Robert Eggers potvrzuje, že remake Nosferatu bude jeho dalším filmem

Vydáno: 12.11.2016 19:01 - Václav Limberk | foto: Prana-Film

Režisér Robert Eggers, autor loňského mysteriózního indie hitu Čarodějnice, ve svém výroku potvrdil, že jeho dalším filmem bude skutečně remake němé klasiky Upír Nosferatu.
Fotografie z filmu Čarodějnice / The WitchRobert Eggers, který slavil minulý rok slušný úspěch u kritiky i pokladen kin se svým režijním debutem, mysteriózně laděným příběhem pod názvem Čarodějnice, potvrdil v podcastu natočeným pro server Indiewire, že remake němé klasiky Upír Nosferatu, kde slavného upíra ztvárnil herec Max Schreck, bude skutečně jeho dalším filmem, i přesto, že to tak sám nezamýšlel.  Řekl k tomu: "Pro mě je to šokující. Připadá mi to jako nechutné rouhání pro filmaře na mém místě dělat Upíra Nosferatu jako další projekt. Opravdu jsem chtěl chvíli počkat, ale takto to dopadlo."

Server Collider uvádí, že Eggers byl fanouškem mistrovského němého filmu už od dětství, kdy film zhlédl z kazety VHS. "Viděl jsem obrázek Maxe Schrecka jako hraběte Orloka v knize na základní škole a okamžitě jsem přišel o rozum". Eggers později Nosferata inscenoval i jako divadelní hru. Naznačil také jiný přístup k ústřední postavě, když prozradil, že půjde spíše o upírskou origin story než remake v pravém smyslu slova.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY