Resident Evil, Underworld a další míří do televize

Vydáno: 20.10.2014 18:44 - Martin Bubrín | foto: Falcon

Pokud nedostane úspěšný film remake nebo reboot, je velice pravděpodobné, že se dočkáme jeho televizní předělávky. Které seriály podle filmů jsou aktuálně v plánu? Pozn.: je jich více, než byste čekali.
Lily Collins ve filmu Mortal Instruments: Město z kostí / The Mortal Instruments: City of BonesFenomén remaků, rebootů a restartů už dlouho nepostihuje jen film, ale také televizi. Přetavení úspěšné filmové značky do seriálu se jeví jako dobrá druhá šance nebo pokračování již vyhořelého potenciálu originálu, který může daný námět rozpracovat do dlouhého vyprávění desítek televizních epizod. Někdy to dopadne jako osobité rozšíření daného univerza a jedno z největších překvapení posledních let (Fargo), jindy zase jako otrocké opisování originálu (From Dusk Till Dawn). Jisté ale je, že se daný proces nejeví jako ojedinělý, ale celkem se rozrůstající trend na poli televizní zábavy.

Na následující roky je totiž naplánováno hned několik seriálových verzí známých filmů, u nichž se předpokládá zájem televizního diváka. Kromě 12 opic nebo futuristického Westworldu (o obou jsme psali tady a tady) bylo za poslední měsíc ohlášeno cca devět dalších projektů, mezi nimiž se nachází jak pokračování známých sérií, tak i oživení snímků z minulosti. TV seriálu se tak dočkají například Resident Evil nebo Underworld, dvě béčkové hororové série, jež by měly navázat na své poslední filmové díly, které jsou naplánovány na příští rok. Společnost Constantin Films také ohlásila plány na seriál podle YA knižní série Mortal Instruments: Město z kostí (jejíž filmové verzi se v kinech moc nevedlo) nebo podle snímku Toma Tykwera z roku 2006 Parfém: Příběh vraha.

Jackie Chan ve filmu Křižovatka smrti / Rush HourTím však výčet nekončí. V televizi to totiž zkusí seriálová verze akčního filmu Křižovatka smrti (vznikne na stanici CBS) s Jackiem Chanem, "psí" romantika Marley a já (NBC) nebo sitcom podle filmu Velký s Tomem Hanksem z roku 1988. Opomenuta nezůstane ani rodinná podívaná Strýček Buck nebo Dívka na přání podle filmu Stevena Soderbergha, jenž vypráví o osudech luxusní call-girl.

Vybrali jste si svého favorita, nebo vás tato vlna absolutně míjí?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY