Kinopremiéry: Liam Neeson s láskou zúčtuje s hackerem i s Rosie

Vydáno: 14.01.2015 08:55 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Před nášupem, který započne příští týden, si v kinech aktuálně můžete dopřát trojici novinek, z nichž dvě jsou dost atraktivní. Kromě zakončení úspěšné série 96 hodin o sobě po šesti letech dává vědět také vzývaný Michael Mann.
Hacker (Blackhat) (CinemArt)

Český plakát filmu Hacker / BlackhatPo dlouhých šesti letech se na plátna kin vrací obdivovaný Michael Mann, který si na každém počinu dává hodně záležet. Tentokrát se vydal do světa počítačové kriminality, na kterou navěsil atraktivní a věřme, že i důvěryhodný příběh o nebezpečí, které ve virtuálním světě číhá. Jelikož autor už přes jednu dekádu natáčí na oblíbený digitál, nedá se v tomto případě očekávat změna, což samozřejmě znamená i to, že film si najde mnoho odpůrců. V hlavní roli uvidíte Chrise Hemswortha, ze známějších tváří se dále představí už jen Viola Davis. Doufejme tedy, že je na co se těšit a vysoká očekávání budou splněna.

Synopse: Hackerům stačí jen pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ovšem ti, kteří mají ambice. Jeden takový si začal hrát se světem a zdá se, že ho nikdo nezastaví. Tajným službám tak nezbývá nic jiného než vytáhnout z vězení Nicholase Hathawaye (Chris Hemsworth), který si v něm odpykává patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, patří k naprostým špičkám v oboru, teď má navíc speciální motivaci. Vystopuje-li hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se s nadšením vrhá do práce, brzy ale zjistí, že proti němu stojí někdo mnohem silnější, než předpokládal, a že pro jeho budoucnost bude lepší, když zůstane za mřížemi.

Zajímavost: Původní název filmu zněl Cyber.

Oficiální trailer filmu Hacker / Blackhat
96 hodin: Zúčtování (Taken 3) (Bioscop)

Český plakát filmu 96 hodin: Zúčtování / Taken 3Zakončení finančně úspěšné trilogie asi netřeba nějak dlouze představovat. Rozhodně se nedá očekávat zásadní změna v příběhu, ale znovu se pojede na první signální a moc se toho řešit nebude. Produkčně vše opět zaštiťuje a na scénáři se podílel Luc Besson, k režii se vrátil tvůrce nepovedené "dvojky" Olivier Megaton a chybět pochopitelně nesmí ani tahoun celé série Liam Neeson. Ten tentokráte dostává nejhvězdnějšího protihráče ze všech tří filmů, jehož ztvárnil Forest Whitaker, dále se objeví i Famke Janssen a Maggie Grace. Doufejme v akční výplach týdne.

Synopse: Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) si chce užívat poklidného života. Jeho manželka Lenore (Famke Janssen) je však nalezena brutálně zavražděna a idyla je rázem pryč. Bryan se navíc stává hlavním podezřelým a je obviněn. Podaří se mu ale uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Franck Dotzler (Forest Whitaker), který ho svou vytrvalostí donutí opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji tak musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se samozřejmě ocitá i to jediné, co mu v životě zbylo - dcera Kim (Maggie Grace).

Zajímavost: Všechny bojové scény natočil Neeson osobně.

Český trailer filmu 96 hodin: Zúčtování / Taken 3
S láskou, Rosie (Love, Rosie) (Bontonfilm)

Český plakát filmu S láskou, Rosie / Love, RosieNejméně výrazná premiéra tohoto týdne se nemůže chlubit žádným velkým jménem před nebo za kamerou a také její synopse vypadá dost tuctově a zaměnitelně. Těžko tedy říct, zda se máme těšit alespoň na uspokojivou a nenáročnou romantickou komedii, nebo na podprůměrnou žánrovku, která brzy zapadne. Faktem každopádně je, že jde o adaptaci románu Cecelie Ahern, režii obstaral v Hollywoodu debutující Němec Christian Ditter a hlavní role ztvárnili Lily Collins a Sam Claflin.

Synopse: Rosie (Lily Collins) a Alex (Sam Claflin) se znají už od školky a jsou nejlepšími kamarády. Probírají spolu své první lásky a sexuální zážitky, ačkoli tomu druhému to není vždy úplně po chuti. Rosie totiž zůstává v Dublinu, zatímco Alex odchází na univerzitu v Bostonu. Mezi nimi tak stojí oceán, jiné vztahy, aférky, později dokonce i manželství a děti. Jenže oba cítí, že jejich životy nejsou zcela naplněny.

Zajímavost: Na rozdíl od předlohy se film odehrává během dvanácti let (v knize je to celých pětačtyřicet).

Český trailer filmu S láskou, Rosie / Love, Rosie


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY