Schmitke: první trailer nadějného českého debutu

Vydáno: 31.07.2015 08:55 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

V Karlových Varech se promítala ceněná česko-německá mysteriózní komedie Schmitke, jíž natočil Štěpán Altricher. Absolventský snímek, jehož premiéra proběhne 13. srpna, se nyní představil v prvním traileru.
TZSchmitke, mysteriózní detektivka o pátrání po chuti do života na vrcholcích Krušných hor, dorazí do českých kin 13. srpna. Film získal Cenu za nejlepší debut na festivalu v Cottbusu, dále Cenu studentské poroty za nejlepší celovečerní hraný nebo animovaný film na 28.ročníku Finále Plzeň. Čerstvě také obdržel Cenu kritiků FIPRESCI a Cenu za nejlepší zvuk a hudbu na 25. ročníku Filmkunstfestu v německém Schwerinu.

Snímek se odehrává v současném Německu a Česku, jeho hlavní část pak na pomezí těchto dvou zemí – v malém městečku uprostřed lesů na hřebenech Krušných hor. S lehkým komediálním nadhledem nabízí mix napínavé detektivní zápletky s místy až dokumentárně realistickým pohledem na dnešní Sudety, který těží z „magického realismu“ tamního prostředí. Hlavní postavou jsou totiž kromě Julia Schmitkeho právě Krušné hory, které byly, stejně jako Schmitke, už téměř úplně prázdné a zničené, ale v současnosti se dávají znovu dohromady a život se do nich pomalu ale jistě vrací.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete několik fotografií.

Originální trailer filmu Schmitke


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY