Woody Allen (ne)končí filmovou kariéru

Vydáno: 18.09.2022 18:00 - Václav Limberk | foto: Variety

Update: Americký scenárista a režisér Woody Allen oficiálně (ne)oznámil ukončení své dlouholeté filmové kariéry po natočení svého padesátého filmu pracovně nazvaného Wasp 22.
Fotografie z filmu Annie Hallová / Annie Hall
© MGM/UA
Update: Woody Allen prostřednictvím svého mluvčího pro server Deadline upřesnil, že nemá v plánu ukončit filmovou kariéru po dokončení svého 50. filmu, který pod pracovním názvem "Wasp22" hodlá začít natáčet na podzim v Paříži. Původní článek níže.



Scarlett Johansson, Jonathan Rhys Meyers ve filmu Match Point - Hra osudu / Match Point
© DreamWorks SKG
Woody Allen v rozhovoru se španělským listem La Vanguardia oznámil konec své filmové kariéry. Jeho posledním, v pořadí padesátým filmem, bude snímek nazvaný Wasp 22. Má jít o dramatický kousek ve stylu jeho staršího dramatu Match Point - Hra osudu. Natáčet ho začne na podzim v Paříži. Poté se hodlá zaměřit na psaní, v plánu má napsat román. Za svou kariéru, která započala v 60. letech, byl šestnáckrát nominován na Oscara za scénář, získal tři sošky za scénáře a jednu za režii komedie Annie Hallová. Jeho zatím poslední dokončený snímek Festival pana Rifkina měl v kinech premiéru minulý rok.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY