Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 10. týden

Kinopremiéry: Americký sniper a Asterix vyráží do divočiny

Vydáno: 04.03.2015 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Dozvuky nedávných Oscarů obstarají dvě novinky tohoto týdne. Do kin totiž míří oceněné válečné drama Americký sniper a za herecké výkony nominované drama Divočina. Společnost jim pak dělá mimo jiné další kreslený Asterix.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Americký sniper (American Sniper) (Warner Bros. CZ)

Plakát filmu Americký sniper / American SniperNejvětší komerční hit v režijní kariéře legendárního Clinta Eastwooda se může pyšnit Oscarem za zvukové efekty a opírá se o skutečný příběh velmi slavného amerického odstřelovače, který se zapsal do dějin tamní armády. Vzhledem k těmto faktům se tak dá očekávat ryze patriotistické dílo, které bude pro Evropana plné zbytečného patosu, na druhou stranu by ale podle ohlasů mělo být skvěle zrežírované a na míru upravené pro na Oscara nominovaného Bradleyho Coopera v titulní úloze. I přes otřepané téma byste neměli odcházet vyloženě zklamaní.

Synopse: Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle (Bradley Cooper) je vyslán do Iráku s jediným úkolem - chránit své spolubojovníky. Jeho vyhlášená přesnost zachrání spousty životů, čímž si vyslouží přezdívku "Legenda". Jeho pověst se samozřejmě donese i do tábora nepřátel, kde na něho vypíší vysokou odměnu. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se do Iráku vrací čtyřikrát a stává se symbolem americké armády. Na válku však nedokáže zapomenout ani po návratu domů.

Zajímavost: Skutečný Chris Kyle má na kontě sto šedesát potvrzených mrtvých nepřátel a víc jak dvě stě padesát nepotvrzených.

Český trailer filmu Americký sniper / American Sniper
Divočina (Wild) (CinemArt)

Český plakát filmu Divočina / WildTaktéž nenápadné indie drama vychází ze skutečných životních osudů, tentokráte ženy, která se ocitla na rozcestí. Podle ohlasů (i naší recenze) jde o výborné dílo s přesahem, které zaujme precizní a citlivou režií, za níž stojí Jean-Marc Vallée a především úchvatnými hereckými výkony Reese Witherspoon a Laury Dern, které si za ně vysloužily oscarové nominace. Od věci není ani zmínit, že scénář napsal i u nás známý spisovatel Nick Hornby, který se proslavil hlavně romány s humorným nádechem, takže bude zajímavé sledovat, jak si poradil s trochu vážnějším tématem. Věřme tedy prvním recenzím a komentářům, které nasvědčují tomu, že o ztrátu času by se jednat nemělo.

Synopse: Cheryl (Reese Witherspoon) si po smrti matky a krachu manželství myslí, že už ztratila úplně všechno. Začne koketovat s drogami a nevyhýbá se povrchním známostem na jednu noc. A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejzásadnější životní rozhodnutí - s nulovými zkušenostmi s divokou přírodou a s přetěžkým batohem se rozhodne zcela sama překonat 1770 kilometrů dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT (Pacifik Crest Trail), což je nejtěžší, nejdelší a nejdivočejší stezka v celých USA, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Ačkoli netuší, co ji na této pouti čeká, cítí, že pokud uspěje, dokáže se znovu postavit na vlastní nohy.

Zajímavost: Skutečná Cheryl se objeví na začátku filmu, kdy hlavní hrdinku vysadí z auta a popřeje jí hodně štěstí.

Oficiální český trailer filmu Divočina / Wild
Asterix: Sídliště bohů (Astérix: Le domaine des dieux) (Bioscop)

Český plakát filmu Asterix: Sídliště bohů / Astérix: Le domaine des dieuxDalší celovečerní příhody oblíbeného francouzského hrdiny jsou tentokráte animované, což určitě potěší všechny fanoušky původních komiksů, kteří se s hranou podobou tak úplně neztotožnili. Režii obstarali nepříliš ostřílený Alexandre Astier (ten napsal i scénář) a úplně debutující Louis Clichy, takže je obtížné odhadovat, jak to celé dopadlo, první ohlasy jsou nicméně vesměs spokojené a upozorňují, že snímek sérii velkou ostudu nedělá. Je samozřejmě jasné, že tuzemský divák musí kvůli nutnému dabingu oželet původní znění, které je zřejmě o dost vtipnější. I tady to ovšem vypadá, že návštěvou kina, v tomto případě i s dětmi, neprohloupíte.

Synopse: Julius Caesar už dlouhé roky hledá, jak by si podrobil odbojné Galy, kteří se mu vysmívají přímo do zobáku slavného římského orla a neustále odolávají jeho válečným výpadům. Teď ale vymyslel geniální plán, jak se jich navždy zbavit - prostoduché vesničany chce svést kouzlem civilizace v podobě monumentálních staveb, chce tedy vykácet lesy a postavit mramoráky a dát tomu název Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix jeho lest prokouknou a chtějí svou vesnici zachránit za každou cenu.

Český trailer filmu Asterix: Sídliště bohů / Astérix: Le domaine des dieux
Sbohem jazyku (Adieu au langage) (Film Europe)

Český plakát filmu Sbohem jazyku / Adieu au langagePro filmové fajnšmekry a zájemce o kinematografii a její historii je experimentální francouzské drama premiérou týdne, protože se s ním po čtyřech letech na velké plátno vrací žijící klasik a zakladatel francouzské nové vlny Jean-Luc Godard. Je tak jasné, že jakékoli komentáře a hodnocení jsou naprosto podružné, protože někomu dost náročný a formálně netradiční styl nesedne a film jednoznačně odsoudí, druhý v něm naopak bude hledat přesah a vyzdvihovat jeho technickou stránku. Dá se tak očekávat, že cestu do kina si najdou opravdu jen milovníci těžkého "artu" a filmoví teoretici. 

Synopse: Vdaná žena potká muže. Zamilují se do sebe, hádají se spolu, mají spolu časté konflikty. Zatoulaný pes pendluje mezi městem a venkovem. Uplyne rok. Muž a žena se znovu potkávají a opět se mezi nimi potuluje pes. Nikdo z nich si nerozumí, protože nemluví stejným jazykem.

Zajímavost: Zájemci už snímek mohli vidět na loňském Festivalu francouzského filmu.

Český trailer filmu Sbohem jazyku / Adieu au langage
Svatý Mikuláš (F8Art Company ASDesign)

Plakát filmu  / Svatý MikulášZřejmě jen do omezeného počtu klubových kin vstoupí celovečerní autorský debut režiséra a scenáristy Petra Smazala, který je prezentován jako horor. Výsledek je tak samozřejmě velmi těžké odhadovat, protože podobné pokusy mohou dopadnout všelijak, synopse navíc nevypadá nikterak originálně. Můžeme tedy alespoň doufat, že tvůrčí svoboda bude v tomto případě k dobru věci a třeba vzniklo dílko, které se časem stane kultovním. 

Synopse: Skupinka studentů FAMU točí absolventský dokumentární film o bývalém ústavu Svatého Mikuláše. V tomto sanatoriu prý dodnes přebývají a bloudí duše zemřelých pacientů. Filmaři vedení Natálií Kocurovou tuto instituci navštíví, záhy ale zjistí, že dostat se ven nebude vůbec snadné.

Teaser trailer filmu Svatý Mikuláš

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Maestro má první trailer (15.08.2023 19:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bombastičtí Strážci Galaxie zkoumají život kotěte (03.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Steven Spielberg chystá Napoleona (22.02.2023 08:34 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2022 opustily (26.12.2022 12:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu