Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: bitva je nekonečná, tvrdí železné komando

BD a DVD tipy: bitva je nekonečná, tvrdí železné komando

Vydáno: 16.04.2015 08:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Kdo vyrůstal v devadesátých letech, nejspíš bude potěšen(a) remasterovanými verzemi kultovních Knoflíkářů a Nekonečného příběhu. Okamžitá klasika Paddington a válečná Železná srdce budou muset ustoupit Hobitovi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    

Hobit: Bitva pěti armád (Magic Box)
DVD obal filmu Hobit: Bitva pěti armád / The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesNejslabší příspěvek do tolkienovského universa bude mít zároveň nejslabší bonusovou výbavu (pouhých čtyřicet pět minut dokumentů plus drobné v podobě videoklipu a upoutávek). Bude ale k dostání v hned několika sběratelských provedeních, a tak o něj bude nepochybně zájem. Vedle klasického plastového balení je k zakoupení i steelbook a limitovaná varianta (s Bilbovým deníkem). A vzhledem k tomu, že jde o završení hobití trilogie, vyjde i v kolekci s ostatními díly, a to jak ve 2D, tak i ve 3D (se sběratelskými kartičkami postav). Jak je zvykem, na víc (delší stopáž i zmapování celé produkce i post-produkce) si je třeba počkat na listopad, kdy by měla vyjít prodloužená verze.

Bonus (BD): FeaturettyNový Zéland: Domov Středozemě - 3. část (6 min.); Jak se verbovalo do armády: Sledujte zrození velkolepého vojska a postavy, které mu dodaly lesku (11:39 min.). 2 featuretty Dokončení Středozemě: Objevte znovu šestidílnou ságu očima jednotlivých postav, herců a členů štábu, kteří její filmové realizaci zasvětili 17 let (Šestiidílná sága - 10 min., Sedmnáctiletá cesta - 9 min.). VideoklipThe Last Goodbye (4 min.). Upoutávky: Bitva pěti armád, Šmakova dračí poušť EE (4 min.). 
Obraz (BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, rusky, thajsky, turecky, ukrajinsky.
Titulky (BD): anglické, české, estonské, korejské, litevské, ruské, řecké, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonus (DVD): Featuretty: Jak se verbovalo do armády: Sledujte zrození velkolepého vojska a postavy, které mu dodaly lesku (12 min.); Dokončení Středozemě: Objevte znovu šestidílnou ságu očima jednotlivých postav, herců a členů štábu, kteří její filmové realizaci zasvětili 17 let (10 min., 9 min.); Nový Zéland: Domov Středozemě - 3. část (6 min.). Videoklip: The Last Goodbye (4 min.). Upoutávky: Bitva pěti armádŠmakova dračí poušť EE (4 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky.   
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, arabské, dánské, finské, islandské, norské, rumunské, švédské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 399 Kč (2x DVD), 599 Kč (2x BD - amaray), 699 Kč (2x BD - steelbook), 799 Kč (4x BD - filmu ve 2D a 3D, amaray), 899 Kč (4x  BD - filmu ve 2D a 3D, steelbook).

V prodeji od 15. 04. 2015.

Featurette Nový Zéland: Domov Středozemě - 3. část
 
Koupit na Bontonland.cz

Železná srdce (Magic Box)
BD obal filmu Železná srdce / Fury
Železná srdce
jsou pozoruhodným příspěvkem k žánru válečného filmu, protože spojují dvě odlišné tradice. Na jedné straně je zde vyprávění s dvěma výraznými postavami, které se navzájem ovlivňují (po vzoru režisérových a scenáristových předchozích děl Training Day anebo Patrola), přičemž vyznění je důrazem na jednu z nich silně patriotické a heroické po vzoru propagandy (ala Seržant York). Na druhé straně je zde značně epizodické vyprávění sledující dopad války na psychiku mladého jedince, což vede k protiválečnému vyznění (ala Jdi a dívej se). Provázání dvou odlišných přístupů s různými vzorci vyprávění a významovými rámci sice vede k větší komplexnosti (nejednoznačnosti) díla, ale nepomáhá jeho soudržnosti a funkčnosti na rovině filmové formy. 

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál..
Obraz (BD): 16:9 / 2.35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.   
Titulky (DVD): české, anglické.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (1x BD - amaray).

V prodeji od 15. 04. 2015.

Vystřižená scéna z filmu Železná srdce (2014)
 
Koupit na Bontonland.cz

Knoflíkáři (Magic Box)
BD obal filmu Knoflíkáři / KnoflíkářiPo Pelíšcích a Je třeba zabít Sekala na DVD a BD vychází další český film, jehož obraz byl remasterován. Po divácky nejúspěšnějším filmu roku 1999 (Pelíšky, tři Čeští lvi) a po nejlepším filmu roku 1998 (Je třeba zabít Sekala, deset Českých lvů) se na pulty prodejen dostává nejlepší český snímek roku 1997 (Knoflíkáři, čtyři Čeští lvi vč. toho za film, režii a scénář). Knoflíkáři jsou nejenom prvním ryze fikčním dílem ve filmografii režiséra a scenáristy Petra Zelenky (před nimi natočil mockumentární Visací zámek 1982 - 2007 a Mňága - Happy end). Jsou i dokladem toho, že v kontextu domácí kinematografie narativně ojedinělé počiny (ok, ještě Horem pádem a Mamas & Papas) jsou spíš než pro své formální kvality pamatovány díky hereckým etudám a hláškám ("Neživíš, tak nepřepínej" Evy Holubové).

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD): 16:9 / 1.66:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 česky.
Titulky (BD): české pro neslyšící.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.66:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.   
Titulky (DVD): české pro neslyšící.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (1x BD - amaray).

V prodeji od 22. 04. 2015.

Scéna z filmu Knoflíkáři

Koupit na Bontonland.cz


Nekonečný příběh (Magic Box)
BD obal filmu Nekonečný příběh / Die unendliche GeschichteNejenom české porevoluční filmy u nás vychází v remasterovaných (re)edicích, jak dokazuje Nekonečný příběh. Kdo byl nespokojen s kvalitou obrazu u předchozí verze, měl by ho výsledek remasteringu potěšit. Kdo ale doufá v uvedení snímku v jeho nikoliv mezinárodním, ale jeho o sedm minut delším německém sestřihu a s bonusovým materiálem z výroční edice (přítomen je pouze film o filmu), bude si muset ještě počkat. A není jisté, jestli se vůbec dočká. Dodnes populární fantasy, dělající radost zejména bibliofilům (a o něco méně cinefilům obeznámeným s vícero fantasy snímky), je dokladem dovednosti Wolfganga Petersena zvládnout - ok, s výjimkou katastrofického - jakýkoliv žánr. A také významovým přesahem o přijímáni jinakosti, jímž se zabýval v mnohem méně známé sci-fi Můj nepřítel.

Bonus (BD): Dokument o filmu (58:45 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,35:1  / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky.
Titulky (BD): české.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.   
Titulky (DVD): české.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (1x BD - amaray, remasterovaná verze).

V prodeji od 22. 04. 2015.
 
Upoutávka k filmu Nekonečný příběh

Koupit na Bontonland.cz


Komando (Bontonfilm)
BD obal filmu Komando / CommandoKomando je kult, který vybízí ke dvojímu čtení. Dosud není jisté, jestli jde o ukázkovou osmdesátkovou hovězinu, která svou humpoláckou přímočarostí koresponduje s érou reaganovského vládnutí, nebo jde o hrdě pokleslou a svou sebeuvědomělostí podvratnou podívanou. Zápletka s únosem dcery bývalého velitele elitní armádní jednotky a její záchrany z rukou jihoamerických pučistů by nasvědčovala prvnímu. Velká spousta shazovačných one-linerů, okázalá prezentace polonahého kulturistického těla ústředního představitele a nadsazenost závěrečné atrakce s velkou spoustou zabitých zase tomu druhému. Oba tábory se odpověď mohou dozvědět z režisérského audiokomentáře, případně počkat na vydání limitované edice ve steelbooku, pokud již mají jasno.  

Bonus (BD): Dva sestřihy filmu: kinoverze (90 min.) a režisérská verze (92 min.). Audiokomentáře: režiséra Marka L. Lestera (ke kino i režisérské verzi). Vystřižené scény: Mall Aftermath (1:29 min.), Freeze! (0:49 min.), Bennett´s Death (0:45 min.). Featurette: Pure Action (15:08 min.), Let Off Some Steam (7:18 min.). Upoutávka (1:50 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 1.85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, italsky, kastilsky, německy; Dolby Digital 5.1 česky, thajsky; Dolby Digital 1.0 španělsky.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, italské, japonské, kastilské, korejské, německé, norské, španělské, švédské, thajské

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky. 

Doporučená cena: 499 Kč (1x BD - amaray), X99 Kč (1x BD - steelbook - vychází 27. 5. na FilmArena.cz).

V prodeji od 29. 04. 2015 (amaray)/27. 5. 2015 (FilmArena steelbook).
 
Scény z režisérské verze filmu Komando (1985)


Koupit na Bontonland.cz
 

Paddington (Magic Box)
BD obal filmu Paddington / PaddingtonRežisér Paul King, stojící za kultovním a značně výstředním seriálem Mighty Boosh a filmem Bunny a býk, napsal a natočil filmovou verzi oblíbených dětských knih/animovaných seriálů s medvědem Paddingtonem. Správnost hlasového přeobsazení, které bylo před premiérou nejdiskutovanější (náhrada "královského" Colina Firtha za mnohem mlaději znějícího Bena Whishawa), je možné nyní posoudit na Blu-rayi/DVD. Na něm je totiž snímek, distribuovaný v českých kinech s českým dabingem, ke slyšení i v původním znění (s volitelnými českými titulky). Mnohem důležitější než tyto prekompoziční faktory ale je dílo samotné, které aspiruje na novou vánoční klasiku, v níž se střídají gagy jako z grotesky, vzorce vyprávění převzaté z jiných osvědčených rodinných titulů a významový rámec o přijímání odlišných. Lepší je přitom ignorovat postkolonialistickou ideologii, která je vlastní tomuto pouze na oko se liberálně tvářícímu, ve skutečnosti ale ryze konzervativnímu britskému snímku . 

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (BD): 16:9 /  2,39:1  / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky, slovensky.
Titulky (BD): české, slovenské.

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (DVD): 16:9 /  2,39:1.
Zvuk (DVD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, česky, slovensky.
Titulky (DVD): české, slovenské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (1x BD - amaray).

V prodeji od 29. 04. 2015.

Featurette Obsazení k filmu Paddington (2014)

Koupit na Bontonland.cz


Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Nekonečný příběh - vzestup a pád (05.03.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zoubková víla dostává z Babylonu přání k narozeninám (18.01.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10+1 zahraničních vánočních klasik, které musíte do Vánoc vidět (04.12.2022 12:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu