Top 20 ČR: Ghoul se o premiérovém víkendu opravdu předvedl

Vydáno: 04.03.2015 14:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Bioscop

Tržby Padesáti odstínů šedi stále strmě klesají a tentokrát už nechybělo málo, aby se před ně vyhoupla hororová novinka Petra Jákla Ghoul. Ta se nakonec musela spokojit s druhou příčkou.
Fotografie z filmu  / GhoulSlavná adaptace Padesát odstínů šedi v průběhu března dosáhne půl milionu prodaných lístků a v letošním roce bude asi jen horko těžko hledat konkurenci. Tržby ale už začínají dosahovat standardních hodnot a návštěvnost klesla ke třiceti tisícům diváků za víkend. Jen lehce pod třicíctku se dostala novinka Petra Jákla ml. Ghoul, která si přišla skoro na čtyři a půl milionu korun a zařadila se tak k nejúspěšnějším letošním premiérám.

Bronz získala pohádka Zvonilka a tvor Netvor, předstihla jak novinku z minula Kingsman: Tajná služba, tak animák SpongeBob ve filmu: Houba na suchu. Oba snímky si přišly zhruba na dva a půl milionu, což je o třetinu méně než posledně.

Eddie Redmayne ve filmu Teorie všeho / The Theory of EverythingMilionové tržby získaly ještě tři následující snímky a hned ve dvou případech se jednalo o novinku. Více než dva a čtvrt milionu si připsal životopisný snímek o kosmologovi Stephenu Hawkingovi s názvem Teorie všeho, v němž si hlavní roli zahrál Eddie Redmayne, který byl za svůj výkon oceněn Oscarem. Na sedmičku kleslo české drama Kobry a Užovky a osmá příčka připadla premiéře americké komedie Focus.

Na devítce stagnuje Velká šestka a na desátou příčku sklouzlo drama Kód Enigmy. Po čtyřech příčkách ztratily Babovřesky 3Hodinový manžel i Fotograf, zatímco rodinný film Paddington si o jeden stupeň polepšil. A z pětadvacáté příčky se do žebříčku na skok vrátil Birdman

O osm příček níže sklouzly snímky Jupiter vychází a Žena v černém 2: Anděl smrti, které tentokrát patří až dvacítka. Vetřelec a Whiplash se s výrazně stabilnějším výdělkem propadli jen o jediné místo.

Fotografie z filmu Americký sniper / American SniperOsmnáctku obsadila předpremiéra Asterix: Sídliště bohů, na kterou se můžeme v kinech těšit už zítra. Vedle toho přijdou do kin také životopisné snímky Americký sniper a Divočina. Dočkáme se také francouzského experimentálního snímku Sbohem jazyku a dalšího českého hororu Svatý Mikuláš.


TOP 20 ČR: VÍKEND OD 26. 2. 2015
  1. Padesát odstínů šedi 4,9 mil
  2. Ghoul 4,5 mil. (novinka)
  3. Zvonilka a tvor Netvor 2,6 mil.
  4. Kingsman: Tajná služba 2,5 mil
  5. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 2,4 mil.
  6. Teorie všeho 2,3 mil. (novinka)
  7. Kobry a Užovky 1,8 mil.
  8. Focus 1,4 mil. (novinka)
  9. Velká šestka 693 tis.
  10. Kód Enigmy 546 tis.

  11. Babovřesky 3 497 tis.
  12. Paddington 394 tis.
  13. Fotograf 317 tis.
  14. Hodinový manžel 296 tis.
  15. Birdman 251 tis. 
  16. Jupiter vychází 248 tis.
  17. Asterix: Sídliště bohů 217 tis. (předpremiéra)
  18. Vetřelec 157 tis.
  19. Whiplash 156 tis.
  20. Žena v černém 2: Anděl smrti 121 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY