Bílý Bůh: Zrození planety psů v traileru

Vydáno: 09.12.2014 08:38 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Maďarský snímek Bílý Bůh, který získal hlavní ocenění v sekci Un Certain Regard na festivalu v Cannes, se představuje v prvním traileru. V bezmála "katastrofickém" snímku se psi vzepřou svým pánům.
V Cannes oceněný "artový thriller" Bílý bůh mohli vidět čeští diváci na filmovém festivalu Ostrava Kamera Oko, pokud ho však nestihli, budou si muset počkat až do 5. února příštího roku, kdy tato drsnější verze Lassie vstoupí do českých kin. Snímek se z velké části soustředí pouze na hlavní "postavu" psa, který společně s ostatními psy vzepře svým pánům a uteče z útulku. Bezmála katastrofický námět, jehož uvozuje hned několik záběrů desítek psů pobíhajících vylidněnými ulicemi, však maďarský režisér Kornél Mundruczó používá k nastínění zrcadla politického a kulturního napětí v současné Evropě.

Metaforický příběh však v druhé půli začne zdařile fungovat i jako thriller, včetně bezmála hororových momentů a nervydrásajícího napětí. Samotná artová stránka je ke konci potlačena i několika brutálními scénami, v nichž se nešetří krví, takže si na své nepřijdou jen "intelektuálové", ale i milovníci žánrovější zábavy.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete fotografii a plakát.

Originální trailer filmu Bílý Bůh


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY