Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Šéfové na zabití 2

Recenze: Šéfové na zabití 2 aneb další porce téhož

Vydáno: 25.11.2014 18:00 v sekci Recenze | Premiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Trojice Nick, Kurt a Dale, která chtěla zabít své šéfy, se po třech letech vrací a pokouší se podnikat samostatně. Jenže opět nastanou komplikace a oni jsou nuceni se uchýlit k potenciálnímu zločinu. Dopadnou lépe než posledně?

Šéfové na zabití 2Recenzoval/a Vratislav Šálek dne 25.11.2014 18:00. Trojice Nick, Kurt a Dale, která chtěla zabít své šéfy, se po třech letech vrací a pokouší se podnikat samostatně. Jenže opět nastanou komplikace a oni jsou nuceni se uchýlit k potenciálnímu zločinu. Dopadnou lépe než posledně? Hodnocení: 3
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Je už dlouholetým hollywoodským zákonem, že pokud něco dost vydělá, dříve, či později přijde pokračování, které by rádo přitáhlo do kin další množství diváků. A je vlastně úplně jedno, jak moc kvalitní je. Něco podobného potkalo i úspěšnou komedii Šéfové na zabití, která byla před třemi lety překvapivým komerčním hitem a nabídla poměrně originální námět, který rozhodně pobavil. Co se za ta tři léta změnilo?

Charlie Day, Jason Sudeikis, Jason Bateman ve filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2Především to, že pánové Nick, Kurt a Dale už mají po krk toho zodpovídat se svým nadřízeným a čekat, jakou budou ti mít zrovna náladu. Proto začnou podnikat a stávají se šéfy sami sobě. Vymyslí podle nich geniálního pomocníka do sprchy a doufají, že se najde investor, který jim pomůže rozjet zářnou kariéru. Ten se skutečně najde, je s jejich nápadem spokojen a okamžitě jim zadá velkou zakázku. Jenomže záhy jim podrazí nohy, připraví je o všechno a dostane je do hodně prekérní a zoufalé situace. A ta si žádá podobně zoufalé činy, takže se tři kamarádi, kteří o sobě vědí, že nejsou schopni někoho zabít, odhodlají k únosu syna onoho investora. Nebyli by to ale oni, kdyby se všechno zcela nepokazilo.

Předně bych doporučil přečíst si recenzi na minulý díl, která by se do značné míry dala aplikovat i na pokračování. Ačkoli se tvůrčí tým částečně obměnil, výsledek je de facto hodně podobný. Nejzásadnější změna přišla na režijním postu, kam se tentokrát posadil Sean Anders, jenž se podílel i na scénáři. Ten v zásadě nic špatně nedělá a vědom si toho, že točí potenciální výdělečnou záležitost, nijak neexperimentuje a jede tzv. na jistotu. A ačkoli se dočkáte několika nápaditých momentů a zajímavých střihových pasáží, nic objevného rozhodně neuvidíte. 

Chris Pine, Jason Sudeikis, Jason Bateman, Charlie Day ve filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2Tvůrce spoléhá spíše na jiné věci, mezi něž patří relativně svižné tempo a v rámci možností dobře vypointované humorné situace. Jenže tady nastává malý problém. Šéfové na zabití 2 v plné nahotě odhalují to, co vesměs platilo i pro díl předchozí - totiž to, že i když jsou ústřední hrdinové v podstatě sympatičtí, nejsou de facto vůbec zajímaví a zcela zanikají ve společnosti postav epizodních a vedlejších.

Nikdo se nijak netají tím, že mnoho momentů vzniklo ryzí improvizací, což je jednak vidět a jednak proti tomu nelze nic mít. Jenže když se k ní odhodlá trio Jason Bateman (překvapivě snesitelný, protože se jako jediný z nich snaží chovat racionálně), Jason Sudeikis (standardní komediální výkon) a Charlie Day (místy naopak nesnesitelný, neboť jen křičí a je stylizován do pózy totálního idiota), je místy cítit určitá křeč. Opravdu si nevybavím víc než jeden vtip, u něhož bych se minimálně pousmál a udělali ho pouze oni tři. Když už se k něčemu podobnému schyluje, je jeho potenciál absolutně zabit tím, že jeho pointu několikrát zopakují, což už samozřejmě není tolik vtipné (ikonickým příkladem budiž scénka s mluvením vysílačkou a pojmenováváním civilními / krycími jmény).

Jason Sudeikis, Jason Bateman, Charlie Day ve filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2O to víc pak bije do očí, když se tu objeví někdo jiný a "udělá humor". Ať už mluvíme o výborném, záměrně totálně přehrávajícím a maniakální roli si užívajícím Chrisi Pineovi, stejně jako v prvních Šéfech skvělé Jennifer Aniston, výtečném cameu Kevina Spaceyho, znovu perfektním Jamiem Foxxovi nebo překvapivě hodně upozaděném Christophu Waltzovi (pokud patříte k jeho fanouškům a chtěli byste jít na film jen kvůli němu, můžete si ušetřit cestu, protože je tu dost málo a nepředvede nic mimořádného), vždy se u jejich skečů a mnohdy improvizovaných výstupů pobavíte mnohonásobně víc. Když je v jedné scéně spolu ústřední trio s kýmkoliv výše jmenovaným, rozdíl je patrný na první pohled.

Asi nikoho nepřekvapí fakt, že snímek je víceméně jen směsí různě vtipných situací, která u sebe příliš nedrží a děj je absolutně nesmyslný, nelogický a chování všech postav je podřízeno žánru a komediálnímu efektu, takže o něm divák nesmí moc přemýšlet. Je prostě znát, že podobná látka už nenabízí mnoho potenciálu a jde pouze o instantní a nenáročnou jednohubku, která příliš neurazí, částečně pobaví a z hlavy vyšumí bohužel až moc rychle.

Jason Sudeikis, Jason Bateman, Charlie Day ve filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2Šéfové na zabití 2 jsou svou kvalitou vesměs srovnatelní s předchozím dílem, jen už zkrátka nejsou tak osvěžující, příjemně překvapiví a úplně v nich chybí i ta trocha originality. Návštěvu kina tak doporučuji opravdu jen těm, kteří "jedničku" znají, čas od času si ji opakují a chtějí vědět, jak se jejich (ne)oblíbení hrdinové (ne)změnili. Ti ostatní by si raději měli předchozí "šéfy" sehnat a zhlédnout, protože se u nich pobaví možná o chloupek (a bod z hodnocení, který oproti nim srážím) víc.

Český trailer filmu Šéfové na zabití 2 / Horrible Bosses 2

VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nikolaj Coster-Waldau mezi satanisty (11.05.2023 15:44 v Novinky | Trailery)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Recenze: Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je pohodovou zábavou pro celou rodinu (30.03.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů (29.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vražda v Paříži (30.01.2023 18:58 v Novinky | Trailery)
- Nový trailer: Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (24.01.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Johnny English a Robin Hood letí balónem a zbožňují prachy (20.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Slepý obhájce nevinných Zátopek je strážce majáku (30.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rebel v žitě dosáhl na mistrovskou úroveň a píše přání Ježíškovi (02.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Pinocchio Guillerma del Tora má nový trailer (10.11.2022 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: To nic, indiáne (21.09.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu