Foto: Viola Davis a Denzel Washington ve Fences

Vydáno: 08.09.2016 14:30 - | foto: facebook tvůrce

Na následujících Oscarech je drama Fences jedním z největších konkurentů v boji o zlatou sošku, vzhledem k silnému hereckému páru v hlavních rolích to není ani překvapivé.
Jedním z filmů, jehož jméno je velmi často skloňováno v souvislosti s nadcházející oscarovou sezónou, je drama Fences. Pro filmové studio Paramount Pictures je tak na zimu jedním z nejžhavějších želízek v ohínku, které by nějakou tu nominaci na zlatou sošku získat klidně mohlo. Jedná se o adaptaci divadelní hry od Augusta Wilsona, který za ni získal cenu Tony Award. Ta se odehrává v 50. letech a točí se kolem bývalé černošské baseballové hvězdy, jež se nyní živí jako popelář, aby se mu podařilo nějak zaopatřit jeho rodinu.

Na plátna tak například vedle Loving a A United Kingdom míří další snímek s rasovou problematikou, který již nyní pokukuje po nějakých těch oceněních. Zaskórovat by pravděpodobně Fences mohlo v hereckých kategoriích, kde "do boje" posílá dvojnásobného oscarového vítěze Denzela Washingtona, který film navrch toho i zrežíroval. A posilou mu v roli jeho chotě bude také Akademií oblíbená herečka Viola Davis, ta ma zatím na kontě pouze dvě neproměněné nominace, ale to by se brzy klidně mohlo změnit.

V Americe bude mít snímek premiéru o Vánocích, 25. srpna 2016. Do Česka by se mohl dostat po následném úspěchu a sklizení filmových cen.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Jestli tohle, nebo Lovint nebo A United Kingdom us... (Anonym, 08.09.2016 18:09) Reagovat

    Jestli tohle, nebo Lovint nebo A United Kingdom uspějí, tak to bude řádně podezřelé.... Ať už tahle doba falešné korektnosti ke všemu skončí a vítězí skutečná kvalita....

  • Denzel je nejlpeší herec co se kdy mohl narodit.... (Jiří Bočan, 05.07.2017 23:53) Reagovat

    Denzel je nejlpeší herec co se kdy mohl narodit. Takové výkony jsou něco neopakovatelného ! Obdivuji takového člověka a velký respect.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY