Box Office: Ant-Man vede, rekordy ale nelámal

Vydáno: 20.07.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Devětadvacátý víkend patřil u pokladen amerických kin poslední hrdinské marvelovce Ant-Man. Ani druhá z novinek, další z adult komedií Judda Apatowa Vykolejená si nevedla špatně.
Paul Rudd, Michael Douglas ve filmu Ant-Man / Ant-ManDle očekávání nová superhrdinská marvelovka Ant-Man skončila na prvním místě s 58 miliony. To je zhruba částka, kterou před sedmi lety vydělal Neuvěřitelný Hulk (55 mil.). Ant-Man naopak nestačil na loňský hit Strážce Galaxie, kteří otvírali za 94 milionů. Ant-Man tak zůstává věrný svému vzrůstu a žádné gigantické tržby nenabídnul. Pořád to lze ale považovat za solidní start. 

Na druhém místě skončili Mimoni, kteří minulý týden žebříček vedli. Po druhém týdnu klesli o více jak padesát procent, což jim i tak v pohodě vystačilo na druhé místo s částkou 50 milionů. Za dva týdny tak Mimoni vydělali úctyhodných 216 milionů doma a obřích 625 milionů celosvětově.

Amy Schumer, Bill Hader ve filmu Vykolejená / Třetí se umístila druhá novinka týdne, přisprostlá eRková komedie Vykolejená. Ta zaznamenala s 30,2 miliony druhý nejlepší otvírák pro režiséra Judda Apatowa jen těsně za jeho největší hitovkou Zbouchnutá (30,7 mil.). Zároveň jde o solidní start hlavní hvězdy Vykolejené, kterou tu je scenáristka a představitelka hlavní role v jedné osobě Amy Schumer.

Čtvrtá skončila pixarovka V hlavě s 11,6 miliony, která v sobotu po pěti týdnech pokořila třísetmilionovou hranici. Letošní rekordman Jurský svět skončil těsně za pixarem s 11,4 miliony. Jurský svět už pokořil hranici šesti set milionů a celosvětově už je čtvrtý, když překonal i dosud největší letošní trhák, kterým doteď bylo Rychle a zběsile 7. Příští týden pak Jurský svět předstihne i Avengers a zařadí se na třetí místo nejlépe vydělávajících filmů všech dob. Před ním už stanou pouze Titanic a Avatar

Emilia Clarke ve filmu Terminátor Genisys / Terminator GenisysŠestý je po třech týdnech Terminátor Genisys s 5,4 miliony a celkovými osmdesáti miliony. Terminátor bude rád, když to dotáhne alespoň ke stomilionové hranici. Ve světě si vede o něco lépe, když se jeho tržby blíží k hranici dvou set milionů. Celkově má zatím Terminátor 277 milionů. Sedmý je striptér Bez kalhot XXL s 4,5 miliony.

Nízkorozpočtový horor Šibenice je osmý se čtyřmi miliony. Horor, jehož rozpočet nepřekročil hranici dvou milionů, jich už vydělal za dva týdny osmnáct. Devátý je Méďa 2 s 2,7 miliony a na samý závěr topky se ještě zvládla umístit třetí z novinek, kriminální drama o slavném Sherlocku Holmesovi Mr. Holmes. Tomu stačilo k částce 2,4 milionů pouhých 363 kinosálů. 

Příští týden by pak měla v čele stanout hraná sci-fi komedie Pixely. Premiéru budou mít ještě dramata Papírová města a Bojovník , která budou mít příští týden premiéru i u nás.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 17.7. 2015

 1. Ant-Man 58 mil. (novinka)
 2. Mimoni 50,2 mil.
 3. Vykolejená 30,2 mil. (novinka)
 4. V hlavě 11,6 mil.
 5. Jurský svět 11,4 mil.
 6. Terminátor Genisys 5,4 mil.
 7. Bez kalhot XXL 4,5 mil.
 8. Šibenice 4 mil.
 9. Méďa 2 2,7 mil.
10. Mr. Holmes 2,4 mil. (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.





NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY