Box Office: Dívka ve vlaku si dojela pro první místo

Vydáno: 10.10.2016 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Podle očekávání se novinka Dívka ve vlaku ocitla na prvním místě žebříčku Box Office, zatímco zbylé dvě novinky se musely spokojit až s pozicemi v druhé pětce nejlepší desítky.
Emily Blunt ve filmu Dívka ve vlaku / The Girl on the TrainPodle očekávání si novinka Dívka ve vlaku dojela pro první místo víkendových tržeb, když utržila necelých 25 milionů, které jí stačily na první místo. Už od doby, kdy vyšel stejnojmenný román, podle kterého je film natočen, byla Dívka ve vlaku přirovnávána ke Zmizelé, která ale před dvěma roky otevřela o dost lépe za 37 mil. Je tedy jasné, že Dívka ve vlaku, ani co se týže tržeb, není "Zmizelou 2". I tak jde ale o slušný výsledek pro snímek, jehož recenze zdaleka nebyly tak nadšené jako v případě Zmizelé

Druhé místo patří Timu Burtonovi, jehož Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti otevíral minulý víkend. Na druhé místo mu stačilo 15 milionů. Až do šestého místa kopíruje pořadí od druhé do páté pozice pořadí snímků z minulého víkendu. To znamená, že na trojce je Deepwater Horizon: Moře v plamenech, čtvrtý je remake Sedm statečných a pátá jsou Čapí dobrodružství.

Nate Parker ve filmu Zrození národa / The Birth of a NationAž na šestce se umístila druhá víkendová novinka, historický epos Zrození národa, jehož otvírák 7,1 mil. je zhruba na stejné úrovni jako v případě podobně laděného Boje za svobodu. Tyto nízké tržby jsou samozřejmě pro tento snímek, který sklízel ovace v Sundance, nepochybně zklamáním. Jen těsně za ním, s necelými sedmi miliony se umístila třetí z novinek, komedie o teenagerovi, který se snaží pomocí kanadských žertíků znepříjemnit život svému řediteli, Middle School: The Worst Years of My Life, kterou natočil Steve Carr.

Zbytek žebříčku pak patří snímkům Sully: Zázrak na řece HudsonZilionáři a Queen of Katwe. Pro zajímavost lze uvést, že letošní megaúspěšný animák Hledá se Dory se přiřadil ke "klubu miliardářů", snímkům, kterým se podařilo překonat v celosvětových tržbách magickou hranici jedné miliardy. Dosud se to letos povedlo jen ještě dvěma filmům: Zootropolis: Město zvířat a Captain America: Občanská válka, který je zatím nejúspěšnějším filmem roku. 

Příští víkend se pak o čelo topky poperou tři novinky. Nejvíce šancí bude mít zřejmě Zúčtování. Spolu s ním otevřou i netradiční koncert komika Kevina Harta nazvaný Kevin Hart: What Now? a akční sci-fi Max Steel.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 7. ŘÍJNA 2016

 1. Dívka ve vlaku 24,6 mil.  (novinka)
 2. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti 15 mil.
 3. Deepwater Horizon: Moře v plamenech 11,7 mil.
 4. Sedm statečných 9,1 mil.
 5. Čapí dobrodružství 8,4 mil.
 6. Zrození národa 7,1 mil.  (novinka)
 7. Middle School: The Worst Years of My Life 6,9 mil.  (novinka)
 8. Sully: Zázrak na řece Hudson 5,2 mil.
 9. Zilionáři 4,1 mil.
10. Queen of Katwe 1,6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY