Nový thriller Stevena Spielberga má oficiální název

Vydáno: 04.03.2015 11:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Zatím nepojmenovaný studenoválečný thriller Stevena Spielberga v hlavní roli s Tomem Hanksem dostal konečně oficiální název. Zároveň oznámil návrat jednoho známého skladatelského jména.
Tom Hanks, Steven Spielberg při natáčení filmu U posledního filmu režijního velikána Stevena Spielberga bylo dosud v kolonce "název" uvedeno Untitled Cold War Spy Thriller nebo St. James Place. Ani ten druhý nakonec není pravý, protože byl oficiálně pojmenován jako Bridge of Spies, což odhalil producent Marc Platt v nedávném rozhovoru. Drama podle scénáře bratrů Coenových vypráví skutečný příběh právníka Jamese Donovana (Tom Hanks), který tajně pracoval pro CIA, kde se snažil vyjednat propuštění amerického pilota sestřeleného v sovětském vzdušném prostoru roku 1960.

Název filmu přitom odkazuje ke skutečnému mostu, který spojoval Západní Berlín a Potsdam, kde Američané a Sověti často prováděli výměny vězňů během šedesátých let. Abychom dokončili "odhalení", na nějž lákáme v perexu, tak hudbu k filmu složí opět skladatelská legenda John Williams, pro něhož jde o již sedmadvacátou spolupráci se Spielbergem. Naposledy pracoval na soundtracku Zlodějky knih, letos v prosinci ho uslyšíme také v očekávaných Star Wars: Síla se probouzí.

Bridge of Spies dorazí do amerických kin 16. října letošního roku, česká premiéra zatím není naplánována.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY