Box office: Světové tržby za 35. víkend

Vydáno: 09.09.2011 11:37 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Další zlato pro všudypřítomné modré otrapy
Neil Patrick Harris ve filmu <b>Šmoulové</b>
Falcon
Jsou všude. Kam se v naší zemi hnete, tam na vás vyskočí Šmoula. Asi nejsem sám, na koho už je té modré až moc. Původně příjemný animovaný belgický seriál byl po třiceti letech Hollywoodem znásilněn do podoby tuctové rodinné taškařice a podpořen masivní a otravnou marketingovou kampaní, před kterou vaše děcka neuchráníte ani ve Vaultu 13. Podobně to zřejmě vypadá i v řadě dalších států, neboť Šmoulové setrvávají na čele žebříčku návštěvnosti světových kin již čtvrtý týden. Tentokrát jim k tomu stačilo 25,1 milionů dolarů, které připluly ze 71 zemí. Celosvětově se na konto modré epidemie navalilo již 431 milionů.
Úspěchu si naštěstí užívá také o poznání zajímavější sci-fi Zrození planety opic. Partička kolem šimpanze Caesara si nově připočetla dvacet milionů a své zámořské tržby navýšila na pěkných 186 milionů, čímž o čtyři přeskočila svého opičího předchůdce od Tima Burtona.
Bronz připadl pátému dílu brutální hororové série Nezvratný osud. Smrt si tentokrát kromě partičky "neprávem" přeživších přišla pro dalších 19 milionů a své zámořské tržby přiblížila šedesáti milionům z 35 trhů. Pětka s 102 miliony celosvětově si na sebe bez problémů vydělala, ale výrazně zaostává za svým předchůdcem.
Levná komedie Šéfové na zabití na čtvrtém místě dosáhla velkého úspěchu, když díky dalším necelým devíti milionům dolarů ze zbytku světa přeskočila celosvětově dvousetmilionovou metu. O té se zatím ani nezdá monstróznímu propadáku Kovbojové a vetřelci. Komiksový sci-fi western má po několika týdnech ze 42 trhů na kontě jen mizerných 50 milionů, což je sedmkrát méně než prozatím nastřádala úspěšná, ale fanoušky Pixaru zatracovaná Auta 2 a dokonce o šest milionů méně, než po třech víkendech pouze z Velké Británie nashromáždila komedie na motivy úspěšného seriálu The Inbetweeners Movie.
První desítku se shodnými tržbami ve výši 5,7 milionů uzavírá jeden velký hit (Kung Fu Panda 2 - celosvětově 652 mil.), jeden velký propadák (Green Lantern - celosvětově 214 mil.) a jedem megahit (Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 - celosvětově 1,3 mld.).
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 02.09.2011
  1. Šmoulové 25,1 mil.
  2. Zrození planety opic 20,2 mil.
  3. Nezvratný osud 5 19,0 mil.
  4. Šéfové na zabití 8,9 mil.
  5. Kovbojové a vetřelci 8,8 mil.
  6. Auta 2 6,5 mil.
  7. The Inbetweeners Movie 6,0 mil.
  8. Kung Fu Panda 2 5,7 mil.
  9. Green Lantern 5,7 mil.
  10. Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 5,7 mil.
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY