Vřískot se dočká televizní série

Vydáno: 30.10.2014 11:00 - | foto: Phil.Bray / The Weinstein Company

Ne, nejedná se o marvelovskou novinku. Ne, netýká se to kinofilmu, ale televizní série, resp. pořadu podle úspěšného meta-slasheru Vřískot. Pamětníci si možná vzpomenou, že to byly doby, jimž nevládli superhrdinové.
Plakát filmu Vřískot / ScreamV květnu 2013 bylo oznámeno, že v koprodukci s Dimension TV vznikne pilot série podle devadesátkového kultovního slasheru Vřískot, který zasvěcenecky pomrkával na znalého diváka. Původní scenárista Kevin Williamson s projektem žel nemá nic společného, pilot napíší Jay Beattie a Dan Dworkin. Ovšem režisér všech čtyř dílů Wes Craven pilot zaštítí jakožto výkonný producent, za kameru se na místo něj postaví Jamie Travis

Podle posledních informací ale nezůstane jenom u jednoho dílu (testovacího pilotu), protože vznikne desetidílná série, jejíž první díl bude mít premiéru v říjnu příštího roku. Na původně oznámeném obsazení se nic nemění, v záměrně stereotypních rolích se objeví Willa Fitzgerald (stydlivá populární dívka Emma), Bex Taylor-Klaus (osamělá umělkyně), John Karna (počítačový geek Noah), Connor Weil (atlet Wil), Carlson Young (Brooke) a Amadeus Serafini (tajemný nováček Kieran) - a nebude chybět ani šerif (v podání Joela Gretsche). Otázkou je, jestli televizní Vřískot dovede stejně trefně reflektovat klišé a schémata jednoho subžánru, jako se to povedlo filmovému předobrazu.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY