V Česku se začal natáčet film Anthropoid

Vydáno: 23.07.2015 16:30 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Snímek vyprávějící o atentátu na Reinharda Heydricha má za sebou první klapku. Natáčet se bude v průběhu července a srpna v Praze a blízkém okolí, tedy v autentických lokacích, a za účasti hvězdného obsazení.
Fotografie z natáčení filmu AnthropoidTuto skutečnou historickou událost českých dějin si jako námět pro svůj film vybral britský režisér Sean Ellis (Cashback, Metro Manila) a do hlavních rolí parašutistů Kubiše a Gabčíka obsadil herce Jamieho Dornana, známého především jako Christiana Greye z Padesáti odstínů šedi, a Cilliana MurphyhoHerečka Aňa Geislerová ztvární Gabčíkovu partnerku Lenku Fafkovou, Kanaďanka Charlotte Le Bon si zas zahraje partnerku Kubiše.

Natáčení bude probíhat i na místech známých z filmu Ve stínu Davida Ondříčka, který je jedním z koproducentů Anthropoidu. Nejznámějšími lokacemi jsou pražská Zvonařka, okolí Invalidovny a chrám Cyrila a Metoděje v Resslově ulici, jehož replika byla v barrandovských studiích postavena v životní velikosti. Snímek vznikne v britsko-francouzsko-české koprodukci a z domácích herců se v něm objeví i Ondřej Malý, Jan BudařAlena Mihulová, Václav Neužil, či Martin Hoffman.

Fotografie z natáčení filmu Anthropoid"Poprvé jsem se začal zajímat o příběh operace Anthropoid v roce 2002, kdy jsem viděl televizní dokument o této události. Nikdy předtím jsem o operaci neslyšel a byl jsem doslova uchvácen činy a skutečnostmi, které jsem viděl. Chci, aby to byl film plný emocí, ne epické válečné drama. Jde mi o osudy Kubiše a Gabčíka, chci poznat, co cítili,“ prohlásil režisér a scenárista Sean Ellis, jemuž zjevně na osobním pojetí snímku dost záleží, a jistě si dá záležet na tom, aby se bylo na co těšit.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY