Další disneyovky se dočkají 3D zpracování

Vydáno: 10.10.2011 11:37 - Simona Knotková | foto: Facebook tvůrce

Kasovní úspěch Lvího krále byl jen začátek
Fotografie z filmu <b>Kráska a zvíře</b>
Walt Disney Pictures
Převedení Lvího krále do formátu 3D a jeho znovu uvedení v kinech slavilo úspěch po celém světě. Není tedy divu, že i další disneyovky čeká stejný osud - pro následující dva roky jsou na programu rovnou čtyři snímky, které budou jistě chtít svého "krále" překonat.
Jako první to bude Kráska a zvíře. Snímek pocházející z roku 1991 byl jako první animovaný film nominován na Oscara pro nejlepší snímek a do kin dorazí už v lednu příštího roku. Po něm Disney plánuje vypustit Hledá se Nemo, a to v září. Čtvrtý nejvýdělečnější animovaný snímek všech dob je zároveň nejmladšího data z chystaných reedicí - v kinech jsme jej měli šanci vidět teprve před osmi lety.
Stejně jako nás v roce 2013 v kinech uvítá novinka Monsters University, téhož roku v lednu ve 3D vyjdou deset let staré Příšerky s.r.o.. Poslední z plánovaných znovu vydaných snímků pak má být v září 2013 Malá mořská víla z roku 1989.
K tomuto novému trendu Alan Bergman, prezident disneovských studií, řekl: "Skvělé příběhy a skvělé postavy jsou nadčasové a v Disney máme to štěstí, že máme od obojího dostatek. Jsme nadšení, že dáme divákům všech věkových kategorií šanci vidět jejich oblíbené příběhy v novém kabátě, ve 3D. V případě mladší generace pak úplně poprvé na filmovém plátně.“


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY