Box Office: Odvážná Vaiana opakuje prvenství

Vydáno: 05.12.2016 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa opakuje prvenství z minulého týdne, stejně jako Fantastická zvířata a kde je najít obhajují druhé místo. Celkově šlo o poklidný víkend bez výrazných překvapení.
Fotografie z filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa / MoanaPrvní prosincový víkend nepřinesl žádné výrazné novinky, a tudíž ani žádné změny. Obě první pozice patřily stejně jako minulý týden Disneyho snímku Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, který zopakoval první místo z minula a spin-offu Harryho Pottera Fantastická zvířata a kde je najít od Warnerů, který skončil opět druhý a za tři týdny od premiéry utržil už 600 milionů celosvětově.

Třetí bylo chytré sci-fi Příchozí, které si o dvě místa polepšilo a za čtyři týdny utržilo celosvětově přes sto milionů. Stabilitu vykazují znovu čtvrtí Spojenci. Pátý je Doctor Strange, který za pět týdnů utržil ve světě 635 milionů. Šestí Trollové za stejnou dobu utržili zhruba o polovinu méně, ale i tak je skoro 300 milionů celosvětově slušný výsledek. Malinko si polepšil Gibsonův válečný snímek Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, který poskočil o dvě místa z minule devátého na nynější sedmé. 

Billy Bob Thornton, Christina Hendricks ve filmu Santa je pořád úchyl / Bad Santa 2O jedno místo na osmou příčku se propadl Santa je pořád úchyl. Až devátá pak skončila jediná novinka víkendu, horor Inkarnace, který utržil skromné 2,6 mil. Topku uzavírá vánoční komedie Almost Christmas. Příští víkend otevře další z vánočních komedií Pařba o Vánocích a dramatická Miss Sloane, což bude přesně týden předtím, než do kin vtrhne Rogue One: Star Wars Story.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 2. PROSINCE 2016

 1. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa 28,3 mil.
 2. Fantastická zvířata a kde je najít 18,5 mil.
 3. Příchozí 7,3 mil.
 4. Spojenci 7 mil.
 5. Doctor Strange 6,4 mil.
 6. Trollové 4,6 mil.
 7. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny 3,4 mil.
 8. Santa je pořád úchyl 3,2 mil.
 9. Inkarnace 2,6 mil. (novinka)
10. Almost Christmas 2,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY