Ava DuVernay zlomila historický rekord

Vydáno: 05.08.2016 14:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ava DuVernay po úspěchu svého dramatu Selma natáčí pro Disneyho dobrodružnou rodinnou fantasy A Wrinkle of Time. Tím se režisérce podařilo zapsat do historických tabulek.
Fotografie z filmu  / SelmaAva DuVernay prorazila s historickým dramatem Selma, které bylo nominováno na Oscara v kategorii nejlepší film a získalo Oscara za nejlepší píseň, kterou složili Common a John Legend. Disney poskytl režisérce novou příležitost. DuVernay pro Disneyho natáčí dobrodružné rodinné fantasy A Wrinkle in Time. DuVernay se díky tomu zapsala do historických tabulek jako první černošská režisérka, která natočí film s rozpočtem vyšším než sto milionů dolarů.

DuVernay je také teprve třetí ženou, která bude pracovat s rozpočtem nad touto hranicí. Před ní to byla jen Kathryn Bigelow s filmem K-19: The Widowmaker a Patty Jenkins s Wonder Woman. Co se týče jejího nadcházejícího filmu A Wrinkle in Time, tak jde o adaptaci stejnojmenné sci-fi/fantasy knihy spisovatelky Madeleine L'Engle, podle níž vzniknul před desetil lety televizní film Útěk ze čtvrtého rozměruDo filmu DuVernay je zatím obsazena Oprah Winfrey. Autorkou scénáře je Jennifer Lee.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY