TOP 20 ČR: Star Wars zlomily rekordy i v Čechách

Vydáno: 22.12.2015 07:00 - | foto: Falcon

S velkolepou premiérou Star Wars: Síla se probouzí neměl Vánoční Kameňák nejmenší šanci udržet si první místo. Po jeho sesunu si však třetí místo zvládl udržet ještě pixarovský Hodný dinosaurus.
Martin Dejdar ve filmu  / Vánoční KameňákJeden z nejočekávanějších filmů tohoto roku dorazil. Nejnovější Star Wars nazvané Síla se probouzí ve velkém vtrhly do našich kin a očekávatelně si urvaly pořádnou sumu a samozřejmě také první místo. Úžasných 37 milionů za sobotu a neděli dokonce zlomilo český rekord za největší hodnotu vydělanou filmem za premiérový víkend. Film vidělo za tyto dva dny 234 tisíc diváků, což tento titul umístilo na páté místo v žebříčku návštěvnosti za první víkend v českých kinech. To tedy stačilo naprosto s přehledem na ubohý milion českého Vánočního Kameňáku od F. A. Brabce, který minulý týden ve slabé konkurenci dokonce zvítězil. Bronz si pak získal v pořadí letos již druhý animák od Pixaru, Hodný dinosaurus, s nímž jsme se podívali až do pravěku. Další animovaný počin, tentokráte od Francouzů, kteří zfilmovali svého Malého prince, se dostal na čtvrté místo, ale již nevydělal ani jeden milion.

O pět míst výše se podařilo dostat hororové komedii Krampus: Táhni k čertu, ve které se vánoční rodinná návštěva lehce zvrhla a za ní se ustálila Aldabra: Byl jednou jeden ostrov vyprávěná Oldřichem KaiseremSpielbergův Most špiónů měl navrch nad finále teenagerovské série Hunger Games s podtitulem Síla vzdoru 2. část a vánoční téma se opět skrylo pod devítkou s Trablemi o Vánocích a sequel k české kriminálce Gangster Ka: Afričan se stal hranicí mezi horní a dolni polovinou žebříčku.

Alison Brie, Jason Sudeikis ve filmu Milenci těch druhých / Sleeping with Other PeopleNíže se udržela animovaná Sněhová královna 2 z Ruska, která po propadu překonala i letošního Jamese Bonda se Spectre. Třinácté a nižší místo dostala pokračování k Hotelu Transylvánie a německému Fakjů pane učiteli. Zpět na patnácté místo se podařilo vyšplhat Mimoňům, kteří minule z žebříčku vypadli a halloweenská Husí kůže se V srdci moře se umístily za ně. Po předpremiéře si pak komedie Milenci těch druhých z KVIFF nevysloužila nic více než 100 000 korun, ale stále si vedla lépe než V hlavě a Marťan.

1. Star Wars: Síla se probouzí - 37 mil. (novinka)
2. Vánoční Kameňák - 1,1 mil.
3. Hodný dinosaurus - 1,1 mil.
4. Malý princ - 825 tis.
5. Krampus: Táhni k čertu - 723 tis.
6. Aldabra: Byl jednou jeden ostrov - 704 tis.
7. Most špiónů - 666 tis.
8. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část - 582 tis.
9. Trable o Vánocích - 570 tis.
10. Gangster Ka: Afričan - 558 tis.

11. Sněhová královna 2 - 442 tis.
12. Spectre - 405 tis.
13. Hotel Transylvánie 2 - 380 tis.
14. Fakjů pane učiteli 2 - 255 tis.
15. Mimoni - 164 tis.
16. V srdci moře - 119 tis.
17. Husí kůže - 113 tis.
18. Milenci těch druhých - 112 tis.
19. V hlavě - 106 tis.
20. Marťan - 99 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Komu taketo filmy sluzia? (john. , 23.12.2015 02:09) Reagovat

    Toto naozaj neni edukativne a nedava to nazor nasej mladezi ako zit a ako sa spolocensky angazovat pre vlast aj čelu nasu EU

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY