Hledá se nový Jason Bourne

Vydáno: 26.02.2011 09:44 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Tony Gilroy se poohlíží po hlavní hvězdě
Jake Gyllenhaal ve filmu Princ z Persie: Písky časuVe filmové sérii s agentem Jasonem Bournem přišel (hlavně v druhém a třetím díle) režisér Paul Greengrass s osobitým stylem, který většina akčních filmů kopíruje dodnes. Autentická a roztěkaná kamera, dynamický střih a vražedné tempo byly propriety, kterými zapomnětlivý agent mohl klidně konkurovat tomu s povolením zabíjet (hlavně v Quantum Of Solace je vidět okaté kopírování Bourneova realistického stylu).
A i když série vydělala celosvětově přes miliardu dolarů, Greengrass se rozhodl, že další díl již točit nechce a stáhl se do ústraní, aby mohl natáčet své aktuální snímky s politickým přesahem. Matt Damon se pro změnu nechal slyšet, že bez něj do dalšího dobrodružství nejde. A tak se taky stalo.
Režie se tedy ujal Tony Gilroy, který napsal k celé trilogii scénář a zatím natočil právnické drama Michael Clayton a podfukářskou romanci Dvojí hra. V souvislosti se čtvrtým dílem série s názvem The Bourne Legacy se nechal slyšet, že výsledným film nebude žádný restart, prequel nebo sequel. Máme očekávat zbrusu nový originální scénář. Nikdo tak nebude nahrazovat postavu Jasona Bournea, jelikož ona ve filmu jednoduše nebude (což je logické, jelikož Legacy v názvu znamená Dědictví).
Objeví se tedy zbrusu nová postava a zbrusu nový příběh. Gilroy také říká, že film bude vyvrcholením událostí, které se staly v předchozí trilogii. Chce budovat Bourneův odkaz, ukázat jeho význam v širším kontextu a potenciálně mu tak připravit půdu pro pátý díl, kde by se velmi pravděpodobně mohl vrátit (i s tváří Matta Damona).
A kdo že by si měl toho nového hrdinu zahrát? Seznam herců je velmi dlouhý, obsahuje čtrnáct jmen a je možné, že další záhy přibudou. Mezi nejznámější z nich však patří Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Garret Hedlund (TRON: Legacy), Josh Hartnett nebo Michael Fassbender.
Další zvažovaná jména pak čítají Taylora Kitsche (Gambit z Wolverina), Kellana Lutze (Emmet ze Stmívání), Joela Edgertona (Kráovství zvěrstev), Paula Dana (kazatel Eli z Až na krev), Michaela Pitta (Jimmy ze seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City), Oscara Isaaca (Labyrint lží), Lukea Evanse (Souboj Titánů), Alexe Pettyfera (nadcházející Jsem číslo čtyři) nebo Benjamina Walkera (Vlajky našich otců). Někteří z nich jsou osobní volbou Tonyho Gilroye, zatímco jiné chce v roli studio Universal. Doufejme jen, že mu studio moc nebude kecat do práce, jak to dnes většinou u velkých projektů bývá.
Očekávaný film by měl vtrhnout do kin 3. srpna 2012. Koho byste do hlavní role navrhovali vy?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY