Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: EXODUS: Bohové a králové

Preview: EXODUS: Bohové a králové na útěku z Egypta

Vydáno: 28.11.2014 15:00 v sekci Radar | Preview - Václav Limberk

Jednou z posledních premiér roku bude historický velkofilm Ridleyho Scotta EXODUS: Bohové a králové s Christianem Balem v roli Mojžíše. Po snímku Noe jde o letošní druhý biblický projekt.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Po svém předchozím neúspěšném Konzultantovi se žijící britská i světová legenda Ridley Scott vrací k historické látce. Po veleúspěšném Gladiátorovi a již ne tak úspěšném Království nebeském je aktuální EXODUS: Bohové a králové třetím historickým kouskem, kterým se tentokrát Scott snaží podat svou verzi legendárního hollywoodského velkofilmu z padesátých let Desatero přikázání. Zároveň je EXODUS: Bohové a králové vedle Noema letos už druhým biblickým velkofilmem inspirovaným Starým zákonem.

Fotografie z filmu EXODUS: Bohové a králové / Exodus: Gods and KingsSnímek vypráví příběh vzdorovitého starozákonního proroka Mojžíše (Christian Bale), který se postaví svému "bratrovi", egyptskému faraonovi Ramsesovi (Joel Edgerton), aby vyvedl svůj lid a šest set tisíc otroků z Egypta a přes všechny možné útrapy a pronásledování je zavedl do "Země zaslíbené". 

Biblické velkofilmy jsou vždy nejistou sázkou do loterie diváckého zájmu. Na jednu stranu tyto příběhy diváky lákají svou monumentalitou, na druhé straně je může odrazovat jejich "náboženský" podtext. EXODUS: Bohové a králové by měl sázet především na velkolepost a monumentalitu a to by měl být prvek, kde by mohl Scott diváky zaujmout více než již zmíněný, přehnaný a křečovitý Noe. Právě s ním nese několik podobností. Vedle inspirace Starým zákonem je to i více jak stamilionový rozpočet a přítomnost velkých hvězd v hlavních rolích. 

Fotografie z filmu EXODUS: Bohové a králové / Exodus: Gods and KingsV prospěch Scottova biblického eposu by mohla mluvit právě jeho zkušenost a především jeho oscarový a divácky velmi oblíbený Gladiátor. A i když Mojžíš není gladiátor ani Spartacus, jde o postavu velmi zajímavou a ovšem také patřičně kontroverzní, na což poukázal i sám představitel hlavní role Christian Bale. Tím hlavním důvodem, proč by se ale mohli na EXODUS diváci těšit, jsou především CGI trikové scény, které předvedou na plátně to, co si Charlton Heston jako Baleův předchůdce v roli Mojžíše v Deseti přikázáních mohl jen zbožně přát. Vrcholem by pak měla být kromě katastrofických a bitevních výjevů scéna, kdy se před Mojžíšem otevře Rudé moře, kterým provede svůj lid.

Vedle hlavní herecké megastar, kterou tu je "batmanovský" Christian Bale, se tu objeví i několik dalších zajímavých hereckých jmen. Již v traileru si můžete všimnout, že zde uvidíme také Bena Kingsleyho a Sigourney Weaver, s kterou naposled režisér spolupracoval při svém kolumbovském hledání ráje v 1492: Dobytí ráje. Třetím hereckým veteránem, který se tu objeví, je pak John Turturro. Najdeme tu ale i několik neokoukaných či méně okoukaných tváří, jako jsou například americký herec Aaron Paul, španělská herečka María Valverde nebo anglická herečka Indira Varma. V druhé hlavní roli se pak objeví australský herec Joel Edgerton. Jak je z hereckého obsazení vidět, Scott vsadil na kombinaci zkušeností a mládí v mezinárodním složení. 

Fotografie z filmu EXODUS: Bohové a králové / Exodus: Gods and KingsCo dodat? Nezbývá než doufat a těšit se na to, že na závěr roku uvidíme opravdu zdařilý a velkolepý historický epos, který sice nakonec nebude nejdelším Scottovým kouskem, ale minimálně od Gladiátora slibuje jeho nejspektakulárnější filmový zážitek, který by měl navíc ještě umocnit 3D rozměr. Film ale bude dostupný i v klasické 2D podobě a u nás navíc jak v původním znění s titulky, tak i v dabované verzi.

EXODUS: Bohové a králové mají premiéru 25. prosince 2014.

Originální český trailer filmu EXODUS: Bohové a králové

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Díky, ale ne, díky... (Jump, 30.11.2014 14:03) Reagovat

    Pár Ridleyho filmů mám hodně rád, Batmana a Ripleyovou taky, vizuální stránka vypadá skvěle, a ani prvotní recenze nejsou nejhorší, ale za tenhle film už jenom z principu peníze vyhazovat prostě nebudu…

  • - (thornhill, 02.12.2014 12:27) Reagovat

    Scott ešte natočil 3 historické filmy: Duellists, 1492 a Robin Hood

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Rambo: Poslední krev 8/10
Recenze: Rambo: Poslední krev uzavírá slavnou sérii Sylvester Stallone se vrací naposledy jako vietnamský veterán John Rambo, aby se rozloučil s filmovými fanoušky v posledním díle symbolicky nazvaném Rambo: Poslední krev. čtěte zde
Vydáno: 21.09.2019 08:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 20. 9. 2019 - 26. 9. 2019
TV tipy: Švadlenka prožívá poslední prázdniny ve ztraceném městě Z Září se pomalu chýlí ke konci a televize stále nevytahují žádné filmové trumfy. Tento týden nicméně potěší premiéry nenápadného dobrodružného snímku Ztracené město Z a posledního vítěze Českých lvů, dramatu Všechno... čtěte zde
Vydáno: 20.09.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 38. týden
Kinopremiéry: Rambo letí ke hvězdám, kde vyvádí psí kusy a píše román pro pokročilé Z pětice novinek, která v tomto týdnu obohatí programy kin, vyčnívají dvě. Tou první je meditativní sci-fi s Bradem Pittem Ad Astra, druhou pak pátý díl legendárního Ramba. Žebříček návštěvnosti ale nejspíš ovládne jiná... čtěte zde
Vydáno: 18.09.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Takové krásné šaty 3/10
Recenze: Takové krásné šaty jsou hrdým uměleckým brakem Osobitý britský filmař Peter Strickland natočil film o prokletých šatech. Znovu se v něm na nikoho neohlížel, složil poctu italským giallo filmům a naservíroval lahůdku pro všechny cinefily plnou bizarních momentů. Nebo ne? čtěte zde
Vydáno: 17.09.2019 12:30 v sekci Recenze
0
Top 20 ČR: 37. týden
Top 20 ČR: Nabarvené ptáče na Přes prsty nestačilo Vrchol tuzemského žebříčku návštěvnosti patřil znovu české komedii Přes prsty. České drama Nabarvené ptáče se umístilo třetí. čtěte zde
Vydáno: 17.09.2019 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Le Mans '66: nový trailer automobilového dramatu (15.09.2019 19:04 v Novinky | Trailery)
- Timothée Chalamet je The King v prvním traileru (27.08.2019 16:01 v Novinky | Trailery)
- Perníkový táta se vrací na Netflix jako film (25.08.2019 09:59 v Novinky | Trailery)
- Top 10: nejslavnější horory 70. let (18.08.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Osmička filmů Jamese Camerona (10.08.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- Preview: Co nás čeká ve zbytku roku 2019 v kinech? (31.07.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Matta Damona a Bena Afflecka čeká The Last Duel (23.07.2019 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: kultovní filmy 90. let (20.07.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Night Hunter: Henry Cavill v traileru (18.07.2019 10:45 v Novinky | Trailery)
- The Red Sea Diving Resort: trailer (17.07.2019 15:00 v Novinky | Trailery)
- Top 10: deset nejlepších rolí Harrisona Forda (13.07.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- Spin-off Big Lebowského dorazí příští rok (09.07.2019 15:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nezvěstný Fúsi hledá v ponorce kosti a skalp (28.06.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Paul Rudd míří mezi Krotitelé duchů (27.06.2019 19:27 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Kouzelníci, komici a křiváci sní o Africe a zbožňují trable (14.06.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sigourney Weaver se vrací do Krotitelů duchů (08.06.2019 10:18 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   37/2019

Nabarvené ptáče
6/10

Adaptace kontroverzního románu reprezentovala tuzemskou kinematografii v hlavní soutěži benátského festivalu. O počinu Václava Marhoula, který vzbuzuje rozporuplné reakce, se tím pádem hodně mluví. Jak to s ním tedy dopadlo?

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver