Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 23. týden

Kinopremiéry: Špión nahání duchy a sedmero krkavců

Vydáno: 03.06.2015 09:38 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První červnový týden obohatí kina šest novinek, z nichž hned tři jsou režijními debuty. O divácký zájem určitě budou nejvíce bojovat komedie Špión, třetí pokračování hororové série Insidious a tuzemská pohádka Sedmero krkavců.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Špión (Spy) (CinemArt)

Český plakát filmu Špión / SpyPodle trailerů a fotografií se zdá, že komedie režiséra a scenáristy Paula Feiga bude jen další trapnou záležitostí, navíc když v jedné z hlavních rolí hraje (ne)oblíbená Melissa McCarthy. Jenže poměrně dost ohlasů hovoří o velkém překvapení a dokonce i o zdařilé parodii na bondovky především z devadesátých let, které nechybí nápad, vypointované vtipy a švih. V dalších úlohách uvidíte mimo jiné Jasona Stathama a Juda Lawa, což je také zajímavá kombinace. Nejspíš tak právě tahle žánrovka je aktuální premiérou týdne. 

Synopse: Susan Cooper (Melissa McCarthy) je analytičkou CIA, což znamená, že málokdy opustí místo za stolem, kde slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea (Jude Law). Dohromady tvoří perfektní tým, ona navíc touží po jeho srdci. Jednoho dne se však objeví Rayna Boyanov (Rose Byrne), která po svém otci zdědila malou jadernou bombu, která může zničit větší město. Chce ji prodat komukoli, klidně i teroristům. A vzhledem k tomu, že Bradley CIA nedobrovolně opouští a identita dalšího špičkového agenta, Ricka Forda (Jason Statham), byla prozrazena, do smrtícího světa obchodníků se zbraněmi může proniknout jen ten nejméně nápadný člověk. Tím se stává právě Susan.

Zajímavost: Většina filmu se natáčela v Budapešti.

Oficiální český trailer filmu Špión / Spy
Insidious 3: Počátek (Insidious: Chapter 3) (Falcon)

Český plakát filmu Insidious 3: Počátek / Insidious: Chapter 3Třetí díl výdělečné hororové série by měl být prequelem k předchozím dvěma a těžko od něj čekat nějakou originalitu. Jako režijní debut ho točí žánrově ostřílený scenárista Leigh Whannell, který napsal i části předešlé, takže určitá naděje kvalitní podívané tu existuje. V obsazení samozřejmě nelze hledat známější tváře, protože tady se pojede spíš na nízký rozpočet, silnou značku a věřme, že i povedenou atmosféru. Jelikož novinářská projekce je naplánována až na den premiéry, což mimochodem nikdy nevěstí nic dobrého, první recenze si přečtete nejspíš až o víkendu.

Synopse: Teenagerka Quinn Brenner (Stefanie Scott) se pokouší spojit se svou mrtvou matkou, proto kontaktuje jasnovidku Elise Rainier (Lin Shaye). Ta sice chvíli váhá, nakonec ale na spolupráci kývne a začíná odhalovat, že v Quinnině domě se dějí opravdu děsivé věci a dívce může jít o život.

Český trailer filmu Insidious 3: Počátek / Insidious: Chapter 3
Druhá míza (Danny Collins) (Indigo Film)

Plakát filmu Druhá míza / Danny CollinsCelkem nenápadně vstupuje do kin snímek založený na skutečné události v podobě ztraceného dopisu od Johna Lennona. Pro diváka je v něm kromě prostředí hudebního showbusinessu nejlákavější určitě obsazení, v němž nechybí Al PacinoJennifer Garner, Michael Caine, Annette Bening nebo Christopher Plummer. Jméno protřelého scenáristy Dana Fogelmana, jenž tímto filmem režijně debutuje, řekně něco jen úzké skupině fanoušků. Zahraniční hodnocení a ohlasy jsou ale spíše pozitivní, takže věřme, že půjde minimálně o solidní žánrovku s kvalitními výkony.

Synopse: Rocková hvězda sedmdesátých let Danny Collins (Al Pacino) stále není schopná přestat žít bouřlivý život. Až když mu jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje čtyřicet let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon, v němž stojí: "Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě," rozhodne se zabrzdit a chytá druhou mízu. Znovu tedy objevuje svou rodinu a hledá pravou lásku.

Zajímavost: Pracovní název filmu byl Imagine.

Oficiální český trailer filmu Druhá míza / Danny Collins
Slepá (Blind) (Aerofilms)

Český plakát filmu Slepá / BlindPředevším milovníky severské kinematografie osloví norské drama, které toho synopsí moc nenapoví a dá se odvodit, že v něm půjde hlavně o atmosféru než o příběh. Autorský počin debutujícího režiséra a poměrně zkušeného scenáristy Eskila Vogta zkrátka vypadá hodně zajímavě a těší se i spokojeným komentářům, které mluví o inteligentní hře s divákem a propracovaném scénáři. Hlavní roli ztvárnila Ellen Dorrit Petersen. Záležitost primárně pro fajnšmekry. 

Synopse: Ingrid (Ellen Dorrit Petersen) náhle ztratila zrak a s novou situací se musí vyrovnat. Začíná tak objevovat nová zákoutí vlastní představivosti, v níž se zhmotňují láska, touhy i obavy, které si v ničem nezadají s vnějším světem. Kde je hranice mezi fikcí a realitou?

Český trailer filmu Slepá / Blind
Dior a já (Dior and I) (Artcam)

Český plakát filmu Dior a já / Dior and INenechte se zmást tím, že v kolonce obsazení se na filmových databázích setkáte s Marion Cotillard, Jennifer Lawrence nebo Sharon Stone - všechny tady jsou samy za sebe, neboť jde o francouzský dokument o zákulisí slavné módní značky. Režírující Frédéric Tcheng láká logicky na atraktivní námět pohledu tam, kam se běžné oko často nepodívá. Zda je jeho náhled povrchní, nebo jde trochu do hloubky, je zatím otázkou, neboť relevantní ohlasy prakticky neexistují. Zájemce si ale v klubovém kině tenhle počin nepochybně vyhledá.

Synopse: Nový umělecký ředitel módního domu Christian Dior Raf Simons právě připravuje svoji zcela první kolekci haute couture, se kterou musí přesvědčit celý svět o své vizi a vyrovnat se s odkazem slavného zakladatele značky. Dokument nabízí exkluzivní pohled do zákulisí celého procesu a propojuje každodenní intenzivní pracovní shon světa vysoké krejčoviny s tajemnými ozvěnami minulosti ikonické značky, a zároveň představuje poctu všem, kdo věrně slouží Simonsově vizi.

Český trailer filmu Dior a já / Dior and I
Sedmero krkavců (Bohemia MP)

Český plakát filmu  / Sedmero krkavcůPo uvedení na Filmovém festivalu pro děti a mládež ve Zlíně přichází do široké distribuce poměrně ambiciózní česko-slovenská pohádka, která by měla navázat na tradici podobných federálních žánrovek. Režisérka a scenáristka Alice Nellis zpracovala známý příběh z pera Boženy Němcové a pokouší se ho předvést současnému publiku. A podle prozatímních ohlasů se jí to relativně vydařilo a někteří dokonce mluví o tom, že si tento počin zaslouží vidět na velkém plátně. Ačkoli tedy trailery (v tuzemsku už tradičně) moc nelákají a plakáty jsou neoriginální, vypadá to, že by se konečně mohla podařit klasická pohádka, která uspokojí většinu diváctva a třeba i kritickou obec. Ještě doplním, že v hlavních rolích uvidíte Marthu Issovou, Sabinu Remundovou a Václava Neužila.

Synopse: Bohdana (Martha Issová) se narodila do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety ve vzteku proklela svých sedm synů a z nich se stali krkavci. Rodiče před ní toto prokletí tají, na prahu dospělosti se o něm však dívka dozví. Rozhodne se, že musí své bratry zachránit. Její cesta bude ale dlouhá a plná nástrah.

Zajímavosti: Natáčení probíhalo na hradě Zvíkov.

Oficiální trailer filmu Sedmero krkavců

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu