BD a DVD tipy: Transformeři zanikají a Planeta opic vzniká

Vydáno: 20.11.2014 13:00 - | foto: facebook tvůrce

Největší pozornost si v listopadu získávají katalogové tituly, ale ani sběratelé nebudou ochuzeni. Budou mít na výběr mezi kolekcí Planety opic a Transformery. Je libo hlava Caesara, nebo Grimlock?
Transformers: Zánik (Magic Box)
BD obal filmu Transformers: Zánik / Transformers: Age of ExtinctionTransformers: Zánik jsou sequelem i rebootem zároveň. Události předchozích tří dílů nejsou ignorovány, protože se na ně navazuje. Setkáváme se s novými postavami, a to jak na straně lidí, tak i transformujících se automobilů. Filmu bylo vytýkáno, že je pořád tím stejným, ale s touto výtkou nelze dost dobře souhlasit, protože na rozdíl od předchozích dvou částí je pozoruhodným estetickým objektem. Nejde o klasicky odvyprávěné dílo, ale o kinematografii atrakcí, u které je sjednocujícím prvkem okázalé prezentování vyspělosti technologie. Třídisková blu-ray edice slibuje ultimátní zážitek: 3D s IMAX scénami a Dolby Atmos zvukem. O referenčním počinu letošního roku je už teď rozhodnuto. A - česky otitulkované! - bonusy by neměly zaostávat, protože na bonusovém disku se bude nacházet skoro tři hodiny dokumentárního materiálu, což bývá v současnosti výjimkou i u blockbusterů.

Bonus (2D BD): Film o filmu Evolution Within Extinction: Generation 2 (15:53 min.); Drive Like Hell (13:29 min.); Small Town, Big Movie (11:22 min.); Shadow Protocol Activated (28:45 min.); The Last Stand (11:03 min.); The People´s Republic (12:54 min.); Rise of the Dinobots (6:10 min.); The Finishing Touch (23:10 min.). FeaturettyBay On Action (10:45 min.), T.J. Miller: Farm Hippie (19:43 min.), Just Another Giant Effin´ Movie (10:03 min.). Upoutávky: Trailer č. 1 (2:28 min.), Trailer č. 2 (2:28 min.), Kre-O Transformers: Take Us Through The Movies! (3:42 min.), Angry Birds Transformers Origin Story (1:16 min.).
Obraz (2D BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (2D BD): Dolby Atmos 7.1.4 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, polsky, rusky, turecky.
Titulky (2D BD): anglické, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, islandské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, turecké, ukrajinské. 


Obraz (D BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1 (+ IMAX rozšíření).
Zvuk (2D BD): Dolby Atmos 7.1.4 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, německy, turecky.
Titulky (2D BD): anglické, české, islandské, maďarské, německé, portugalské, řecké, slovenské, turecké.

Pozn: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (2x BD - film 2D + bonusový disk), 699 Kč (3X BD - 2D film + 3D film + bonusový disk), 799 Kč (3x BD - film 2D + film 3D + bonusový disk - steelbook), 2 499 Kč (3x BD - 2D film + 3D film + bonusový disk - sběratelská edice s Grimlockem a steelbookem).

V prodeji od 26. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Anglické menu Blu-ray disku filmu Transformers: Zánik (2014)

Jersey Boys (Magic Box)
BD obal filmu  / Jersey BoysGran Torino (2008). Poslední film v režii Clinta Eastwooda, který se dostal do české kinodistribuce, a to nejspíš ve velké míře díky tomu, že v ní Clint účtuje se svou ikonickou rolí Drsného Harryho. Je škoda, že jeho další počiny byly ke zhlédnutí pouze na blu-rayi, protože nebyly pouhou hrou s diváckými očekáváními (jako Gran Torino), ale důmyslnými experimenty: s vyprávěním (síťový narativ v Život po životě, nespolehlivě odvyprávěný J. Edgar) a se žánrem (Invictus: Neporažený kombinoval politické a sportovní drama). Jersey Boys pokračují v nastoleném "trendu", když kombinují sebeuvědomělé promluvy do kamery s biografickým vyprávěním o hudebníkovi Frankiem Vallim a (jeho) skupině The Four Seasons. Překvapivě se ale nejedná o biografické drama, nýbrž o až scorseseovskou mafiánskou/gangsterskou podívanou (způsob výstavby, oslovování diváků, důraz na "partu"), která ovšem pojednává o hudebnících.

Bonus (BD): 3x featurette: From Broadway to the Big Screen (22:57 min.), Too Good to Be True (4:51 min.), "Oh What a Night" to Remember (5:05 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD MAster 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, thajsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over); Dolby Digital 2.0 turecky.
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, české, arabské, čínské, hebrejské, korejské, maďarské, polské, rumunské, řecké, thajské, turecké.

Bonus (DVD): 3x featurette: From Broadway to the Big Screen (22:57 min.), Too Good to Be True (4:51 min.), "Oh What a Night" to Remember (5:05 min.).
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.
Titulky (DVD): anglicky pro neslyšící, česky.

Pozn: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V prodeji od 19. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

DVD a Blu-ray upoutávka k filmu Jersey Boys (2014)

Úsvit Planety opic (Bonton)
BD obal filmu Úsvit planety opic /

Úsvit Planety opic navazuje na Zrození Planety opic, ale mezi oběma díly uběhla dlouhá doba, jejíž stěžejní události jsou ke zhlédnutí prostřednictvím virálních videí (najdete na netu), dokumentu (najdete na kabelové televizi) a v knize (najdete v knihkupectvích). Z toho vyplývá, že "dvojka" dost dobře neobstojí samostatně - a navzdory veškeré chvále je slabší než její předchůdce, protože je až příliš jednoznačná. Její působivost ale vyplývá s precizně inscenovaných pasáží, které bohužel na blu-rayi nebude doprovázet zvuk v Dolby Atmos, který dopomáhal vykreslit fikční svět. O (poněkud zbytečnou, jelikož se velká část snímku odehrává v noci) 3D verzi ale nepřijdeme. A vedle několika edic (jednodiskové v klasickém balení, dvoudiskové s 2D a 3D filmem a dvoudiskové ve steelbooku) bude možné si pořídit i sadu se všemi celovečernými filmy, a to ve sběratelské kolekci s Caesarovou hlavou. 


Bonus (2D BD): Komentář režiséra Matta Reevese; Vynechané scény s volitelným komentářem režiséra (cca 2 min.); Featuretty: Cesta k Úsvitu (15 min.), Andy Serkis: Znovuobjevení Caesara (10 min.), Lidé a opice: Obsazení (18 min.), Svět Úsvitu (15 min.), Komunita opic (11 min.), Opičí pohyby (16 min.), Weta a Úsvit (21 min.), Boj za nový Úsvit (17 min.). Galerie. Upoutávky: Trailer č. 1 (2:30 min.), Trailer č. 2 (2:30 min.), Trailer č. 3 (2:30 min.).
Obraz (2D BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (2D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 rusky; Dolby Digital 5.1 česky, hindsky, maďarsky, tamilsky, telugsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (2D BD): anglické, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, hindské, chorvatské, islandské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, sloveinské, tamilské, telugské, turecké, ukrajinské.


Obraz (3D BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1 (3D).
Zvuk (3D BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 rusky; Dolby Digital 5.1 česky, hindsky, maďarsky, tamilsky, telugsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (3D BD): anglické, české, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, hindské, chorvatské, islandské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, sloveinské, tamilské, telugské, turecké, ukrajinské

Pozn: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 599 Kč (2x BD - film 2D + film 3D), 699 Kč (2x BD - film 2D + bonusový disk).

V prodeji od 26. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Blu-ray menu (bez volby) filmu Úsvit Planety opic (2014)

Alexander Veliký (Magic Box)

BD obal filmu Alexander Veliký / AlexanderPo projekci na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech vychází historický epos Alexander Veliký i na blu-rayi, a to ve finální verzi. Vyhradit si na ni musíte skoro čtyři hodiny svého času, ale neměli byste toho litovat, protože prodloužení historickým filmům prospívá (viz Království nebeské), pokud jim jde o postavy a o vykreslení doby. Ještě delší čas byste měli strávit s (s výjimkou audiokomentáře česky otitulkovaným) bonusovým materiálem, který sestává ze dvou celovečerních dokumentů... a audiokomentáře režiséra, přičemž ty Stoneovy patří k těm nejlepším. Více se dozvíte v naší blu-ray recenzi, kterou by neměl minout ani jeden z výše doporučovaných titulů.

Bonus (BD): Audiokomentář režiséra Olivera Stonea; Dokument Skutečný Alexander a svět, který stvořil (85 min.); Boj s časem: Alexander Olivera Stonea (76:10 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1; Dolby Digital 5.1 italsky, maďarsky, portugalsky; Dolby 2.0 česky.
Titulky (BD): anglické pro neslyšící, české, francouzské, italské pro neslyšící, maďarské, portugalské, španělské.

Pozn: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena: 499 Kč (BD).

V prodeji od 26. 11. 2014.

Koupit na Bontonland.cz

Oliver Stone o Alexander: Finální verze


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY