Natočí bratři Coenové horor?

Vydáno: 15.02.2011 07:23 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Je to jeden z jejich možných scénářů
Joel Coen a Ethan Coen ve filmu Seriózní mužNejznámější "nezávislí" tvůrci současnosti Joel a Ethan Coenovi vytvořili svůj osobitý filmový vesmír plný chladných kriminálek, nezaměnitelné absurdní poetiky a bezmála kultovních postav, jenž si na světě našel nejednoho obdivovatele.
Letos však poprvé sbírají znamenité body jak u kritiky, tak i u diváků. Jejich oscarová resuscitace westernového žánru Opravdová kuráž se stala jejich vůbec nejvýdělečnějším snímkem, tudíž si teď mohou točit prakticky co se jim zamane. V bodě, kde by se jiný tvůrce upsal nějakému ryze komerčnímu projektu, zůstávají Coeni "stále stranou" a v tichosti natáčejí výborné filmy s výbornými herci. Navíc je možné, že by jejich nadcházejícím projektem mohl být horor.
Při rozhovoru pro magazín Empire se Ethan Coen svěřil s podrobnostmi o plánech do budoucna. Na krimikomedii Gambit s Colinem Firthem a Cameron Diaz se nakonec budou bratři podílet pouze jako scenáristé, režii přenechali Michaelu Hoffmanovi (The Last Station). Mluvilo se také o pokračování "existenciální" komedie Barton Fink s názvem Old Fink, ale režisér tvrdí, že představitel titulní role John Torturro ještě není na roli příliš starý. Prozradil také, že v současné době pracují na několika scénářích.
A jeden z nich je právě hororový. V případě realizace však nemáme čekat nějaký plíživý thriller jako Zbytečná krutost, nýbrž plnohodnotný horor. Frances MacDormand (zároveň manželka Joela Coena) v něm má prý ztvárnit monstrum. Třeba to ale je jen sofistikované vodění za nos a z výsledného projektu také nic nevznikne. Určitě bych se ale podobné tématice nebránil - bratři Coenové ještě nikdy ryze do tohoto žánru nezabrousili, tak kdo ví, třeba by stvořili něco jedinečného. V poslední době se kina kvalitními horory moc nehemží, tak by to bylo příjemné zpestření.
zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY