93 let starý Upír Nosferatu bude mít remake

Vydáno: 29.07.2015 15:29 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Německá němá klasika Upír Nosferatu režiséra Friedricha W. Murnaua z roku 1922 je jedním z nejvlivnějších hororových filmů historie a třetím kritiky nejlépe hodnoceným hororem v dějinách kinematografie. Nyní se dočká nového zpracování.
Fotografie z filmu  / The WitchTo dostane na starost mladý nadějný americký režisér a scenárista Robert Eggers, který sice má zkušenosti s režírováním divadelních her, jako filmař ale režijně debutoval teprve letos, a to se snímkem Čarodějnice, který zaujal už na festivalu Sundance a našel si cestu i na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, kde byl zařazen do sekce půlnočních filmů.

Jeho verze ale údajně nebude vyloženě remakem, spíš půjde o trochu odlišnou variaci inspirovanou základy originálu. Pročpak by ne, když už původní snímek s Maxem Schreckem v titulní roli byl inspirován románem Brama Stokera Dracula, na jehož zfilmování se režisérovi nepodařilo získat práva, a tak změnil jména všech postav a lokací. Příběh vypráví o hraběti Orlokovi, který by se rád zabydlel v nové rezidenci. V jeho hradu v karpatských horách ho tudíž navštíví mladý realitní makléř, který s hrůzou zjistí, že jeho klientem je upír, který si navíc dělá chutě na jeho ženu...

Je zřejmé, že Robert Eggers si ukousl velké sousto, a že bude těžké se při natáčení moderní verze Upíra Nosferatu vyrovnat kvalitám originálu a vypořádat se s jeho kultovním statusem. Držme palce.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY