Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 31. 10. 2014 - 6. 11. 2014

TV tipy: Na život a na smrt na zrozené planetě opic

Vydáno: 31.10.2014 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Předposlední měsíc v roce začíná v televizi dvěma atraktivními premiérami, konkrétně vydařené sci-fi Zrození Planety opic a válečného survivalu Na život a na smrt. Mimo ně se ale můžete těšit třeba na jedno kontroverzní drama.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zrození Planety opic (Rise of the Planet of the Apes) (pátek 31. 10., Prima, 20.15 - 22.25 / sobota 1. 11., Prima Cool, 15.20 - 17.40)

Plakát filmu Zrození Planety opic / Rise of the Planet of the ApesSci-fi drama, které rozjelo novou sérii, zůstává jedním z nejpříjemnějších překvapení posledních let. Režírující Rupert Wyatt věděl, že musí jit jinou cestou než předchozí "opičí" filmy a nabídl divákovi zajímavý příběh, skvělé akční scény, krásnou kameru a velké množství emocí. Největším trumfem však zůstávají vynikající CGI opice, z nichž tu hlavní předehrával Andy Serkis, které mají svou hloubku a jsou naprosto rovnocenným partnerem svým lidským kolegům, mezi nimiž nechybí James Franco, Brian Cox nebo Freida Pinto. Škoda jen pár nelogičností, zbytečné romantické linie a některých křečovitých rodinných momentů. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Mladý vědec Will Rodman (James Franco) vyvíjí lék proti Alzheimerově chorobě, kterou trpí i jeho otec (John Lithgow). Výzkum se ovšem zadrhává kvůli vedlejším účinkům, které pokusní živočichové vykazují. Zklamaný vědec tak odchází pečovat o otce a domů si bere šimpanzí mládě Caesara (Andy Serkis), na němž chce nelegálně pokračovat v práci. Brzy se u zvířete začne projevovat vysoká inteligence a Will se raduje, že jeho lék účinkuje. Podává ho tak dál. Netuší, že tím otevřel bránu k lidské zkáze.

Zajímavost: Na filmu se pracovalo již od roku 2006.

Český trailer filmu Zrození Planety opic / Rise of the Planet of the Apes

Kluci jsou zpět (The Boys Are Back) (sobota 1. 11., ČT2, 00.45 - 02.25)

Plakát filmu Kluci jsou zpět / The Boys Are BackSíla australsko-britského dramatu tkví hlavně v silném příběhu, nostalgické atmosféře a několika nádherných záběrech australské krajiny. Režírující Scott Hicks totiž snímku po celou dobu nedokázal vštěpit potřebné tempo a vše vypráví až zoufale pomalu, což je někdy na škodu. Na druhou stranu jsou díky tomu některé momenty dost působivé. V hlavní roli exceluje charismatický Clive Owen, který dá na mnoho slabších chvilek zapomenout. Pokud se smíříte s tím, že jedno z dětí vám bude zřejmě dost nesympatické, dostanete nijak objevnou, pořád ale hodně solidní žánrovku. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Joe Warr (Clive Owen) celý život pracuje jako sportovní reportér a zdá se, že ke štěstí mu toho moc nechybí. Jenže jednoho dne jeho žena zemře na rakovinu a on se musí s nastalou situací vyrovnat. Proto bere své dva syny na výlet, kde se s nimi pokusí sblížit a přijmout roli samostatného rodiče.

Zajímavost: Jedná se o vůbec první film, který Owen také produkoval.

Oficiální trailer filmu Kluci jsou zpátky / The Boys Are Back

Omlazovací prostředek (Monkey Business) (sobota 1. 11., ČT2, 14.10 - 15.45)

Plakát filmu Omlazovací prostředek / Monkey BusinessV našich končinách prakticky neznámá sci-fi komedie v originále s dvojznačným názvem trošku předběhla svou dobu, protože je dost volnomyšlenkářská a je v ní několikrát více zdařilých gagů než v jiných žánrovkách padesátých let. Zárukou kvality je režírující Howard Hawks, jenž neměl problém s načasováním a vypointováním všech vtipů, jejichž kadence je tak velká, že se divák nikdy nenudí. Zážitek ještě umocňují výteční Cary Grant a Ginger Rogers v titulních rolích, které doplňuje mimo jiné Marilyn Monroe. Mějte ale na paměti, že děj nedrží moc u sebe, je spíše epizodický a začátek je dost rozvláčný. Detaily hledejte v našem Stroji času.

Synopse: Roztržitý vědec Barnaby Fulton (Cary Grant) pracuje ve vývojovém oddělení kosmetické firmy na omlazovacím preparátu. Jednoho dne k němu s pomocí laboratorní opice dospěje, jenže tím spustí kolotoč bláznivých situací, v jejichž vleku se kromě něj ocitnou i jeho manželka (Ginger Rogers), natěšený šéf (Charles Coburn) a vnadná sekretářka (Marilyn Monroe).

Zajímavost: Jde o pátý a zároveň poslední film, na němž spolupracovali Grant a Hawks.

Originální trailer filmu Omlazovací prostředek / Monkey Business

Na život a na smrt (Lone Survivor) (sobota 1. 11., Nova, 22.00 - 00.20 / neděle 2. 11., Nova Cinema, 02.45 - 05.45)

Český plakát filmu Na život a na smrt / Lone SurvivorPo necelém roce (!) od premiéry v kinech se v televizi objevuje válečné drama, jímž si režisér Peter Berg splnil sen a složil poctu padlým americkým vojákům v Afghánistánu.A rozhodně se nemá zač stydět, protože akční scény jsou v jeho podání výborné, potřebně fyzické a nepostrádají syrovost. Tvůrce často využívá i zpomalené záběry, které mají svůj význam, ačkoli jsou někdy samoúčelné. Ocenit se musí i dost realistické masky a poslední třetina snímku, která ukáže válku z trochu jiného úhlu. V hlavní roli exceluje Mark Wahlberg, vedle kterého se neztratí ani Ben Foster, Emile Hirsch, Taylor Kitsch nebo Eric Bana. Nebýt přílišné adorace hrdinů a rozvleklého úvodu, mohl být zážitek ještě působivější. Více se dozvíte z naší recenze.

Synopse: Členové amerických zvláštních jednotek Navy Seals jsou nejlepší vojáci na světě - jsou fyzicky i psychicky odolní na hranici lidských možností a jsou vybaveni dokonalou schopností přežít kdekoli. V noci z 27. na 28. června 2005 jsou čtyři členové elitní skupiny vysazeni v afghánských horách. Jejich úkolem je na nedaleké základně Talibánců zneškodnit jednoho z jejich pohlavárů, který je zároveň blízkým přítelem Usámy bin Ládina. Jenže akce se pokazí hned na začátku a malá vojenská jednotka rázem stojí tváří v tvář přesile po zuby ozbrojených Talibánců.

Zajímavost: Kaskadéři si za práci na tomto filmu odnesli ocenění Screen Actors Guild.

Český trailer filmu Na život a na smrt / Lone Survivor

Takoví normální zabijáci (Natural Born Killers) (sobota 1. 11., Fanda, 22.00 - 00.05)

Český plakát filmu Takoví normální zabijáci / Natural Born KillersRežijně nejodvážnější a nejprogresivnější počin Olivera Stonea patří k nejkontroverznějším filmům všech dob. Proslulý tvůrce se v něm absolutně nebál násilí, které servíruje ve vrchovaté míře, k tomu ještě přidává brilantní a nadčasovou satiru médií. Vše oživuje pro sebe netypickým surreálnem, v němž kombinuje pasáže fiktivně dokumentární, šílenou animaci, černobílou kameru a hned několik žánrů. Vše korunuje perfektní obsazení, v němž se objeví vynikající Woody Harrelson, Juliette Lewis, Tom Sizemore nebo Robert Downey Jr., nad nimiž ční geniální Tommy Lee Jones v jedné z nejšílenějších rolí své kariéry. Chybou je snad jen to, že s blížícím se závěrem se vše začíná opakovat a všeho je už moc. Legendární kousek.

Synopse: Mallory (Juliette Lewis) je od dětství týrána a zneužívána svým otcem a matka to přehlíží. Když se proto seznámí s charismatickým Mickeym (Woody Harrelson), je z toho láska na první pohled. Jenže tihle dva se brzy stávají šílenými vrahy, psanci, ale zároveň národními hrdiny.

Zajímavost: Otec Harrelsona byl ve skutečnosti několikanásobným vrahem, čehož chtěl režisér při obsazení využít.

Oficiální trailer filmu Takoví normální zabijáci / Natural Born Killers

Úterý po Vánocích (Marti, dupa craciun) (sobota 1. 11., ČT art, 22.40 - 00.20)

Plakát filmu Úterý po Vánocích / Marti, dupa craciunRomantické drama spadá do tzv. rumunské nové vlny, což znamená, že rozhodně není pro každého. Režírující Radu Muntean tu jde opravdu až na dřeň a důraz klade na dlouhé statické záběry, v nichž se odehraje důležitý dialog, který postupně představí postavy i jejich vzájemné vztahy. S tím souvisí i na první pohled neviditelná práce s přeostřováním prostředí, které má svůj pevný význam. V ústředních rolích se objevují pro našince neznámé tváře, takže pocit jakési autenticity je ještě větší. Je jasné, že tohle není film pro každého, náročného diváka by měl ale z větší části uspokojit. 

Synopse: Paul (Mimi Brănescu) je úspěšný čtyřicátník. Má milující ženu, dcerku a také milenku. Ta ho sice k ničemu netlačí, jenže on sám si uvědomuje, že situace je dlouhodobě neudržitelná a je třeba, aby se pro jednu z žen rozhodl. Vánoční svátky by k tomu měly být ideální příležitostí.

Zajímavost: Před začátkem natáčení probíhaly intenzivní třítýdenní zkoušky.

Originální trailer filmu Úterý po Vánocích / Marti, dupa craciun

Táta na plný úvazek (Jersey Girl) (neděle 2. 11., Nova, 16.55 - 18.50 / pondělí 3. 11., Nova Cinema, 12.45 - 14.30)

Plakát filmu Táta na plný úvazek / Jersey GirlRomantické komediální drama je prvním úkrokem kultovního Kevina Smithe do vod mainstreamu, což ne každý nese libě. Nižší hodnocení způsobuje hlavně fakt, že jde vesměs o předvídatelný a sentimentální kousek opírající se o zbytečná klišé, který je navíc "přeslazený" a autorova osobitost se v něm ztrácí. Na druhou stranu mu nelze upřít řemeslné kvality, pár pokusů o originalitu, pohodovou atmosféru a solidní obsazení, které tvoří namátkou Ben Affleck, Jennifer Lopez nebo Liv Tyler. Rozporuplná žánrovka.

Synopse: Ollie (Ben Affleck) je newyorský žurnalista na vrcholu kariéry, jehož žena právě očekává první dítě. Z ničeho nic se ale mu zhroutí svět, protože přijde o práci, manželka zemře při porodu a on zůstane s dcerou sám. Musí se odstěhovat a začít znovu.

Zajímavost: Tvůrce věnoval film svému zesnulému otci.

Oficiální trailer filmu Táta na plný úvazek / Jersey Girl

Cesta do Indie (A Passage to India) (neděle 2. 11., ČT2, 21.45 - 00.25)

Plakát filmu Cesta do Indie / A Passage to IndiaPoslední počin legendárního režiséra a scenáristy Davida Leana za jeho nejslavnějšími díly sice zaostává, pořád ale je nač se dívat. Nechybí v něm opojné a nádherně koncipované obrazy, silný příběh, pomalé tempo a vyměřena mu byla opět monstrózní stopáž. Těšit se můžete i na kouzelnou atmosféru Indie a oscarovou hudbu Maurice Jarreho. V nepříliš slavném obsazení se objeví Oscarem oceněná Peggy AshcroftJudy Davis nebo Alec Guinness. Objektivních chyb tu moc nenajdete, jen v souvislosti s tak věhlasným tvůrcem divák čeká přece jen o trochu víc.

Synopse: Angličanka (Peggy Ashcroft) cestuje počátkem dvacátého století do Indie, kde chce navštívit syna, jenž tu pracuje jako úředník koloniální správy. Doprovod ji dělá mužova snoubenka Adela (Judy Davis), která se cestou seznámí s indickým lékařem Azizem (Victor Banerjee), který ji naprosto okouzlí. Jenže doba podobným citovým rozkolům není příliš nakloněna.

Zajímavost: V průběhu natáčení se vztahy mezi režisérem a Guinnessem zhoršily natolik, že spolu už nikdy nepromluvili.

Oficiální trailer filmu Cesta do Indie / A Passage to India

Zahrada (Záhrada) (pondělí 3. 11., ČT art, 22.40 - 00.25)

Plakát filmu Zahrada / ZáhradaPěti Českými Lvy oceněné poetické drama Martina Šulíka bývá řazeno k vůbec nejlepším slovenským porevolučním filmům. Dáno je to hlavně zvláštní a neuchopitelnou atmosférou, nádhernou kamerou, opojnými obrazy a častou symbolikou. Děj tu prakticky neexistuje, protože vše plyne pomalu a zaměstnává vesměs všechny divácké smysly. V titulních rolích čekejte Romana Luknára, Zuzanu Šulajovou, Janu Švandovou a Českým Lvem poctěného Mariána Labudu. Dodnes na naše poměry nevídaný snímek.

Synopse: Na třicátníka Jakuba (Roman Luknár) se valí velké množství problémů - nedokáže vyřešit svůj vztah s vdanou Terezou (Jana Švandová), neuspokojuje ho práce, nerozumí si ani s otcem (Marián Labuda). Proto se rozhodne, že na pár dnů odjede do otcova opuštěného domu na venkově. Tam postupně objevuje prosté věci, na které dávno zapomněl.

Zajímavost: Natáčení trvalo třicet pět dnů.

Originální trailer filmu Zahrada / Záhrada

Jesse Stone: Nový začátek (Jesse Stone: Night Passage) (úterý 4. 11., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / středa 5. 11., 15.25 - 17.05)

Plakát filmu Jesse Stone: Nový začátek / Jesse Stone: Night PassagePřekvapivě dobře hodnocené televizní krimi vycházející z románu Roberta B. Parkera potěší milovníky oldschoolových záležitostí. Režírující Robert Harmon totiž rezignoval na akci a různé milostné zápletky, ale spoléhal se spíše na atmosféru, pozvolné vyprávění a poctivě rozvedenou detektivní linii, která nepostrádá napětí. V hlavní roli se mohl opřít o solidního Toma Sellecka, jehož doplňují třeba Saul Rubinek nebo Viola Davis. To pak divák milerád odpustí levnější výpravu a nezbytná žánrová klišé.

Synopse: Policista Jesse Stone (Tom Selleck) přišel kvůli alkoholu o práci a rodinu. Aby začal znovu, přesouvá se do městečka Paradise, kde se uchází o místo šerifa, které posléze získává. Ačkoli to zde vypadá dost nudně, opak je pravdou. Brzy je donucen zasáhnout proti hrubiánovi (Stephen Baldwin), který napadl svou ženu. A to je teprve začátek všech jeho potíží.

Zajímavost: Snímek je prvním z volné řady sedmi filmů se stejným hrdinou.

Ukázka z filmu Jesse Stone: Nový začátek / Jesse Stone: Night Passage

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Atlas (13.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu