Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: útěk před lidmi pod schody

BD a DVD tipy: útěk před lidmi pod schody

Vydáno: 07.02.2015 10:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Jedinou novinkou hodnou doporučení je Labyrint: Útěk. Především byste ale neměli minout katalogové tituly skrývající méně známé, avšak velmi zdařilé počiny režisérů jako Scott, Craven a - zejména! - Darabont.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dobrý ročník (Bonton)
BD obal filmu Dobrý ročník / A Good YearRussell Crowe si u Ridleyho Scotta nezahrál pouze v historických velkofilmech (Gladiátor, Království nebeské). Dobrý ročník, který představuje jejich druhou spolupráci z dosavadních tří, je adaptací stejnojmenného románu Petera Maylea o londýnském expertovi v oboru investic, který po svém strýčkovi zdědí vinici na jihu Francie. Z nástinu se zápletka může zdát předvídatelná, ale vývojový vzorec nápravy sobeckého jedince není tak - vzhledem k závěrečnému výhodnému rozhodnutí - jednoznačný. Jak je u Scotta zvykem, i zde se dá opájet samotným stylem: kameraman Philippe Le Sourd za pomocí různých filtrů a způsobu záběrování odlišil Londýn a Provence, skladatel Marc Streitenfeld složil co do použitých nástrojů různorodou, přesto soudržnou kompozici. A i když jde o malý velký film, který je ve Scottově filmografii sympatický i svou absencí velikášských ambicí, DVD i BD je bonusově velmi slušně vybaveno.

Bonus (BD): Mod Pohlednice z Provence - film přehraje s dokumenty: Šachová hra (cca 3 min.), Na cestě (cca 4 min.), Bazén (cca 5,5 min.), Tenisový zápas (4,5 min.), Fanny´s Café (cca 4,5 min.), Večeře (cca 4 min.), Dřez (cca 6 min.), Dobrý život (cca 4 min.). Upoutávky: Kinoupoutávka (cca 2,5 min.), Mezinárodní upoutávka A (cca 2,5 min.), Mezinárodní upoutávka B (2,5 min.). TV Spoty: Můj život (cca 15s), Volba (cca 15s), Moudrost (30s), Druhá polovička (30s). Videoklipy: One Good Year (cca 5 min.), Weight Of A Man (cca 3,5 min.). Svědectví (Russel Crose a běžný strach z Boha) (cca 3,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,35:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, kastilsky, německy, rusky; Dolby Digital 5.1 španělsky, thajsky; Audio descriptive 5.1 anglicky; Dolby Digital 2.0 polsky (voice-over).  
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, čínské, čínské tradiční, dánské, finské, francouzské, holandské, kastilské, korejské, německé, norské, polské, portugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské.

Pozn.: bonusové materiály s výjimkou videoklipů obsahují české titulky.

Bonus (DVD): Mod Pohlednice z Provence - film přehraje s dokumenty: Šachová hra (cca 3 min.), Na cestě (cca 4 min.), Bazén (cca 5,5 min.), Tenisový zápas (4,5 min.), Fanny´s Café (cca 4,5 min.), Večeře (cca 4 min.), Dřez (cca 6 min.), Dobrý život (cca 4 min.). Upoutávky: Kinoupoutávka (cca 2,5 min.), Mezinárodní upoutávka A (cca 2,5 min.), Mezinárodní upoutávka B (2,5 min.). TV SpotyMůj život (cca 15s), Volba (cca 15s), Moudrost (30s), Druhá polovička (30s). VideoklipyOne Good Year (cca 5 min.), Weight Of A Man (cca 3,5 min.). Svědectví (Russel Crose a běžný strach z Boha) (cca 3,5 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2,35:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české... 

Doporučená cena: 99 Kč (DVD - digipack), 199 Kč (DVD - amaray), 399 Kč (BD).

V prodeji od 04. 02. 2015.

Videoklip One Good Year k filmu Dobrý ročník

Koupit na Bontonland.cz


Labyrint: Útěk (Bonton)
BD obal filmu Labyrint: Útěk / The Maze RunnerPokud je v Hollywoodu vedle filmů podle komiksu i jiný výrazný trend, jsou jím adaptace tzv. Young Adult románů, tj. knih o mladých a pro mladé, zasazených do (post)apokalyptického prostředí a vyprávějících o vzdoru jedince proti systému. Nejčastějším problémem jejich celovečerních verzí je, že nedokážou dostatečně přesvědčivě vykreslit fikční svět, čemuž se Labyrint: Útěk důmyslně vyhýbá omezením vyprávění - a tudíž všech dávkovaných informací s výjimkou epilogu - na ústředního hrdinu. Zatímco snímky s hrdinkami se až příliš soustředily na milostnou linii, Labyrint: Útěk ji eliminuje. Rozhodnutí je to na jednu stranu osvěžující, na druhou zavdává důvod k podvratnému čtení příběhu jako gay porna bez pornografických scén.

Bonus (BD):
 Audiokomentáře Wesse Balla; Upoutávka (cca 2 min.); Nepovedené scény; Vystřižené scény (9x, cca 19 min.); Chuckovy deníky (5,5 min.); Galerie fotografií a storyboardů; Film o filmu Navigating The Maze: Zrozený Labyrint (cca 7,5 min.), Vytváření světa (cca 7 min.), Hledání party (cca 9 min.), Film uvnitř Labyrintu (cca 12 min.); Triky (cca 7,5 min.). Vizuální efekty - s volitelným audiokomentářem Wese Balla: Výtah (cca 1,5 min.), Dveře cca (3,5 min.), Noc v Labyrintu (cca 3,5 min.), Přeuspořádání Labyrintu (cca 7 min.), Útok (cca 6 min.), Závěrečný souboj (cca 4 min.), Stavění (cca 5 min.); VFX Breakdown (cca 4 min.). Ruiny (cca 8,5 min., volitelný audiokomentář, možno přehrát ve 3D i ve 2D).  
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 francouzsky, italsky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Audio Descriptive 5.1 anglicky.   
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, francouzské, holandské, italské, maďarské, polské, portugalské, slovenské, španělské, turecké.

Bonus (DVD): -.
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české...

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 499 Kč (BD), 599 Kč (BD - steelbook).

V prodeji od 04. 02. 2015.

Nepovedené scény z filmu Labyrint: Útěk

Koupit na Bontonland.cz

Lidé pod schody (Bonton)
BD obal filmu Lidé pod schody / The People Under the StairsV hororových anebo exploatačních filmech Wese Cravena byl přitomen - mnohdy značně černý - humor. V 70. a 80. letech se ovšem jednalo o pouhé odlehčení vypjaté situace, zatímco v 90. letech došlo k mísení hororu a komedie, a to nejvýrazněji ve Vřískotu a pokračování Vřískot 2. Ještě před nimi ale Craven napsal a režíroval hororovou komedii/komediální horor Lidé pod schody, u které se inspiroval skutečným kalifornským incidentem. Ten smíchal s městskými legendami o strašidelném domě a výsledkem je velmi zábavný nekorektní počin o tyranizování dětí, ve kterém poněkud křečovitě působí společensko-kritický komentář odsuzující rasismus. Díky velmi zdařilému castingu - zejména ústřední psychopatické dvojice v podání Wendy Robie a Everett McGill, kteří jsou sehraní i díky tomu, že ztvárnili manžele již v Městečku Twin Peaks - lze ale tento nedostatek velmi snadno odpustit.

Bonus (BD):
 Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / 1,85:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky DTS 2.0 francouzsky, italsky, japonsky, kastilksky, portugalsky, rusky, španělsky.  
Titulky (BD): české, anglické, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, italské, japonské, kastilské, korejské, maďarské, norské, polské, portugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské, turecké. 

Bonus (DVD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (DVD): 16:9 / 1,85:1.
Zvuk (DVD): Dolby anglicky, česky.
Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 99 Kč (DVD), 399 Kč (BD).

V prodeji od 04. 02. 2015.

Upoutávka k filmu Lidé pod schody

Koupit na Bontonland.cz


Majestic (Magic Box)
BD obal filmu Majestic / The MajesticFrank Darabont je znám především jako režisér, který adaptuje předlohy Stephena Kinga - ať již jsou to vězeňské romány jako Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle, které jsou pro svá humanistická vyznění a důraz na herectví velmi dobře přijímány, nebo sci-fi horor Mlha. V Darabontově filmografii je Majestic (neprávem!) opomíjen, protože není spojen se značkou "Stephen King", a nijak závratná návštěvnost měla za následek pouhé uvedení nejprve na videokazetách a později na nosičích pro domácí kina. Na druhou stranu se nelze divit, protože jde o cinefilní záležitost, která osloví úzký okruh publika. Nejvíce to, které je alespoň rámcově obeznámeno se snímky Franka Capry, jimž je v Majestic vzdáván hold (dojde i na soudní přelíčení).

Bonus (BD): Upoutávka (2,5 min.); Vystřižené scény: Pete přijíždí do práce (cca 1,5 min.), Pete jde za šéfem (cca 1 min.), Sanda dává kopačky Peterovi (cca 1,5 min.), Doc a Harry probírají Lukeovu amnézii (cca 1,5 min.), Luke vidí halu (cca 1,5 min.), Probírání oprav (cca 1,5 min.), Adelino první škytnutí (cca 1,5 min.). Film ve filmu: Sand Pirates Of The Sahara (cca 5 min.). 
Obraz (BD): 16:9 / 1,78:1 / FullHD. 
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 francouzsky, kastilsky, německy, rusky; Dolby Digital 2.0 česky, portugalsky, španělsky.   
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, čínské, francouzské, japonské, kastilské, korejské, německé pro nesly., polské, portugalské, rumunské, ruské, španělské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V prodeji od 04. 02. 2015.

Upoutávka k filmu Majestic (2001)

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Andre Braugher (13.12.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Piper Laurie (15.10.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks (30.09.2023 15:30 v Recenze | Stroj času)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu