Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: EXODUS Batmana a šofér pro sestru Sáru

BD a DVD tipy: EXODUS Batmana a šofér pro sestru Sáru

Vydáno: 06.05.2015 19:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Nejvíc pozornosti si nejspíš získá biblický/historický velkofilm EXODUS: Bohové a králové, který je sice rozpačitý, ale na BD má pět hodin videobonusů. Milovníci campu by zase neměli minout šedesátkového Batmana.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Batman (Bontonfilm)
BD obal filmu  / Batman
Hraný seriálový Batman ze 60. let je stále živým fenoménem. Alespoň ve Spojených státech, kde na konci minulého roku vyšel kompletní seriál ve sběratelské edici s řadou pamětihodností. U nás není příliš známý, a pokud, tak díky celovečernímu filmu, který vznikl na základě jeho úspěchu. Fanoušci si dlouhé roky museli vystačit pouze s DVD, které sice obsahovalo české titulky, ale nikdy nebylo oficiálně dovezeno na náš trh. Až letos - rok před padesátým výročím od premiéry filmu - se k nám dostává, a to dokonce ve speciální edici ve steelbooku. Konečně se nabízí možnost překonat tento kulturní rozdíl, který umožňuje zpětné docenění Schumacherových batmanovských adaptací, jež vycházejí z campové (hrdě pokleslé, s atributy kýče sebeuvědoměle pracující a velmi queer vyznívající) estetiky šedesátkového filmu a seriálu s Adamem Westem (jako Batmanem) a Burtem Wardem (jako Robinem). Pokud se rozhodnete dílo zhlédnout, vězte, že to bude den, kdy se nejde jenom tak zbavit bomby... a kdy bude vše batboží. 

Bonus (BD): Audiokomentáře: Audiokomentář herců AdamaWesta a Burta Warda, Audiokomentář scenáristy Lorenza Sampla, Jr. Featuretty: Batman: A Dynamic Legacy (28,5 min.); Caped Crusaders: A Heroes Tribute (12,5 min.); Gotham City´s Most Wanted (15:51 min.); Featurette 2001 (16:47 min.); The Batmobile Revealed With George Barris (5:47 min.). Upoutávky: Teaser (1:38 min.); Trailer (3:06 min.); Španělský (3:08 min.). Interaktivní bonusy: Batmobile - interaktivní prohlídka; Mapa filmu. Galerie: Z archivů Adama Westa, Interaktivní pressbook, Plakáty, Produkční fotografie, Z natáčení, Premiéra. Odkaz na web: FoxInternational.com.
Obraz (BD): 16:9 / 1.85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 italsky, kastilsky, španělsky.
Titulky (BD): anglické, české, hebrejské, chorvatské, islandské, italské, kastilské, maďarské, polské, portugalské, řecké, španělské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 499 Kč (BD - steelbook).

V prodeji od 06. 05. 2015.

Featurette The Batmobile Revealed with George Barris z BD Batman (1966)

Koupit na Bontonland.cz

Dva mezci pro sestru Sáru (Bontonfilm)
BD obal filmu Dva mezci pro sestru Sáru / Two Mules for Sister SaraV prvním květnovém týdnu udělá Bontonfilm největší radost fanouškům Clinta Eastwooda, protože do samostatného prodeje uvolní tři tituly s ním: Dva mezci pro sestru Sáru, Joe Kidd a Vražda na Eigeru. Zatímco první dva jsou westerny, v nichž hrál, poslední je nepříliš známý akční thriller, který i režíroval. Z jmenované trojice je nejzdařilejší komediální western Dva mezci pro sestru Sáru, který vytváří nepravděpodobnou dvojici (desperát a jeptiška) a který si pohrává s image Eastwooda jako westernové hvězdy Bezejmenného s kloboukem naraženým hluboko do tváře. Nezbavuje jí ho ale úplně, jako to dělá v o rok mladší spolupráci s Donem Siegelem ve válečném psychologickém dramatu Oklamaný, ani nevytváří zcela novou, jak tak učinili v další legendární spolupráci v Drsném Harrym.
 

Bonus (BD):
Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD):
 16:9 / 2.35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): 2.0 mono anglicky, francouzsky, italsky, německy, španělsky, rusky. 
Titulky (BD): české, anglické, francouzské, italské, německé, španělské, japonské, dánské, holandské, finské, řecké, maďarské, korejské, norské, polské, portugalské, ruské, švédské, thajské, turecké, čínské.

Doporučená cena: 399 Kč (BD - amaray).

V prodeji od 06. 05. 2015.

Původní upoutávka k filmu Dva mezci pro sestru Sáru (1970)


EXODUS: Bohové a králové (Bontonfilm)
BD obal filmu EXODUS: Bohové a králové / Exodus: Gods and KingsBiblické velkofilmy naposledy zažívaly svou slávu v 50. letech, kdy měly diváky odlákat od televizních obrazovek a přivést je do kina. V současné době dominance nových - elektronických - médií zažívají menší revival v podobě snímků jako Noe anebo EXODUS: Bohové a králové, které ale výchozí látku posouvají směrem k fantasy (Noe) anebo historickému počinu (EXODUS). Britský režisér Ridley Scott má zkušenosti s historickými náměty (debut Soupeři, 1492: Dobytí ráje,Gladiátor, Království nebeské) a v Robinu Hoodovi ukázal, co je za legendou. V Bozích a králích volí podobný přístup, když se snaží racionalizovat biblické události a problematizovat postavu samotného Mojžíše. Výsledek - i vinou sestřihu původní čtyřhodinové verze, z které je na BD pouze čtvrthodinový pozůstatek v podobě vystřižených/prodloužených scén - nedrží příliš pohromadě, ale stojí za pozornost.

Bonus (BD): 
2. disk (2D a 3D verze filmu): Audiokomentář: komentář Ridleyho Scotta a Jeffreyho Canea. Exodus - historický průvodce. Vystřižené a prodloužené scény (3D/2D): Tuya konfrontuje Ramsese (1:22 min.), Mojžíš čeká na kancléře (1:11 min.), Mojžíš vidí hořící těla (1:07 min.), Ramses Mojžíše jmenuje hlavním poradcem (1:49 min.), Zipporah a Gershom probírají boží horu (0:38 min.), Lov na hady (5:23 min.), Špatné chování (1:11 min.), Mojžíšův meč a Nil (1:23 min.), Nefertari (1:07 min.).
3. disk (bonusový): 
Film o filmu The Conenant Making Exodus: Gods and Kings: The Word Above All: Research And Development (16:17 min.); A Call To Action: Direction and Design (22:08 min.); Holly Warriors: Characters and Costumes (21:35 min.); Sanctuary Before The Storm: Pineood Studios, UK (18:35 min.); Glory of the Empire: Almeria, Spain (23:59 min.); The Rising Tide (23:12 min.); The Great Deliverance: Visual Effects and Post-production (27:26 min.).
Rozšíření dokumentuWeapons of Freedom (3 min.); Next Gen Sculpting (3:58 min.), Wardrobe Walkthrough (4:36 min.); The Plaues: Frogs (4:26 min.), Enter the Serpentarium (3:05 min.); Sword Duty (3:02 min.); The Plagues: Hailstorm (4:11 min.), The Plagues: Crocodiles (3:21 min.); Filming the Firstborn (1:54 min.), The Art of Chariots (3:23 min.); Wings and Whiskers (3:35 min.); Ancient Agriculture (3:03 min.), The Plagues: Locust (2:03 min.);  The Man in the Mud (4:22 min.).
Dokument: The Lawgiver´s Legacy: Moses Throughout History (23:14 min.).
Promo featurettyHBO First Look (12:14 min.); Mládí (1:23 min.); Egyptologové (2:12 min.); Ramsesova cesta (1:30 min.); Mojžíšova cesta (1:32 min.); Ridleyho epický svět (1:37 min.); Cesta (2:13); Víra (2:21 min.); Vytváření světa (1:25 min.); Tvorba akce (1:28 min.); Design kostýmů (1:22 min.); Lokace (1:32 min.); Svět (1:25 min.).
Galerie: Ridleygramy (pre-produkce); Design kostýmů; CG Design a průzkum placu; Výtvarné návrhy a průzkum designu; Doprava a vozy; Storyboardy; Ridleyho vize; PineWood Studio, UK; Almeria, Španělsko; Fuerteventura, Kanárské ostrovy; Sociální média.
Upoutávky: Domácí upoutávka A (1:31 min.), Domácí upoutávka B (2:47 min.), Domácí upoutávka H (1:35 min.), Mezinárodní upoutávka č. 3 (2:32 min.), Mezinárodní upoutávka č. 4 (1:40 min.).
TV spoty: Vybrán (1:02 min.), Bratři (0:47 min.), Moc (0:32 min.), Záchrana (0:32 min.), Varovná píseň (0:32 min.), Vlna (0:12 min.), Vlna alternativní (0:12 min.), Čest (0:32 min.), Přichází (0:32 min.), Trailer - odpočet (1:32 min.).

Obraz (2D BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD. 
Obraz (3D BD): 16:9 / 2.40:1 (+ 3D) / FullHD. 
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, turecky; Dolby Digital 2.0 anglicky.  
Zvuk (3D BD):
 DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, turecky.
Titulky (2D BD): anglické, české, arabské, bulharské, čínské, hebrejské, chorvatské, islandské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, turecké.
Titulky (3D BD): anglické, české, arabské, bulharské, čínské,hebrejské, chorvatské, islandské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, turecké.

Bonus (DVD): Galerie fotografií z natáčení.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky.   
Titulky (DVD): anglické, české, arabské, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, islandské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje - s výjimkou audiokomentáře, upoutávek a spotů - české titulky. 

Doporučená cena: 299 Kč (1X DVD - amaray), 499 Kč (1X BD - amaray), 699 Kč (3x BD - 3D + 2D + bonusový disk), 799 Kč (3x BD - 3D + 2D + bonusový disk; steelbook), 899 Kč (3x BD - 3D + 2D + bonusový disk; steelbook s návlekem, pěti sběratelskými kartami, 8 fotoskami, 5 sběratelskými kartami s nákresy, booklet, číslovaná karta - FilmArena edice).

V prodeji od 06. 05. 2015.


Featurette Hailstrom z BD EXODUS: Bohové a králové (2015)

Koupit na Bontonland.cz

Naqoyqatsi (Magic Box)
BD obal filmu  / NaqoyqatsiNaqoyqatsi je závěrečným dílem dokumentární trilogie režiséra Godfrey Reggia. Názvy jednotlivých částí vychází z jazyka ohroženého indiánského kmene Hopi, přičemž výraz "Naqoyqatsi" má hned tři významy: 1.) život jako vzájemné zabíjení, 2.) válka jako způsob života, 3.) civilizované násilí. Ze všech tří dílů - z nichž všechny spadají k poetickému modu dokumentů, kdy je důraz kladen na propojení obrazu s hudbou k vytvoření působivých výjevů - je právě tento považován za zdaleka nejslabší. Stále sice obsahuje opojné minimalistické kompozice Philipa Glasse, ale má nejblíže k filmu-argumentu, kdy je hodinu a půl dokladována teze o odcizení moderního člověka pod jhem technologie, která může za všemožné zlé, nepěkné a ošklivé, fujky fuj věci. Naqoyqatsi  je nově (od 6. 5. 2015) k dostání i samostatně, předtím byl pouze součástí kolekce všech dílů, z nichž předchozí dva - Koyaanisqatsi, Powaqqatsi - byly vydány zvlášť již dříve.

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály. 
Obraz (BD): 16:9 / 1.78:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky.
Titulky (BD): Disk neobsahuje titulky.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky.   
Titulky (DVD): Disk neobsahuje titulky.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 299 Kč (BD - amaray).

V prodeji od 06. 05. 2015.

Upoutávka k filmu Naqoyqatsi (2002)

Koupit na Bontonland.cz


Šofér (Bontonfilm)
BD obal filmu Šofér / StretchJoe Carnahan napsal a režíroval příběh o šanci, náhodě a osudu, který... Ne, počkat. Něco podobného se sice tvrdí ve filmu v komentáři mimo obraz, ale ve skutečnosti jde o crazy komedii, v níž řidič limuzíny pro hollywoodské celebrity musí do jasně stanoveného termínu získat peníze pro gangstera, který je po něm požaduje. Carnahan se po rozjímavém survivalu Mezi vlky navrátil k sebeuvědomělosti a přepálenosti A-Teamu a Sejmi eso. Na rozdíl od dvou jmenovaných příkladů nesoudržných - byť zábavných - týmovek mu ze Šoféra vzešla přímočará jízda s jednou ústřední postavou, které věci nevychází dle představ, což pro diváka/divačku znamená velkou spoustu nekorektního humoru. Šofér se českým kinům vyhnul, na nosičích pro domácí kino přijíždí bez jakýchkoliv bonusových materiálů, ale i tak byste ho neměli minout.


Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály. 
Obraz (BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky, japonsky, kastilsky, maďarsky; DTS 5.1 VO polsky.
Titulky (BD): anglické, české, bulharské, dánské, finské, islandské, japonské, kastilské, maďarské, norské, polské, rumunské, řecké, švédské, turecké.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).   
Titulky (DVD): české, anglické, bulharské, řecké, maďarské, polské, rumunské, ruské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray).

V prodeji od 06. 05. 2015.

Upoutávka k filmu Šofér (2014)

Koupit na Bontonland.cz

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Joaquin Phoenix jako Napoleon v prvním traileru (11.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)
- Téma: Ridley Scott je stále bez Oscara (28.05.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: deset nejlepších filmů Harveyho Keitela (13.05.2023 11:25 v Články | Publicistika)
- Krvavý poledník natočí John Hillcoat (01.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Denzel Washington bude v druhém Gladiátorovi (17.03.2023 19:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu