Joseph Kosinski se ujímá Archangela

Vydáno: 28.04.2011 07:09 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Režisér TRON: Legacy plánuje další sci-fi
Joseph Kosinski při natáčení filmu <b>TRON: Legacy 3D</b>
Disney Enterprises, Inc.
Přiznejme si to, TRON: Legacy ani z poloviny nenaplnil to, co se od něj očekávalo. Monstrózní projekt, který se měl svou velikostí proměnit v Avatara roku 2010, velmi silně dopadl na zem - v kinech neuspěl (více se mu dařilo až na Blu-ray a DVD) a kritici ho navíc rozcupovali na kusy. Náramné plány do budoucna plné sequelů, seriálů a zábavních parků se tak rozplynuly jako oblak dýmu.
Josephu Kosinskimu však nikdo nemůže upřít dokonalou audiovizuální stránku filmu, kterou by mohl uplatnit ve svých dalších projektech. Několik týdnů jsme měli v hlavě zafixováno, že by se režisér měl pustit do filmu Oblivion (známý také pod názvem Horizons), epického sci-fi o objevování nových planet s hvězdnou účastí Toma Cruise v hlavní roli.
Studiu Disney ale moc neimponoval zamýšlený vyšší rating, tak chtělo film skrouhnout do nenásilného PG-13 ranku, na který můžou chodit maminky i se svými dětmi. Kosinski tak zatím od projektu upustil a svůj zrak upřel k projektu novému - sci-fi thrilleru Archangel, jenž pojednává o tajné vojenské jednotce, která pronásleduje a loví mimozemšťany mezi námi.
Námět by měl do delší formy přetavit Adam Cozad, který nedávno napsal scénář k rebootu Jacka Ryana, kde by se měl objevit Chris Pine. Zní to zatím docela solidně, tak uvidíme, čím nás Kosinski, původem počítačový grafik, v budoucnu překvapí. V Tronovi mu k dokonalosti chyběl v podstatě jen lepší scénář a silnější charaktery.
Chystaný film Archangel produkuje společnost Scott Free, jež v budoucnu chystá také uvedení Promethea.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY