Doug Liman možná natočí "Chaos Walking" podle scénáře Charlieho Kaufmana

Vydáno: 12.06.2016 13:34 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Režisér Na hraně zítřka Doug Liman uvažuje o natočení YA sci-fi adaptace "Chaos Walking" podle scénáře Charlieho Kaufmana. O tento projekt měl před Limanem zájem i Robert Zemeckis.
Chaos Walking TrilogyRežisér Doug Liman, od něhož jsme naposled viděli originální sci-fi s Tomem Cruisem Na hraně zítřka, momentálně vyjednává s Lionsgate svůj další projekt. Tím by mohla být adaptace dystopické young adult sci-fi trilogie Patricka Nesse Chaos Walking. Studio už se nějaký čas tuto adaptaci pokouší neúspěšně realizovat. Původně měl podle scénáře Charlieho Kaufmana režírovat Robert Zemeckis. Pokud se Limanovi podaří s Lionsgate dohodnout, natočí nejdříve pro Amazon menší psychologický thriller The Wall s Aaronem Taylor-Johnsonem v roli ostrostřelce a potom by plynule přešel k režii Chaos Walking.

Poslední verzi scénáře napsal Jamie Linden. Knižní trilogie Chaos Walking u nás vyšla pod sjednocujícím názvem Chaos s díly Hlas nože (2011), Temný ráj (2011) a Válka hluku (2012). (Bližší informace ke knihám naleznete zde.) Otázkou je také to, jak to bude s Limanovým Gambitem, spin-off X-MenChanningem Tatumem, který provází zdržení a další práce na scénáři. Natáčení Gambitu nezačne dříve než na konci tohoto nebo začátku příštího roku. Liman momentálně dokončuje, opět s Cruisem, krimithriller Mena, který bude mít v kinech premiéru 5. ledna 2017. Ohlášený je i sequel Na hraně zítřka. Jedno je jasné, Liman o práci nemá nouzi, což je pro nás diváky jen dobře.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY