Box Office: Avengers: Age of Ultron obhajuje prvenství

Vydáno: 11.05.2015 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Marvelovka Avengers: Age of Ultron bez problému obhájila prvenství z minulého týdne a nechala daleko za sebou veškerou konkurenci včetně novinky, kterou je komedie Divoká dvojka.
Fotografie z filmu Avengers: Age of Ultron / The Avengers: Age of UltronMasivní nástup Avengers: Age of Ultron z minulého týdne zopakovala marvelovka druhým nejlepším výsledkem v druhém víkendu vůbec se 77 miliony těsně před třetím Avatarem z roku 2009 (75,6 mil.). Lépe už na tom ve druhém víkendu byli pouze Avengers s 103,1 miliony před třemi roky. "Ultron" tak za svým předchůdcem jednoznačně zaostává a v celkovém srovnání si za deset dnů od premiéry vydělal na domácí půdě 312,5 milionu oproti 373 prvního dílu. "Ultron" je zatím druhým nejúspěšnějším domácím snímkem tohoto roku za Rychle a zběsile 7, což by se mělo změnit už příští týden, kdy se očekává, že "Ultron" převezme první místo. Celosvětově má zatím 875 milionů a zatím má ještě na 1,4 miliardy Rychle a zběsile 7 co dohánět.

S velkým odstupem se na druhé pozici umístila novinka, komedie Divoká dvojka s dvojicí Reese Witherspoon a Sofía Vergara. Witherspoon zde hraje upjatou policistku, která má ochránit vdovu po drogovém dealerovi, hranou Vergarou. Jedná se o první komedii Witherspoon od roku 2011, kdy hrála ve filmu Tohle je válka! Odhady se pohybovaly kolem částky 18 milionů. Nakonec se ale museli producenti spokojit jen s 13,3 miliony, takže mírné zklamání.

Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve filmu Ex Machina / Ex MachinaZbytek topky pak obstarávají filmy, které se v ní stabilně drží už několik týdnů. Na třetím místě je stejně jako minule The Age of Adaline s 5,6 miliony. Čtvrté je Rychle a zběsile 7, které je momentálně čtvrtým nejúspěšnějším filmem všech dob. Před ním jsou už jen Avengers, Titanic a Avatar. Pátý je Paul Blart: Mall Cop 2 a na šestku poskočila Ex Machina, která se dočkala dalších přidaných kin a tím pádem i nárustu tržeb. 

Pomalinku klesá animák Konečně doma, který se se třemi miliony ocitnul tento týden na sedmém místě. Osmá je Woman in Gold a na devítku se propadla Popelka. Desítku pak uzavírá horor Cybernatural (Unfriended). Do desítky se nepropracovala další z novinek s Jackem Blackem, komedie The D Train.  

Příští týden pak nabídne dvě zajímavé novinky, které by mohly a měly odsunout "Ultrona" z vrcholu žebříčku. Tyto ambice bude mít akční Šílený Max: Zběsilá cesta a hudební komedie Ladíme 2

BOX OFFICE: VÍKEND OD 8. 5. 2015

 1. Avengers: Age of Ultron 77,2 mil.
 2. Divoká dvojka 13,3 mil. (novinka)
 3. The Age of Adaline 5,6 mil.
 4. Rychle a zběsile 7 5,2 mil.
 5. Paul Blart: Mall Cop 2 5,1 mil.
 6. Ex Machina 3,4 mil.
 7. Konečně doma 3,0 mil.
 8. Woman in Gold 1,6 mil.
 9. Popelka 1,5 mil.
10. Unfriended 1,4 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY