Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Malý velký Ant-Man

Preview: Malý velký Ant-Man

Vydáno: 27.06.2015 12:00 v sekci Radar | Preview - Ivan Hladík

Já vím, není to moc originální, ale prostě to svádí – na velikosti opravdu nezáleží. Zvlášť, když patříte do rodiny velkých komiksových hvězd. Pak vám nemusí vadit, že měříte pár milimetrů. Takový je Ant-Man. Bude se líbit?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kdybyste někomu před lety vyprávěli, že materiál z přelomu šedesátých let oslní davy diváků natolik, že budou jak na běžícím pásu plnit kina, asi by vám nevěřil. Teď je tu však další důkaz. Ke všem komiksovým hrdinům, kteří jsou už vlastně ctihodní kmeti (co se jejich věku od vzniku komiksových verzí týká), přichází další. Ant-Man se poprvé objevil už v roce 1962 v komiksu „Tales to Astonish“. Jeho úloha v hrdinských eposech je dost podstatná, alespoň na papíře. V komiksové podobě příběhu je totiž Ant-Man jedním ze zakladatelů týmu Avengers. Jak ovšem víme, zatím jsme ho na plátně neměli možnost poznat. Kdo je tedy tento muž?

Především bývalý zloděj, který je postaven před výzvu stát se superhrdinou. Scott Lang (Paul Rudd) chce pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) před nepřáteli a nebezpečím, které ohrožuje svět (jak jinak). Pym a Lang jsou jedinou nadějí pro záchranu. Napřed ale musejí naplánovat a provést rafinovanou loupež… Na vše ostatní si musíme ještě chvíli počkat. Zatím můžeme jen hádat, jestli se Ant-Man zařadí mezi své druhy se stejně nabitými sály a tučnými tržbami na kontě. Jaké má předpoklady uspět?

Hlavní důvod je ten, že Ant-Man je něco nového v novodobé filmové mozaice komiksových hrdinů. Uznejte sami – Avengers jsou sice skvělí a máme je rádi, ale ruku na srdce – jednotlivé postavy už nás asi nijak zvlášť nepřekvapí, už je známe. Tentokrát tu však máme týpka, kterému by i profesor zmenšování z Dívky na koštěti mohl závidět. Oč menší je totiž Ant-Man co do rozměrů, tím větší silou vládne. První záběry, trailery a upoutávky poodkrývají, že dojde na pořádné rvačky, vtipné momenty a rozhodně vizuální podívanou.

Ačkoliv mezi těmi, kdo se mohli objevit v titulní roli, byli i Joseph Gordon-Levitt nebo Adrien Brody, nakonec se mravenčím mužem stal Paul Rudd, scenárista a převážně komediální herec známý třeba ze seriálu Přátelé. V našich končinách zatím nijak výrazně coby herec nezabodoval, možná právě teď dostává příležitost. Rudd se podílel i na scénáři, režisérský post obsadil Peyton Reed (Yes Man), který vystřídal původně angažovaného Edgara Wrighta, který po letech vývoje celovečerního Ant-Mana projekt opustil kvůli neshodám se studiem. Jen pro zajímavost – Reed je o pouhé dva roky mladší než původní komiks s Ant-Manem. Třpytivou hvězdou v herecké sestavě je pak dvojka v hlavním tandemu, stále skvělý Michael Douglas.

Takový film ale samozřejmě nejvíc zdobí efekty, které musí okouzlit a uzemnit. Tým lidí, kteří na nich pracují, dalece přesahuje počtem herce a zbytek štábu (vyjma kaskadérů), což o něčem svědčí. Marvel Studios zkrátka sází na jistotu a tahá další eso z rukávu. Sami určitě mají okousané nehty až k zápěstí, protože Ant-Manovi rovnou dali flek i v následujícím Captain America: Civil War. Jestli si tuhle důvěru a zájem diváků tenhle "Ferda mravenec made by USA" zaslouží, to ještě uvidíme. Já hádám, že jeho vstup mezi naše miláčky vyjde.

Ant-Man má premiéru 16. července 2015

Oficiální trailer filmu Ant-Man

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ant-Man povolává Avengers do akce v novém teaseru
Ant-Man povolává Avengers do akce v novém teaseru Za měsíc má premiéru nová marvelovka Ant-Man, mnohým divákům však možná nedochází, že je mravenčí superhrdina součástí marvelovského univerza. To napravuje nový teaser. čtěte zde
Vydáno: 12.06.2015 07:00 v sekci Novinky | Trailery
0
Mravenčí Ant-Man mění velikost v novém spotu a na fotkách
Mravenčí Ant-Man mění velikost v novém spotu a na fotkách Nová marvelovka Ant-man dorazí do kin už za měsíc a půl, proto přicházejí na řadu nejrůznější fotografie a spoty. Ten nejnovější bychom ale klidně mohli označit za nový teaser, protože obsahuje spoustu nových záběrů. čtěte zde
Vydáno: 03.06.2015 09:50 v sekci Novinky | Trailery
0
Ant-Man: nejmenší superhrdina pod lupou v novém traileru
Ant-Man: nejmenší superhrdina pod lupou v novém traileru Ant-Man je druhou letošní marvelovkou, v níž se představí jeden ze zásadních členů Avengers, který dokáže měnit svou velikost. Plnohodnotná upoutávka ukazuje, že studio si zřejmě poradí s každým žánrem. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2015 15:52 v sekci Novinky | Trailery
0
Ant-Man: Nejmenší marvelovský superhrdina v prvním teaseru
Ant-Man: Nejmenší marvelovský superhrdina v prvním teaseru V létě roku 2015 se kromě dvojky Avengers představí také nový superhrdina Ant-Man, který dokáže libovolně měnit svou velikost. Jak si riskantní projekt vede na poli první upoutávky? čtěte zde
Vydáno: 07.01.2015 07:35 v sekci Novinky | Trailery
0
Ant-Man: Druhý teaser již v životní velikosti
Ant-Man: Druhý teaser již v životní velikosti Vypadá to, že studio Marvel bude uvedení prvního traileru svého nového počinu tradičně stupňovat - po včerejším "mravenčím" teaseru na trailer Ant-Mana přichází několik desítek sekund konečně v životní velikosti. čtěte zde
Vydáno: 03.01.2015 20:36 v sekci Novinky | Trailery
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Třetí Ant-Man byl potvrzen (02.11.2019 18:20 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: filmy Michaela Douglase (26.09.2019 07:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Princezna ze mlejna hledá skrytá čísla, ale jde jí to pěkně blbě (26.07.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Spider-Man: Daleko od domova – vyhláškovaný epilog k Avengers (03.07.2019 11:00 v Recenze | Premiéry)
- Paul Rudd míří mezi Krotitelé duchů (27.06.2019 19:27 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Pistolník Johnny Cash se ocitl na jatkách č. 5, kde bojoval o Hedvábnou stezku (17.05.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- James Cameron pogratuloval Avengerům (09.05.2019 16:41 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Avengers nikdy neodvrací zrak a cestují do pravěku (24.04.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: Nejlepší role Jacka Nicholsona (13.04.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Avengers: Endgame se představuje ve finálním traileru (14.03.2019 13:40 v Novinky | Trailery)
- Téma: 10 nejlepších rolí Sharon Stone (10.03.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Nelítostný Parker se společně se dvěma mezky pro slečnu Sáru ocitá U Konce světa (08.03.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Captain Marvel – první a nejmocnější ústřední hrdinka MCU? (06.03.2019 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Anya Taylor-Joy v psychologickém thrilleru Last Night in Soho (05.02.2019 18:53 v Novinky | Zprávy)
- Tom Holland a Chris Evans znovu spolu v hororu The Devil All the Time (17.01.2019 08:27 v Novinky | Zprávy)
- Henry Winkler se přidává k French Dispatch (11.01.2019 20:18 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   43/2019

Terminátor: Temný osud
6/10

Děj filmu navazuje na první dva Terminátory (a ignoruje ty ostatní), přičemž jeho podstatná část se odehrává v Mexiku, je v něm představen nový typ Terminátora a vrací se v něm ve svých rolích Linda Hamilton i Arnold Schwarzenegger.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver