TOP 20 ČR: Dinosauři z Jurského světa rozcupovali žebříčky

Vydáno: 16.06.2015 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Horkou novinkou posledního týdne byl zajisté Jurský svět, s nímž jsme se vrátili za oblíbenými filmovými dinosaury. Nepřekvapivě se tomuto blockbusteru podařilo vyšoupnout i předešle kralující Život je život.
Bryce Dallas Howard ve filmu Jurský svět / Jurassic WorldJak už vám prozradil nadpis, Jurský svět navazující na franchise Jurský park naprosto ovládl kasy kin, a to nejen ty české. Už o víkendu, jsme vás informovali, jak na západě tento trhák lámal rekordy. I u nás si za víkend vydělal velmi slušných 11 milionů korun a vidělo ho přes 75 tisíc diváků. Na dvojku sesunul český Život je život, který však stále zůstal milionový. A i třetí pozice patří tuzemským tvůrcům, konkrétně Alici Nellis a její remakové pohádce Sedmero krkavců, jež vznikla v koprodukci se Slovenskem. Ze stupínku vítězů nám tedy vypadl dlouho vládnoucí Šílený Max: Zběsilá cesta, jemuž musela stačit stále dobrá čtyřka.

Páté místo si vysloužila Melissa McCarthy s Jasonem Stathamem ve Špiónovi, lehce shrnutelném jako "Johnny English v sukni." Menšího poklesu se pak nevyvarovalo prequelové pokračování úspěšené hororové série Insidious 3: Počátek. Ani obrazy naprosto zdemolované americké Kalifornie v San Andreas už příliš netáhly, umístily se tedy šesté. Hrdinští Avengers: Age of Ultron se probojovali na osmičku a historicky se bojovalo i na místě devátém v Dítěti číslo 44. Na konec TOP 10 si pak během své divoké cesty dojela Divoká dvojka.

Annette Bening, Al Pacino ve filmu Druhá míza / Danny CollinsDruhou polovinu můžeme začít animovaně s Konečně doma a Ovečkou Shaun ve filmu, která si na plátna kin odskočila z televizních obrazovek. Na třináctém místě pak chytal Druhou mízu ostřílený Al Pacino. A z minulé devítky se až sem o pět míst propadla Země zítřka. Nad vodou se stále podařilo udržet francouzskému Pírkovu dobrodružství, ale i nepříliš kladně hodnocenému remaku uznavaného hororu Poltergeista. V animaci se ocitnete i na sedmnáctém místě s Hurá na fotbal ze španělských dílen a díky Stále spolu můžete zabrousit i do vod dokumentárních. Předposlední vydržela Popelka a s místem posledním se musely spokojit holky z Ladíme 2.

TOP 20 ČR: 24. týden
1. Jurský svět - 11,4 mil. (novinka)
2. Život je život - 1,3 mil.
3. Sedmero krkavců - 778 tis.
4. Šílený Max: Zběsilá cesta - 720 tis.
5. Špión - 661 tis.
6. Insidious 3: Počátek - 631 tis.
7. San Andreas - 408 tis.
8. Avengers: Age of Ultron - 326 tis.
9. Dítě číslo 44 - 143 tis. 
10. Divoká dvojka - 105 tis.

11. Konečně doma - 99 tis.
12. Ovečka Shaun ve filmu - 89 tis.
13. Druhá míza - 84 tis.
14. Země zítřka - 79 tis.
15. Pírkovo dobrodružství - 67 tis.
16. Poltergeist - 64 tis.
17. Hurá na fotbal - 48 tis.
18. Stále spolu - 45 tis.
19. Popelka - 41 tis.
20. Ladíme 2 - 41 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY