Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Lucy, chraň nás od Tří bratrů a Želv Ninja

BD a DVD tipy: Lucy, chraň nás od Tří bratrů a Želv Ninja

Vydáno: 19.12.2014 17:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Pokud hledáte modrý vánoční dárek pro celou rodinu, máte na výběr mezi Třemi bratry a Želvami Ninja. Pokud chcete alternativu k televiznímu programu, neměly by vás zklamat akční Lucy anebo horor Chraň nás od zlého.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Lucy (Bonton)
BD obal filmu Lucy / LucyPrvní celovečerní filmy Luca Bessona bývají řazeny k proudu francouzského neobaroka, pro které je příznačné sebeuvědomělé pohrávání si s reklamní a videoklipovitou estetikou. Vyprávění čerpající ze zahraničních žánrových vzorců je v nich podřízeno stylu. Někteří při snaze o docenění těchto počinů argumentují, že dominující stylistické postupy jsou odvislé od významového přesahu. Přiznejme si ovšem, že u Bessona šlo spíše o hru se samotným médiem, o experimentování s filmovou formou. K tomuto přístupu jako kdyby se vrátil v Lucy, kde nadsazená zápletka o ženě schopné dosáhnout sta procent mozkové kapacity, je podružná blbnutí se zavedenými postupy. Kyberpunkový syžet, excesivní styl, přepínání mezi několika mody (fikční pasáže jsou prostříhávány s dokumentárními a sjednocovány voice-overem) dává vzniknout výjimečnému - byť ne pro všechny přijatelnému - zážitku.

Bonus (BD): Featuretty: Vývoj Lucy (cca 16 min.); Mozková kapacita: Opravdová věda Lucy (10 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, rusky, španělsky, thajsky, turecky; DTS 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD): anglické, české, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovinské, španělské, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonus (DVD): - .
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglické, české...

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD - amaray balení), 599 Kč (BD - steelbook).

V prodeji od 10. 12. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Lucy (2014)

Chraň nás od zlého (Bonton)
BD obal filmu Chraň nás od zlého / Scott Derrickson má - s výjimkou velkorozpočtového sci-fi Den, kdy se zastavila Země - na svém kontě výhradně hororové snímky: Hellraiser: InfernoV moci ďábla a Sinister. Chraň nás od zlého se může jevit jako vybočení z dosavadní režisérovy filmografie, když jde o policejní parťácký thriller, který je z hlediska stylu výrazně inspirován noirovou poetikou. I zde se ale setkáme s nadpřirozenými prvky a dojde i na exorcismus. Na jednu stranu je tato žánrová kombinace ozvláštňující, a tak nejde o derricksonovskou hororovou manýru. Na druhou stranu oba žánrové vzorce, s nimiž se pracuje (policejní parťácký thriller a nadpřirozený horor), nenabídnou nic, co by nebylo k vidění předtím a co by nebylo nečekané.

Bonus (BD): Komentář režiséra. Featuretty: Chraň nás od démonů (cca 8,5 min.); Dva policajti (cca 8 min.); Ďábelský detektiv (cca 9,5 min.); Objasňování zla: Z natáčení filmu Chraň nás od zlého (cca 8,5 min.).

Obraz (BD): 16:9 / 2.40:1 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, rusky, turecky, ukrajinsky.
Titulky (BD): anglické, české, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, slovenské, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, litevské, lotyšské, polské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, slovinské, turecké.

Bonus (DVD): - .
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české...

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 17. 12. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Chraň nás od zlého (2014)

Tři bratři (Magic Box)
BD obal filmu  / Tři bratřiZdeněk Svěrák spolu s Jaroslavem Uhlířem napsali mini-operetky na motivy známých pohádek. Jan Svěrák se - pravděpodobně z důvodu zakonzervování odkazu otce - rozhodl, že z nich udělá film. Z původních čtyř mini-operetek zůstaly tři (Šípková Růženka, Červená Karkulka, O dvanácti měsíčcích), které byly provázány připsáním zcela nové čtvrté, jež měla předchozí propojit. Vznikli Tři bratři, v nichž je notoricky známé nikoliv převyprávěno, ale převážně přezpíváno. A doplněno o svěrákovskou poetiku, která se až na jednu čestnou výjimku z pravidla (Lotrando a Zubejda) míjí s žánrovými konvencemi pohádek. Absentuje jasné morální ponaučení (zlo převážně absentuje anebo je relativizováno) a ústřední postavy dosáhnou svého cíle ne zcela svým vlastním přispěním. U pohádky cílící především na děti je to potíž, jelikož dospělí znají lepší alternativu v podobě taktéž podobně sebeuvědomělé Princezny Nevěsty.

Bonus (BD): Film o filmu (cca 15 min.); Mini-filmy o filmu: Klus (cca 4 min.), Piškula (cca 4 min.), Dyk (cca 5 min.), Vlk (cca 5 min.). Upoutávka (cca 2,5 min.). Videoklip (cca 2,5 min.). Scény v němčině Die Drei Brüder (9 min.). Fotogalerie - slideshow (cca 5 min.).
Digibook s kompletními písňovými texty a ukázkami storyboardů i výtvarných návrhů kostýmů a scén s průvodním slovem tvůrců.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 česky; DTS-HD Master 2.0 česky.
Titulky (BD): české pro sluchově postižené, české - pouze texty písní, anglické.

Bonus (DVD): - .
Obraz (DVD): 16:9.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (DVD): - .

Pozn. bonusový materiál je až na jednu německou výjimkou (neobsahující české titulky) v českém jazyce.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD v tzv. MediaBook balení - limitovaná dice do vyprodávání zásob, poté amaray).

V prodeji od 17. 12. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Film o filmu Tři bratři - první dlouhá verze


Želvy Ninja (Magic Box)
BD obal filmu Želvy Ninja / Teenage Mutant Ninja TurtlesProdukční společnost Michaela Baye se primárně zaměřuje na předělávky hororů (levné, výdělečné, značka zaručena). Současný trh si ale více žádá komiksových adaptací, na což doplatily Želvy Ninja, které po třech hraných celovečerních filmech, jednom animovaném a několika velmi povedených seriálech vylézají z kanálu v dalším originu. V něm jsou bohužel ignorovány campové kvality původních želvích dobrodružství (z komiksu, z prvního animovaného seriálu), ale cartoonová nadsázka a zacílení na mládež zůstala. Režisér Jonathan Liebesman navíc umí dělat Baye, a tak splývá styl filmu s estetikou reklam a klipů, které na něj lákají, až má před sebou nepoučený a nedospělý divák dokonalý produkt pro kategorii 13-.

Bonus (BD): Featuretty: Digital Reality (cca 18 min.); In Your Face! The Turtles In 3D (cca 4,5 min. - možno přehrát i ve 3D); It Ain´t Easy Being Green (cca 7 min.); Evolutionary Mash-Up (15 min.); Turtle Rock (cca 5,5 min.). Prodloužený konec (cca 1 min.). Videoklip Shell Shocked (cca 3,5 min.) + film o videoklipu (1,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 2,40:1 / FullHD.
Zvuk (BD): Dolby Atmos 7.1.4 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, rusky, thajsky, turecky.
Titulky (BD): anglické, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, indonéské, islandské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Bonus (3D BD): Disk neobsahuje bonusový materiál.
Obraz (3D BD): 16:9 / 2,40:1 (3D) / FullHD.
Zvuk (3D BD): Dolby Atmos 7.1.4 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, rusky, thajsky, turecky.
Titulky (3D BD): anglické, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, indonéské, islandské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonus (DVD): - .
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): české...

Doporučená cena: 399 Kč (DVD); 599 Kč (BD - 2D v amaray balení); 599 Kč (2x BD - 2D i 3D verze filmu v amaray balení); 799 Kč (2x BD - 2D i 3D verze filmu ve steelbooku); 2 499 Kč (2X BD - 2D i 3D verze filmu v limitované sběratelské edici /150 ks/ se soškou Raphaela a se steelbookem).

V prodeji od 17. 12. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Videoklip Shell Shocked

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Alois Fišárek (05.11.2023 15:15 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: DogMan (06.09.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Komiksový fenomén Želvy Ninja: Mutantí chaos se opět vrací k animaci (05.08.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci (27.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: 10 domácích tvůrců nejhorších filmů od roku 1989 (12.11.2022 11:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Anna a Rasputin mezi sebou měli vlčí pouto, které trvalo třináct dní (14.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dobrý šéf prožil tři tisíce let touhy, aby objevil trojúhelník smutku (05.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Prokletí tygři bojují na planetě Praha o střídavku (03.08.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Je Černý telefon opravdu hororem roku? (17.07.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Žertující Hádkovi zvedli černý telefon, po kterém prožili erupci lásky (13.07.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Tři tygři a Maverick ví kulový a ocitají se na pokraji nervového zhroucení (25.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu