Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Známé melodie a popěvky ze sportovních filmů, které určitě znáte, jste-li velký fanoušek sportu

Známé melodie a popěvky ze sportovních filmů, které určitě znáte, jste-li velký fanoušek sportu

Vydáno: 19.03.2024 06:30 v sekci Novinky | Zprávy - Redakce | foto: stocksnap

Kolik filmů se sportovní tematikou znáte? Možná si je pamatujete nazpaměť, ale vzpomenete si i na písně, které se v nich vyskytly? Pojďme se nyní podívat na ty nejúspěšnější sportovní filmy s těmi nejznámějšími popěvky všech dob.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Písně, které se pro film vybírají, by měly odrážet emoce jednotlivých postav či nás alespoň přiblížit děj, který bude následovat. Povedlo se to v případě filmů zaměřených na sport? Podívejte se na nejznámější písně ve sportovních filmech a sami si udělejte obrázek.

Slap Shot (Nakládačka) – píseň Right back where we started from

Není divu, že si lidé, kteří pracovali na tomto filmu, vybrali zrovna tu dobrou píseň. Pokud se nám nyní nedaří, je potřeba vrátit se znovu na začátek, abychom zjistili, kde jsme udělali chybu. Film je svižný a optimistický, zároveň však nedává smysl, pokud jsme ho nepozorovali důkladně. Píseň odráží tento popis, a pokud se na ni dostatečně nesoustředíme, opravdu nepochopíme, o čem byla. Tento film je slavný, ne však tak oblíbený jako jiná díla, a proto můžeme konstatovat, že film a píseň se opravdu dobře doplňují. Píseň se jmenuje Right back where we started from

The Natural (Přirozený talent) – úvodní píseň

Film vhodný zejména pro fanoušky baseballu patří k vůbec nejoblíbenějším výtvorům, které se zaměřují na tento hodně rozšířený, avšak v Evropě jako jedním z mála kontinentů nepříliš oblíbený sport. První věc, která vám řekne, že se jedná o dobrý film, který bychom si i přes svůj nepříznivý vztah k baseballu měli pustit, je melodie, která nás nadchne. Navíc se zde vyskytuje nástroj zvaný lesní roh, který se v dnešní době ve filmovém a seriálovém světě již stává spíše raritou. Pokud jste tuto píseň neslyšeli, měli byste svou chybu napravit, takový balzám na uši jen tak neseženete.

Rocky 3

Hudební skupina Survivor vytvořila skladbu Eye of Tiger, která je silně motivační, a poskytla tak filmu Rocky III to pravé kouzlo, s kterým ho známe dnes.

Zajímavostí k této písni je, že málem nevyšla a ve filmu bychom tak slyšeli úplně jinou skladbu. Jen těžko si dokážeme představit, že bychom sledovali tento povedený film a neslyšeli bychom tam tuto boží skladbu, která se k filmu hodí více než kterákoli jiná. Vlastně jediný důvod, proč skupina skladbu nahrála, byla zpráva na záznamníku kytaristy od režiséra filmu Rocky 3. Kytarista se domníval, že si z něho někdo vystřelil, ale ukázalo se, že se skutečně jedná o toho režiséra. Ten žádal o nahrání písně, kterou by mohl vložit do svého filmu, neboť se mu zalíbily další písně skupiny. Netrvalo dlouho a píseň byla na světě. Píseň je stejně šílená jako film, nic, co bychom očekávali, ale na druhou stranu nic, co by bylo přehnané.

Rocky

A podíváme se i na úplný začátek filmové série Rocky. Právě píseň Gonna fly now je ta, která se hodí k běžícímu hlavnímu hrdinovi krajinou, která je naprosto zdevastovaná válkou. V roce 1977 byl film dokonce nominován na Oscara – až tak hodně se stal populární a každý z nás si při poslechu písně samotné vzpomněl na tento film. Nominace byly dvě, a to za nejlepší režii a za nejlepší film. Nicméně ke vzteku těch nejvěrnějších fanoušků nebyla filmu udělena ani jedna cena.

Světla páteční noci

Každý film má své fanoušky i své odpůrce, a to může být jakkoli dobrý. Tento film je nejlepší ve velkém zakomponování klišé ze světa fotbalu i sportu celkově. S emocemi si zde scénárista opravdu pohrál, stejně jako herci. Líbil-li se vám film, určitě si vzpomínáte na Your Hand in Mine, slavnou písničku od Explosions in the Sky. Mnozí tvrdí, že se jedná o nejlepší skladbu v celé historii sportovních filmů. Hrdina filmů se cítí odstrčený, sám ve světě plném nepřátel, kteří číhají na každém kroku. A píseň je o úplně tom samém. Pokud ve vás samotný film nevyvolal žádné výkyvy emocí, buďte si jisti, že hudba se postarala o bezchybnost scény.

Rudy (Bourák)

Znáte píseň Tryouts? Možná vám to nic neříká, ale jakožto fanoušek sportu všeho druhu si jistě vzpomínáte na film Rudy. Lidem se na písni nejvíce líbilo, že se jednalo o něco trochu jiného než na co byli zvyklí. Jedná se o velmi inspirativní píseň, která vás donutí jít si za svými sny. Štěstí, že o ni projevil zájem zrovna tento film, který vás toho také může mnoho naučit.

Major League (Hlavní liga)

A nemůžeme zapomenout zmínit ani film, v němž hraje Charlie Sheen. Ten zahrál svou roli dobře a stejně napjatou, ale i uvolněnou náladu nám způsobila i píseň o divočině, která se pro tento film stala ikonickou. Můžeme jen jásat, že s postavami z tohoto filmu není zacházeno nikterak dobře, jinak by se sem tento hudební skvost ani nenacpal.

Chariots of Fire (Ohnivé vozy)

Píseň, kterou můžeme slyšet pouze v tomto filmu, je podobná písni Eye of the Tiger od skupiny Survival, kterou jsme zmínili již výše. Fanoušci se přou, zda je hudba opravdu tak vzrušující nebo se jedná o pouhou kopii již vydané slavné písně. To nic nemění na tom, že film je skvělý a hudební doprovod snad ještě lepší.

Znali jste všechny tyto filmy, potažmo písně a melodie vytvořené buď speciálně pro filmy, nebo napřed samostatně vydané? Možná máte co dohánět, možná jste opravdový přeborník, co se týče sportovních filmů. A mnoho z nich se dostalo také na plac nejen filmový, ale také sportovní. Filmoví fanoušci, kteří jsou zároveň hokejisté, fotbalisté či jiní sportovci, milují melodie a fandění při sportovních utkáních, chtějí slyšet, jak jejich vlastní zájmy sdílí někdo jiný.

A na psychickou pohodu profesionálních sportovců i tu vaší sázejí i internetové sázkové kanceláře. Ty vám sice vaše oblíbené filmové hity nezazpívají, ale též mají radost, když vám vykouzlí úsměv na tváři. A jako každý jiný člověk, i lidé zaměstnaní v nich si během zápasu zpívají tyto legendární písně a melodie.

(Placená inzerce)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu