Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 4. týden

Kinopremiéry: Velký Birdman a Hitchcock míří do Babovřesk

Vydáno: 21.01.2015 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Oscarové hody v našich kinech začínají a už tento týden si můžete zajít mimo jiné na největšího favorita, satiru Birdman. Kromě ní ale startují i očekávaný animák a několik dokumentů. Odvrácenou stranou budiž třetí Babovřesky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Birdman (Birdman) (CinemArt)

Český plakát filmu Birdman / BirdmanDevět nominací na Oscara, natáčení zdánlivě na jeden záběr, vtipná satira na filmový průmysl a komediální drama, které pobaví tím víc, čím víc se o kinematografii jako takovou zajímáte a znáte určité okolnosti - to vše jsou největší lákadla snímku, kterým se většinovému publiku připomněl nadaný Mexičan Alejandro González Iñárritu. Ten do hlavní role obsadil Michaela Keatona, do těch vedlejších pak třeba Edwarda Nortona, Naomi Watts, Emmu Stone nebo Zacha Galifianakise a v současnosti sbírá jednu nadšenější recenzi než druhou (ani ta naše není výjimkou) a různá ocenění. Bez debat premiéra týdne.

Synopse: Riggan Thomson (Michael Keaton) se v minulosti proslavil filmovou postavou ptačího superhrdiny Birdmana, nyní se ovšem ze všech sil snaží o svůj divadelní debut na Broadwayi. Moc mu na něm záleží, protože doufá, že by jím mohl oživit svou uvadající kariéru a všem dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Je to ale velice riskantní projekt, který se stává ještě riskantnějším ve chvíli, kdy se představitel titulní role během zkoušky záhadně zraní a je třeba ho nahradit. Riggan se tak na základě doporučení hlavní herečky Lesley (Naomi Watts) a naléhání svého kamaráda a producenta Jakea (Zach Galifianakis) neochotně rozhodne přijmout Mikea Shinera (Edward Norton). Ten je sice jistotou, že představení bude vyprodané, zároveň je ale neřízenou střelou a problematickým hercem.

Zajímavost: Film byl natočen za necelý měsíc.

Oficiální český trailer filmu Birdman / Birdman

Velká šestka (Big Hero 6) (Falcon)

Český plakát filmu Velká šestka / Big Hero 6Poměrně očekávaný animák se těší oscarové nominaci ve své kategorii a studio Disney, pod jehož záštitou vznikl, na něj hodně spoléhá. Komiksová předloha totiž pochází od Marvelu, který je teď na vrcholu, takže se vlastně není co divit. Jaký ale bude výsledek, je zatím těžké odhadovat. Režijní důvěru dostalo duo Don HallChris Williams, které nepatří k nejzkušenějším, na druhou stranu se dosud nemá zač stydět. Ohlasy jsou ale většinou nadšené, takže zřejmě půjde o sázku na rodinnou jistotu, což je v podobných případech nejdůležitější. Samozřejmostí už jsou český dabing a 3D.

Synopse: Geniální konstruktér robotů Hiro Hamada se naučil využívat svůj talent. Pomohli mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi dívka Go Go Tamago, která vyhledává adrenalin, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Celá tato parta se ale díky katastrofální shodě okolností ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya. Hirovi tak nezbývá nic jiného než se obrátit na svého kamaráda - robota jménem Baymax - a přetvořit svou skupinu věrných na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit nastalou záhadu.

Zajímavost: Oproti komiksové předloze bylo provedeno ve filmu poměrně dost zásadních změn.

Český trailer filmu Velká šestka / Big Hero 6

E.A. Poe: Podivný experiment (Eliza Graves) (Bontonfilm)

Český plakát filmu E.A. Poe: Podivný experiment / Eliza GravesUž podle tuzemského názvu je jasné, z čí předlohy vychází poměrně nenápadný thriller. A nemusel by být vůbec špatný, neboť režisérem je méně známý, ale vesměs spolehlivý Brad Anderson a v zajímavém obsazení nechybí mimo jiné Jim Sturgess, Kate Beckinsale, Ben Kingsley, Michael Caine nebo Brendan Gleeson. Dosavadní hodnocení a komentáře jsou relativně spokojené a mluví o slušné žánrovce, což vždy potěší. Uvidíme, kde je tedy pravda.

Synopse: Mladý, čerstvě vystudovaný lékař Edward (Jim Sturgess) přijíždí na konci devatenáctého století na praxi do psychiatrického ústavu pro choromyslné ležícího v odlehlém koutě hor. Zde ho přivítá šéf lékařského týmu (Ben Kingsley), jeho asistent i tajemná Eliza (Kate Beckinsale), která trpí panickou hrůzou z jakéhokoli dotyku. Edward je pomalu zasvěcován do zdejších léčebných metod a zjišťuje, že se tu děje něco moc divného a možná i zlého.

Zajímavost: Jde o americký film, v němž jediným skutečným Američanem je režisér.

Český trailer filmu E. A. Poe: Podivný experiment / Eliza Graves

Okno do dvora (Rear Window) (AČFK)

Český plakát filmu Okno do dvora / Rear WindowLetošní Projekt 100 startuje ve velkém stylu a ve vybraných kinech tak může drtivá většina fanoušků vidět na plátně vůbec poprvé jeden z nejklasičtějších thrillerů mistra žánru Alfreda Hitchcocka. Svého času se snímek dočkal čtyř oscarových nominací a dodnes neztratil nic ze svého napětí, chytrého a promyšleného příběhu, hutné atmosféry a samozřejmě z uchvacujících výkonů především Jamese Stewarta a Grace Kelly. Není co dodat, pro fajnšmekry povinnost.

Synopse: Fotograf L.B. Jefferies (James Stewart) je kvůli zlomené noze odkázán na kolečkové křeslo. Dlouhou chvíli tráví tím, že z okna vedoucího přímo do dvora sleduje životy svých sousedů. Jednoho dne ovšem začne jednoho z nich podezřívat z vraždy své manželky. Se svou elegantní přítelkyní (Grace Kelly) se pouští do odhalování zapeklitého případu, který má překvapivý a senzační konec.

Zajímavosti: Režisérovo cameo je tentokráte v úloze muže, který v bytě klavíristy přetáčí hodiny.

Český trailer filmu Okno do dvora / Rear Window

Vyšší moc (Turist) (Film Europe)

Český plakát filmu Vyšší moc / TuristPříjemnou alternativou klasice a oscarovým trhákům se zdá být solidně hodnocené švédsko-francouzsko-norské drama, které dle synopse nabízí klasický severský příběh plný temných emocí a tíživých situací. O režii a scénář se postaral doma prověřený Ruben Östlund, který do hlavních rolích obsadil tuzemskému divákovi neznámé tváře. K návštěvě kina láká i naše recenze.

Synopse: Čtyřčlenná švédská rodina cestuje do francouzských Alp, aby si při lyžování oddechla a nerušeně spolu strávila pár vzácných volných dnů. Dovolenkovou idylu ale naruší mohutná lavina valící se v čase oběda na otevřenou restauraci na terase. Zatímco Ebba (Lisa Loven Kongsli) chrání svoje děti, její manžel Tomas (Johannes Kuhnke) v panice utíká do bezpečí. Ačkoli katastrofa se nakonec nekoná, rodinné vztahy jsou osudově narušené a zejména otec musí obnovit svůj respekt.

Zajímavost: Autor přiznává, že inspiraci k některým scénám našel při sledování skutečných videí na YouTube.

Český trailer filmu Vyšší moc / Turist

Ať žijí protinožci! (¡Vivan las Antipodas!) (Doc Alliance Films)

Plakát filmu Ať žijí protinožci! / ¡Vivan las Antipodas!Na poslední chvíli přibyl do distribučního plánu tři roky starý koprodukční dokument, který po přečtení synopse působí poměrně nápaditě a slibuje mnohé. V Rusku ostřílený, u nás však neznámý dokumentarista Viktor Kossakovsky dostal poměrně zajímavou myšlenku a pokusil se srovnat životy lidí, kteří žijí přesně na opačných stranách zeměkoule. Minimum dostupných ohlasů hovoří o vizuálně parádní podívané, která naplno využívá svého potenciálu snímání různých koutů Země. Estétům tak zřejmě srdce poskočí.

Synopse: Míst, která leží na planetě přímo proti sobě a jsou přitom obě obydlena, na světě moc není. Viktor Kossakovsky několik takových našel a vydal se po stopách protinožců, tedy obyvatel protilehlých koutů zeměkoule. Jeho putování ho dovedlo do Argentiny, Číny, Chile, na Bajkal, do Španělska i na Havaj. Stejně jako jsou všechna místa vzájemně protilehlá, jsou i jejich obyvatelé dost rozdílní.

Oficiální trailer filmu Ať žijí protinožci! / ¡Vivan las Antipodas!

Opři žebřík o nebe (Aerofilms)

Český plakát filmu  / Opři žebřík o nebeTuzemský dokument režisérky a scenáristky Jany Ševčíkové bude mít nejspíš sociální rozměr a přesah. Jak už to u podobných filmů bývá, bude hodně záležet na tom, zda bude divákům sympatický hlavní hrdina, v tomto případě farář starající se o sociálně vyčleněné lidi, a jeho názory na život obecně. Přesně podle toho vypadají dosud dostupné komentáře. 

Synopse: Marián Kuffa je farářem v malé vesnici Žakovce pod Tatrami na Slovensku. Na faře se stará o bezdomovce, bývalé vězně, děvčata a kluky z dětských domovů, tělesně postižené a týrané matky s dětmi. Okolo 250 lidí. Někdo zemře, někdo se narodí, někdo odejde a tak pořád dokola.

Originální trailer filmu Opři žebřík o nebe

Velká noc (Artcam)

Plakát filmu  / Velká nocAtraktivně vypadá i dokument Petra Hátleho o tom, jaký je noční život v současné Praze. Těžko ovšem odhadovat, zda půjde seriózní cestou a pokusí se odhalit příčiny, nebo zvolí bulvární přístup a vsadí na jednotlivé osudy narkomanů, prostitutek a dalších nežádoucích existencí. Podle několika málo ohlasů to zatím bohužel vypadá na tu druhou možnost.

Synopse: Dokument zobrazuje noční život současné české metropole. Mapuje svět heren, nóbl klubů, laciných hospod, narkotických tripů i pouličního sexuálního byznysu. Nahlíží také do soukromých bytů.

Zajímavost: Na festivalu Finále Plzeň získal snímek v sekci dokumentů hlavní cenu.

Originální trailer filmu Velká noc

Babovřesky 3 (Falcon)

Český plakát filmu  / Babovřesky 3Nejen oceňovanými snímky živ je filmový divák, proto tento týden vstupuje do kin i zhmotněné peklo v podobě třetího dílu "komedie" Zdeňka Trošky, z níž jsou běžní diváci nadšeni, kritici, odborníci a intelektuálové naopak výazně zhnuseni. Podobný neřešitelný souboj můžete očekávat i teď, jisté je také to, že půjde o jasný a výrazný komerční hit. Pokud k tomu nepřispějete, můžete se jen vsázet, jak moc špatné to bude.

Synopse: Horáčková (Jana Synková) vybíhá naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesk. Zdejší drbny v ní poznaly sestru Glorii, jež se rozhodla vystoupit z řádu a zůstat právě v Babovřeskách. Horáčková má ale i jiné starosti, protože po pomstě touží starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) a pár místních chasníků. Ti udělají vše proto, aby všechny "baby" zlikvidovaly pod záminkou pobytu u moře.

Oficiální trailer "filmu" Babovřesky 3

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Drama o sériových vrazích Manželé Stodolovi vypráví o primitivním zlu bez přesahu (29.02.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu