BD a DVD tipy: Mafiáni vychází a jdou po Gamblerovi

Vydáno: 04.06.2015 08:51 - | foto: facebook tvůrce

První dva červnové týdny udělají radost především sběratelům, ačkoliv volba vydat Gamblera a Jupiter vychází v limitovaných edicích ve steelbooku (a druhý jmenovaný i ve futurepacku!) překvapí.
Whiplash
BD obal filmu Whiplash / WhiplashHudební drama Whiplash se na přední straně obalu honosí výkřikem, že jde o jeden z nejlepších snímků roku, který byl nominován na pět Oscarů včetně toho za film. A vskutku je příběh žáka a učitele (trýzněného a trýznitele) ukázkovým oscarovým počinem, ve kterém jsou stavěny na odiv herecké výkony (oceněný J. K. Simmons v dobře známé poloze) a za pomocí značně neobratných vypravěčských postupů je citově manipulováno s divákem/divačkou. Celovečerní režijní a scenáristický debut Damiena Chazella vycházející z jeho stejnojmenného krátkometrážního snímku se přitom tváří, že není typickým hudebním dramatem toužícím po ocenění, ale od svých souputníků se liší pouze tím, že není feel good, ale feel bad filmem.

Bonus (BD): Audiokomentář režiséra Damiena Chazella a herce J. K. Simmonse. Večer na TIFF (Toronto International Film Festival) s Milesem Tellerem, J. K. Simmonsem a Damienem Chazellem (8 min.); Film o filmu Timekeepers (43 min.); Whiplash - původní film (18. film) s volitelným audiokomentářem režiséra/scenáristy Damiena Chazella a producentů. Vystřižená scéna Fletcher doma s volitelným audiokomentářem režiséra/scenáristy Damiena Chazella a Toma Crosse (1,5 min.). Upoutávka (2 min.) 
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, francouzsky, portugalsky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, španělsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, anglické, české, bulharské, francouzské, hindské, holandské, chorvatské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, španělské

Bonus (DVD): Audiokomentář režiséra Damiena Chazella a herce J. K. Simmonse. Večer na TIFF (Toronto International Film Festival) s Milesem Tellerem, J. K. Simmonsem a Damienem Chazellem (8 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky...
Titulky (DVD): anglické, české...

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) NEobsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray), 599 Kč (BD - steelbook - limitovaná sběratelská FilmArena edice).

V prodeji od 03. 06. 2015.

Anatomie scény filmu Whiplash (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Jupiter vychází
BD obal filmu Jupiter vychází / Jupiter vychází je - vinou špatné publicity před uvedením, půlročního odsunutí kvůli údajnému zdokonalování triků, nesmyslné premiéry na filmovém festivalu a výsměšných ohlasů stran laické i odborné obce - propadákem. Mělo se jednat o nový Matrix, ale namísto pokračování a řady rozšíření světa a příběhu na dalších platformách se studio Warner Bros. snaží zahojit na předražených modrých discích, které vychází v několika sběratelských provedeních (ve futurepacku i ve steelbooku) a které mají představovat demo materiál pro domácí kino (Dolby Atmos, 3D, byť se jedná o konverzi). Zastánci nejspíš na dlouhou dobu posledního původního projektu sourozenců Wachowských by ale takovu péči mohli uvítat, protože status provinilého potěšení nejspíš Jupiter vychází nikdo neupře. Vyprávění o celogalaktickém kapitalismu, ve kterém je komodifikována i ku... Kunis, a o odmítnutí biologické předurčenosti si užijí především znalci brakových vesmírných oper, k jejichž tradici se film hlásí.

Bonus (BD): Featuretty: Jupiter Jones: Svůj osud si neseme v sobě (6:47 min.); Caine Wise: Meziplanetární bojovník (5:09 min.), Wachowští: Mysl nad hmotou (7:18 min.), Světy ve světech ve světech (9:32 min.), Jupiter vychází: Genetické propletence (10:14 min.), Vývoj bullet-timeu (9:27 min.), Země volá Jupiter (9:28 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1 (plus 3D).
Zvuk (BD): Dolby Atmos 7.1.4. anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky, thajsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD):  české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, estonské, chorvatské, indonéské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, thajské.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Bonus (DVD): Jupiter vychází: Genetické propletence (10:14 min.), Jupiter Jones: Svůj osud si neseme v sobě (6:47 min.). 
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, rusky, ukrajinsky.
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, estonské, litevské, lotyšské, ruské.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 699 Kč (2x BD /2D a 3D/ - amaray), 799 Kč (2x BD /2D a 3D/ - steelbook), 799 Kč (2x BD /2D a 3D/ - futurepack).

V prodeji od 10. 06. 2015.

Featurette Caine Wise: Meziplanetární bojovník k filmu Jupiter vychází (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Mafiáni
BD obal filmu Mafiáni / GoodfellasMafiáni slaví 25. výročí, což je příležitost k tomu, aby vyšli v další edici - a u nás vůbec poprvé, a to hned ve dvou provedeních. Klasické dvoudiskové oproti dříve vydanému DVD bude mít navíc celovečerní dokument o gangsterkách/mafiánských filmech v historii kinematografie, animované grotesky a nový půlhodinový film o filmu s rozhovory s tvůrci a herci po letech. Limitované sběratelské bude vedle toho obsahovat ještě kopii dopisu od režiséra a více než třicetistránkovou fotoknihu s citáty slavných lidí, kteří se vyjadřují k jednomu z nejlepších filmů Martina Scorseseho a jednomu z nejlepších mafiánských opusů vůbec. Dvou a půl hodinová, z části ne zcela spolehlivá zpověď ničemy a příběh zrady má jenom tu nevýhodu, že pět let na to Scorsese natočil ještě lepší Casino

Bonus (BD): 
Disk 1:  Dva komentáře: Herci a členové filmového štábu; Policajt a zločinec.
Disk 2: Featuretty: Veřejní nepřátelé: Zlatý věk gangsterského filmu (106 min.); Scorseseho Mafiáni (29:54 min.); Mafiáni: Jak na to (29:39 min.); Praví chlapi (13:35 min.); Obyčejný gangster (8 min.); Papír je levnější než film (4,5 min.). Animované grotesky: I Like Mountain Music (7:02 min.), She Was An Acrobat’s Daughter (8:39 min.), Racketeer Rabbit (7:55 min.), Bugs And Thugs (7:14 min.). Upoutávka (1,5 min.). 
Limitovaná edice navíc obsahuje: 32 stran fotoknihy v angličtině, dopis od režiséra Martina Scorseseho. 
Obraz (BD): 1,78:1 / FullHD / 16:9 .
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 rusky; Dolby Digital 2.0 česky, francouzsky, italsky, japonsky, maďarsky, německy, thajsky, turecky, španělsky; Dolby Digital 2.0 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, čínské, francouzské (Paříž), hebrejské, holandské, italské pro neslyšící, japonské, kantonské, korejské, maďarské, německé pro neslyšící, polské, portugalské (Brazílie), rumunské, ruské, řecké, španělské (Kastilie), španělské Latinská Amerika, thajské, turecké.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 499 Kč (2x BD - amaray), 699 Kč (2x BD - limitovaná sběratelská edice s fotoknihou a dopisem režiséra).

V prodeji od 10. 06. 2015.

Animovaná groteska She Was An Acrobat’s Daughter

Koupit na Bontonland.cz

The Gambler
BD obal filmu  / The GamblerRemake kultovního (u nás navzdory režii Karla Reisze téměř neznámého) filmu Gambler ze 70. let se sice nedostal do tuzemských kin, zato na nosičích pro ta domácí vychází hned ve dvou provedeních. Vedle klasického v amarayii (plast) bude k sehnání i edice ve steelbooku, přičemž obsah balení bude v obou případech shodný a nabídne skoro hodinu a půl bonusů včetně skoro třiceti minut vystřižených a rozšířených scén. Zápletka (gambler si od gangsterů půjčí peníze a ručí za ně svým životem) i obsazení ústřední role Markem Wahlbergem může vzbuzovat očekávání akčního thrilleru. Jde přitom o drama, které je výbornou studií člověka, jenž zažívá osobní i pracovní krizi - a zdánlivě nezvyklá castingová volba se nakonec ukázala být velmi dobrým tahem (v původním snímku hrál hlavní roli James Caan). Ambiciózní film, který režíroval Rupert Wyatt (nápaditě pracující s opojným stylem) a scénář k němu napsal oscarový William Monahan, však nebyl nominován ani na jednu z významnějších cen a kiny prošel ve Státech bez výraznějšího povšimnutí. Při svém druhém životě na DVD a BD byste ho ale neměli minout. 

Bonus (BD): Featuretty: Pan Samoničitel: Pod kůži Gamblera (15 min.); Temno před rozbřeskem: Sestup Gamblera (17 min.); Ve městě: Lokace (10 min.); Změna hry: Adaptace (9 min.); Oblékáme hráče: Kostýmy (8 min.). Vynechané/Rozšířené scény (26 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2,40:1.
Zvuk (BD): DTS-.HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky.
Titulky (BD):  české, anglické, arabské, estonské, hebrejské, hindské, islandské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, malajsijské, mandarínské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonus (DVD): Featuretty: Pan Samoničitel: Pod kůži Gamblera (15 min.); Temno před rozbřeskem: Sestup Gamblera (17 min.). Vynechané/Rozšířené scény (26 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (DVD): české, anglické, arabské, estonské, hebrejské, hindské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, řecké, slovenské.

Pozn.: bonusový materiál (na BD i DVD) obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray), 599 Kč (BD - steelbook).

V prodeji od 10. 06. 2015.

Oficiální upoutávka k filmu Gambler (2014)

Koupit na Bontonland.cz


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • - (thornhill, 04.06.2015 13:10) Reagovat

    No ja si myslím že Casino nie je lepšie. Goodfellas je Scorseseho vrchol a zrejme najlepší mafianský film všetkých čias. Casino je tiež výborné ale až po Mafiánoch :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY