Box Office: slabý konec srpna opět zachraňují rappeři z Comptonu

Vydáno: 31.08.2015 06:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Studio Universal letos zažívá zřejmě nejúspěšnější rok své existence - po hitech Rychle a zběsile 7 nebo Jurský svět uvedlo do kin další úspěšný titul - hiphopovou biografii Straight Outta Compton.
Fotografie z filmu  / Straight Outta ComptonSlabá a nepříliš výrazná nabídka uplynulého víkendu docílila, že již potřetí na vrcholu žebříčku stanula hiphopová biografie Straight Outta Compton, a to s pouhými 13 miliony dolarů a po padesátiprocentním propadu od minulého víkendu. Pro studio Universal jde rozhodně o velký úspěch, protože se mu letos daří jak mezi velkými blockbustery (Rychle a zběsile 7, Jurský svět a Mimoni pokořili miliardu), tak i se středněrozpočtovými snímky jako Ladíme 2 - dívčí týmovce se sice souhrně dařilo o trochu lépe, ale u eRkového, dvou a půl hodinového filmu jde rozhodně o velký úspěch, na něhož se bude snažit studio určitě co nejdříve navázat. Celkově mají rappeři na kontě zatím 134 milionů jen z Ameriky, což z filmu činí kasovně nejúspěšnější hudební životopisný snímek v historii.

Dvojku uzmula novinka War Room, na afroamerické publikum cílené drama, v němž je podle sloganu na plakátě "motlitba mocnou zbraní". Dalšímu extrémně nízkorozpočtovému křesťanskému snímku se skoro podařilo dosáhnout až na první příčku, a to se ztrátou dvou milionů dolarů. Titul se udrží v žebříčku jistě ještě pár týdnů a už teď je jisté, že studiu Tristar vyplatí - stál totiž pouhé 3 miliony a za první tři dny promítání utržil skoro čtyřnásobek svého rozpočtu. Na trojce se usadila pátá Mission: Impossible - Národ grázlů (celosvětově zatím 479 milionů dolarů), která o pár tisíc dolarů porazila druhou novinku týdne, No Escape, na čtvrtém místě.

Chris Pratt, Bryce Dallas Howard ve filmu Jurský svět / Akčňák netradičně obsazený Owenem Wilsonem a Piercem Brosnanem si odnesl slabých 8 milionů, což je rozhodně pod očekávání i tak neambiciózního titulu. Druhý víkend opadl zájem o slabé novinky minulého týdne, horor Sinister 2 a videoherní adaptaci Hitman: Agent 47, jejichž tržby spadly někde ke 4 milionům, což je více než o polovinu. Desítku uzavírá psychologický thriller Dárek, marvelovský Ant-Man a Jurský svět na devítce, jehož studio ještě na poslední prázdninový víkend vrátilo do hry a více než zdvojnásobilo počet jeho promítacích míst - výsledkem byl návrat do první desítky s 3 miliony dolarů, a pohrození Titanicu, co se týče amerických tržeb. Tam veleještěrům chybí pouhých 15,6 milionů na překonání Cameronova opusu a k druhému místu nejúspěšnějšího domácího filmu všech dob.

Do desítky se ani nevešla třetí novinka, DJská komedie se Zacem Efronem We Are Your Friends, která skončila na žalostném dvanáctém místě s necelými dvěma miliony. Tomu se říká průšvih. Příští týden slabou nabídku kin rozšíří dva nepříliš divácky lákavé tituly - akční film Kurýr: Restart ani drama A Walk in the Woods zřejmě žebříčky přepisovat nebudou.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 28. 8. 2015

 1. Straight Outta Compton 13,2 mil.
 2. War Room 11 mil. (novinka)
 3. Mission: Impossible - Národ grázlů 8,3 mil.
 4. No Escape 8,28 mil  (novinka)
 5. Sinister 2 4,7 mil.
 6. Krycí jméno U.N.C.L.E. 4,4 mil.  (novinka)
 7. Hitman: Agent 47 3,9 mil.
 8. Dárek 3,13 mil.
 9. Jurský svět 3,12 mil.
10. Ant-Man 3,1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY