Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-ray recenze: Talentovaný pan Ripley

Blu-ray recenze: Talentovaný pan Ripley

Vydáno: 02.06.2015 18:59 v sekci Recenze | Blu-ray - Ivan Hladík | foto: facebook tvůrce

Dávno předtím, než se Matt Damon stal vysmívaným a karikovaným hercem, natočil jeden ze svých nejlepších filmů. Talentovaný pan Ripley nyní přichází na Blu-ray, aby ho mohli poznat i ti, kdo před šestnácti lety ještě na filmy moc nebyli.

Talentovaný pan RipleyRecenzoval/a Ivan Hladík dne 02.06.2015 18:59. Dávno předtím, než se Matt Damon stal vysmívaným a karikovaným hercem, natočil jeden ze svých nejlepších filmů. Talentovaný pan Ripley nyní přichází na Blu-ray, aby ho mohli poznat i ti, kdo před šestnácti lety ještě na filmy moc nebyli. Hodnocení: 3.5
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Puntičkář a podle slov kolegů také pedant (řečeno však s úsměvem a pochopením) Anthony Minghella si užíval ovace diváků a kritiky na jeho snímek Anglický pacient jen krátce. Okamžitě po jeho dokončení si napsal scénář a chopil se režie u filmu, který převádí na plátno (už podruhé) první díl populární série spisovatelky Patricie Highsmith.

Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law ve filmu Talentovaný pan Ripley / The Talented Mr. RipleyTalentovaný pan Ripley se dočkal svého prvního zpracování už v roce 1960, kdy ho zfilmoval francouzský režisér René Clément pod názvem V plném slunci. Hlavní roli tehdy vytvořila vycházející hvězda evropského filmu Alain Delon. Titulní postavu mladíka, který využije příležitosti a vydává se za svého zámožného přítele, svěřil Mattu Damonovi, jehož dětsky nevinná tvář, skrývající životní protřelost a až chorobnou ctižádost, přesně odpovídala dvojznačnosti literárního pana Ripleyho.

I v dalších úlohách se objevují známí a především přesně obsazení herci – Gwyneth Paltrow (začínající spisovatelka Marge), Jude Law (znuděný dědic loďařského impéria Dickie Greenleaf) a také Cate Blanchett, jež ztělesňuje připsanou postavu bohaté Američanky Meredith. Určitě potěší také Philip Seymour Hoffman v roli Freddieho Milese.

Gwyneth Paltrow, Jude Law, Matt Damon ve filmu Talentovaný pan Ripley / The Talented Mr. RipleyKriminálně - dobrodružný podtón příběhu v Minghellově verzi ustupuje vývoji hlavního hrdiny, který je stejně tak mladíkem plným nadání jako chladnokrevným zabijákem. V tomto bodě se pak názory diváků různí – někteří vidí jako hlavní přínos filmu Juda Lawa a o Damonově herectví říkají, že roli nezvládl. Jiní naopak považují Ripleyho za jeho zásadní roli. Tempo filmu je rozvláčné, plíživé a díky tomu si plně vychutnáme proměnu Damona. Jeho imitátorský talent je chvíli zábavný, aby z něj vzápětí mrazilo. Pokud jste film neviděli, určitě stojí za to tento fakt napravit.

BLU-RAY:

BD obal filmu Talentovaný pan Ripley / The Talented Mr. RipleyU kvality filmu také Blu-ray verze končí. Titulní artwork nenabízí nic jiného než oficiální poster k filmu, tedy ústřední trojici hrdinů. Také tu najdeme zmínku o pěti nominacích na Oscara, což má neznalé přesvědčit o tom, že film stojí za to. Na zadní straně pak najdeme anotaci a obsazení, informaci o přístupnosti od patnácti let a avízo na dva chudé bonusy. Toť vše, v klasické modré krabičce.

Jediné, co film povyšuje, je kvalitní přepis do HD a zvuk. Poměr zůstává dle originálu v poměru 1,85:1. Originální zvuk najdeme v DTS-HD Master Audio 5.1, česká stopa kupodivu získala DTS-HS Master Audio 5.1. Bonusové materiály jsou oproti tomu velmi chudé – obojí pouze v SD, jak originální trailer z roku 1999, tak film o filmu, který má jen něco přes dvacet minut. Plusem bonusů jsou české titulky.

ZÁVĚR:

Z tohoto Blu-ray budou mít radost především Damonovi fanoušci, kteří si mohou doplnit sbírku kvalitní kopií dobrého filmu. Sběratelé a fajnšmekři, kteří nakupují disky kvůli bonusům, případně obalům, budou zklamaní. Vyšší hodnocení je tak za film, nikoli za jeho Blu-ray podobu.

Oficiální trailer filmu Talentovaný pan Ripley

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Matt Damon je vysmívaný herec? no to jsou věci ... (Anonym, 02.06.2015 21:29) Reagovat

    Matt Damon je vysmívaný herec? no to jsou věci tohle.... jestli si to nepletete s Cagem..

    • Re: Matt Damon je vysmívaný herec? no to jsou věci ... (Ivan Hladík, 03.06.2015 14:56) Reagovat

      Ačkoliv Matt Damon je jedním z mých oblíbenců, je nutno přiznat, že v domovských Státech bývá často terčem parodií a vtípků, které sám bere s humorem. Za všechny jeden příklad - pusťte si Team America: World Police z roku 2005 ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 2. 2022 - 9. 2. 2022
TV tipy: Nesmrtelný ježek Sonic zúčtovává s Flashem Gordonem V dalším nevýrazném televizním týdnu je tím nejzásadnějším a nejatraktivnějším premiéra překvapivého diváckého hitu, adaptace videohry Ježek Sonic. Nostalgici nepochybně uroní slzu u zařazení legendární sci-fi Flash Gordon.... čtěte zde
Vydáno: 03.02.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 5. týden
Kinopremiéry: Muž jménem Otto klepe na dveře a žádá spravedlnost pro Emetta Tilla Z první osmičky únorových premiér tuzemský divák nepochybně nejvíce uslyší na českou komedii Ostrov, která bude atakovat čelní místa žebříčků návštěvnosti. K tomu lepšímu by měla patřit třeba hollywoodská verze... čtěte zde
Vydáno: 01.02.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 4. týden
Top 20 ČR: Avatar stále bez konkurence Poslední lednový víkend se v domácím žebříčku návštěvnosti nic nemění. Z vrcholu na ostatní shlíží stále jen obyvatelé Pandory. čtěte zde
Vydáno: 31.01.2023 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 4. víkend
Box office: Avatar stoupá vzhůru Blockbuster Avatar: The Way of Water stoupá v tržbách stále vzhůru. Patří mu už sedmý víkend v řadě a je stále neporažený. čtěte zde
Vydáno: 30.01.2023 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Víly z Inisherinu 8/10
Recenze: Víly z Inisherinu jsou temným dramatem o konci jednoho přátelství Na nadcházejícím předávání Oscarů bude k největším favoritům patřit snímek Víly z Inisherinu, který bývá řazen k tomu nejlepšímu, co v loňském roce vzniklo. Zaslouží si poslední počin Martina McDonagha všechen ten humbuk?... čtěte zde
Vydáno: 29.01.2023 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zlatý glóbus 2023: Vítězné jsou snímky Fabelmanovi a Víly z Inisherinu (11.01.2023 05:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Oppenheimer (19.12.2022 12:00 v Novinky | Trailery)
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Oscar 2023: jací jsou favorité? (21.11.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Douglas McGrath (05.11.2022 08:11 v Novinky | Zprávy)
- Jennifer Lawrence v Die, My Love (03.11.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Těžce zamilovaný Taras Bulba touží po moci a prochází kouzelným parkem (21.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nejvíce hazardní herci a tvůrci seriálů v Hollywoodu (08.10.2022 10:35 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Jean-Luc Godard (13.09.2022 13:49 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Cate Blanchett ve filmu TÁR (26.08.2022 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Happy Feet tancuje na Velké čínské zdi a je lepší než kdy jindy (22.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Thor: Láska jako hrom utopil sám sebe v moři infantilního humoru a nepovedených vtípků (10.07.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel Jean-Louis Trintignant (17.06.2022 19:14 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Tvář pod maskou hledá v temných koutech tajemství očí ztracené jednotky (03.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Blu-Ray recenze: Poslední souboj Ridleyho Scotta doprovází půlhodinový film o filmu (29.05.2022 10:30 v Recenze | Blu-ray)
- Zemřel Michel Bouquet (13.04.2022 19:25 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství slepě tápou ve vlastním scénáři (08.04.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Fantastická zvířata střeží Brumbálova tajemství a bojují se ztracenými iluzemi (06.04.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Za horizontem: PTA vzpomíná na dětství v retro komedii Lékořicová Pizza (26.03.2022 12:30 v Recenze | Za horizontem)
- TV tipy: Šalamoun a královna ze Sáby prožívají půlnoční lásku, během níž boří teheránská tabu (04.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   04/2023

Víly z Inisherinu
8/10

Na nadcházejícím předávání Oscarů bude k největším favoritům patřit snímek Víly z Inisherinu, který bývá řazen k tomu nejlepšímu, co v loňském roce vzniklo. Zaslouží si poslední počin Martina McDonagha všechen ten humbuk?

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2023 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu