Podívejte se na ochutnávku Černé hodiny

Vydáno: 07.08.2011 11:30 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Další mimozemská invaze se představuje v traileru
Emile Hirsch ve filmu <b>Černá hodina</b>
Summit Entertainment
To si děláte srandu - další sci-fi o mimozemské invazi? Nejsme už podobné látky tak na pět let dopředu přejedeni? Podle hollywoodských producentů zřejmě ne. Ale i tak si můžeme předem říct, že Černá hodina alespoň podle traileru zatím vypadá na vydestilovaný prefabrikát z libovolných sci-fi kousků posledních let. Jen namátkou - vyprázdněné ulice jak z Já, legenda, zpomaleně letící kulky z Wanted (ne nadarmo, vždyť producentem je ruský megaloman Timur Bekmambetov) nebo blbnutí s obřími zbraněmi jak z konce District 9 jsou jen začátek.
Ale zase se nedá říct, že by lehce přepálená upoutávka nenavnadila. Sympatické je, že je děj tentokrát zasazen do ruské metropole Moskvy místo pravidelných mimozemských letovisek USA, celé se to asi nebude brát tak vážně, samotní "ufoni" jsou tentokrát zajímavě zvolení jako jakési "neviditelné energické paprsky" a po dlouhé odmlce se na plátno vrátí nadějný Emile Hirsch, který naposledy ujížděl pestrobarevnou krajinou ve stylizovaném Speed Racerovi. Těžko odhadnout, jak výsledek dopadne, zvolená látka se totiž může jako mávnutím ruky stát totální splácaninou bez hlavy a paty.
Zatím tedy jen opatrný palec nahoru (trikově má film ještě co dopilovávat) za solidní trailerové řemeslo, ale nepřílišnou důvěru ve výsledek. Jestli je pro vás zárukou kvality scénář Jona Spaihtse, který s Ridleym Scottem připravuje Promethea, to už je jen na vás.
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Movies nebo přímo pod naším článkem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY