Box Office: Katniss si poradila s Tučňáky i s Šéfy na zabití

Vydáno: 01.12.2014 07:00 - Václav Limberk | foto: Lionsgate

Američané oslavili Den díkůvzdání podporou Hunger Games, které bez problému obhájily pozici jedničky z minulého týdne. Dvě novinky, Tučňáci z Madagaskaru a Šéfové na zabití 2 ostrouhaly.
Fotografie z filmu Tučňáci z Madagaskaru / Penguins of MadagascarPoslední listopadový víkend slavili Američané Den díkůvzdání, který letos připadnul na 26. listopadu, takže do kina se začalo chodit v prodlouženém víkendu už od středy. Nicméně ani jedna z novinek, kterými byli Tučňáci z Madagaskaru a Šéfové na zabití 2, si příliš dobře nevedla. První místo z minula tak bez větších potíží obhájila Katniss, která se svými Hunger Games: Síla vzdoru 1. část opanovala pokladny s téměř padesáti sedmi miliony.

Společnost Dreamworks se svou výdělečnou sérií Madagaskarů, z nichž každý na tržbách překonal 180 milionovou hranici, musela být tentokrát nepříjemně překvapena, když jejich Tučňákům nepomohlo ani to, že jsou spin-off populární série. Tučnáci tak do pokladen kin přispěli skromnými 26 miliony. Čekalo se od nich skutečně trochu více. 

Charlie Day, Jason Sudeikis, Jason Bateman ve filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2Stabilní pozici si i nadále v top 10 drží konkurenční animák Velká šestka a intergalaktická sci-fi Interstellar. V celkovém součtu si doma o něco lépe vede Velká šestka, zatímco Interstellar si vede daleko lépe na zámořských trzích. Šéfové na zabití 2 obsadili až pátou pozici s necelými šestnácti miliony, což je ve srovnání s jedničkou šéfů (otvírák za 28 mil.) rapidní skok dolů. Takže podobně jako u Tučňáků i toto je velmi špatný start a velké zklamání. Na druhé straně, Šéfové díky svému menšímu rozpočtu nebudou tak ztrátoví jako Tučňáci. 

Zájem nadále opadá i o dvojici "blbounů" v Návratu blbýho a blbějšího, kteří se propadli od minula o dvě místa. Z opačného spektra inteligence je biopic astrofyzika Stephena Hawkinga Teorie všeho, který po dvou týdnech v omezeném počtu expandoval do širší distribuce, což mu přineslo sedmé místo a pět milionů na tržbách. 

Michael Keaton ve filmu  / BirdmanDalším "držákem" topky je Zmizelá na osmém místě a devátý je nezávislý hit Birdman, který u nás uvidíme již v lednu. Desítku pak uzavírá další nezávislý hit z dílny bratří Weinsteinů, komedie Miluj souseda svého s populárním Billem Murrayem.

Příští týden bude ticho před bouří, neboť šanci uspět bude mít (možná) jen horor The Pyramid. Půjde jen o oddechový čas před další očekávanou novinkou, kterou bude historický velkofilm EXODUS: Bohové a králové o týden později. 

BOX OFFICE: VÍKEND OD 28.11.2014

 1. Hunger Games: Síla vzdoru 1. část 56,8 mil.
 2. Tučňáci z Madagaskaru 25,8 mil. (novinka)
 3. Velká šestka 18,7 mil.
 4. Interstellar 15,8 mil.
 5. Šéfové na zabití 2 15,7 mil. (novinka)
 6. Návrat blbýho a blbějšího 8,2 mil.
 7. Teorie všeho 5,0 mil.
 8. Zmizelá 2,4 mil.
 9. Birdman 1,8 mil.
10. Miluj souseda svého 1,7 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY