Box Office: robot Chappie si podmanil Ameriku

Vydáno: 09.03.2015 07:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Sci-fi Chappie ovládla o víkendu americká kina a na stříbrnou pozici tak odsunula minule prvního Willa Smithe v krimikomedii Focus. Solidně se vede i partě důchodců v kouzelném hotelu, Vince Vaughn naopak nikoho nezajímá.
Robot Chappie, s nímž se znovu hlásí o slovo jihoafrický režisér Neill Blomkamp, ovládl hned při premiérovém víkendu zámořská kina. Na konto si připsal zhruba třináct milionů dolarů, což sice při rozpočtu necelých padesáti není kdovíjaký výsledek, první místo ale vždy potěší, i když se asi čekalo o trochu víc. Na stříbrnou pozici poklesl vítěz z minula, krimikomedie Focus, která získala dalších deset milionů a jen potvrdila, že o velký trhák nejde a pozice Willa Smithe jakožto jistého "moneymakera" je pro tuto chvíli pryč.

Bill Nighy, Maggie Smith, Judi Dench ve filmu Druhý báječný hotel Marigold / The Second Best Exotic Marigold HotelNa třetí pozici pak startuje druhá novinka v podobě pokračování "důchodcovské" komedie Druhý báječný hotel Marigold, s nímž se vrací stejný tvůrčí tým i obsazení hlavních rolí, které vyneslo lehce přes osm a půl milionu dolarů. O pouhých tři sta tisíc méně si připsal stále atraktivní odlehčený akčňák Kingsman: Tajná služba, který se výrazně přiblížil stomilionové hranici z USA a čtvrtmiliardové celosvětově. Velký a nečekaný úspěch pro Matthewa Vaughna.

Na páté pozici pořád "táhne" animovaný a šílený SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, který si připsal rovných sedm milionů a dál si výrazně říká o další pokračování. O místo níž najdete padajících Padesát odstínů šedi, které znovu počítají padesátiprocentní propad tržeb a v současnosti se ve své domovině pohybují kolem stopětapadesáti milionů dolarů, celosvětově už jim nikdo neodpáře půlmiliardu, což je pochopitelně radostné pro všechny zúčastněné.

Olivia Wilde ve filmu Vzkříšení démona / The Lazarus EffectOd sedmičky do devítky se zařadily tři snímky s nižšími rozpočty, jejichž tržby se o víkendu shodně pohybovaly okolo pěti milionů. Jedná se o sportovní drama s Kevinem Costnerem McFarland, USA, podle všeho tuctový horor Vzkříšení démona a středoškolskou komedii The DUFF. Všechny snímky to ale trápit nemusí, protože se v pohodě zaplatí a studia na nich neprodělají. V českých kinech je ale s výjimkou druhého jmenovaného jistě neuvidíme. Desítku pak uzavírá novinka v podobě přisprostlé komedie Unfinished Business, která z pokladen vytěžila jen necelých pět milionů, což při pětatřicetimilionovém rozpočtu jen dokazuje, že Vince Vaughn už skoro nikoho nezajímá.

Zajímavý souboj se dá očekávat příští týden, kdy na pokladny kin zaútočí kromě dokumentu Ethana Hawkeho Seymour: An Introduction a dalšího nízkorozpočtového hororu It Follows především Branaghova verze Popelky a akční nářez Noční běžec s Liamem Neesonem.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 6. 3. 2015

1. Chappie 13,3 mil. (novinka)
2. Focus 10 mil.
3. Druhý báječný hotel Marigold 8,6 mil. (novinka)
4. Kingsman: Tajná služba 8,3 mil.
5. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 7 mil.
6. Padesát odstínů šedi 5,6 mil.
7. McFarland, USA 5,3 mil.
8. Vzkříšení démona 5,1 mil.
9. The DUFF 4,85 mil.
10. Unfinished Business 4,8 mil. (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY