Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Lepší teď než nikdy

Recenze: Nenáročná a poctivá žánrovka Lepší teď než nikdy

Vydáno: 14.09.2014 10:00 v sekci Recenze | Premiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Protivný stařík Michael Douglas je nucen pohlídat svou vnučku a při té příležitosti zjišťuje, že jeho sousedka Diane Keaton mu není úplně lhostejná. Má smysl s touto variací na otřepané téma v režii Roba Reinera ztrácet čas?

Lepší teď než nikdyRecenzoval/a Vratislav Šálek dne 14.09.2014 10:00. Protivný stařík Michael Douglas je nucen pohlídat svou vnučku a při té příležitosti zjišťuje, že jeho sousedka Diane Keaton mu není úplně lhostejná. Má smysl s touto variací na otřepané téma v režii Roba Reinera ztrácet čas? Hodnocení: 3

Lepší teď než nikdy

And So It Goes
Drama / Komedie / Romantický
USA, 2014 , 94 min.

Režie: Rob Reiner
Scénář: Mark Andrus
Kamera: Reed Morano
Herci: Michael Douglas, Diane Keaton, Sterling Jerins, Annie Parisse, Austin Lysy, Michael Terra, Sawyer Tanner Simpkins, Maxwell Simkins, Maurice Jones, Yaya Da Costa, Scott Shepherd, Andy Karl, Frances Sternhagen, Frankie Valli, Luke Robertson

Česká premiéra: 11.09.2014

Lepší teď než nikdy hodnocení na Kinobox.cz: 59.24 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Romantických komedií se každoročně objeví v kinech spousta. Proto je poměrně těžké si vybrat, do které z nich investovat své peníze a není divu, že se někdy stane, že některá z nich si v zámoří nevede moc dobře. To je třeba příklad aktuálního příspěvku s názvem Lepší teď než nikdy. Ten v zemi svého vzniku příliš nenadchl a tamními kinosály jen prošuměl. Bude to u nás lepší?

Fotografie z filmu Lepší teď než nikdy / And So It GoesHlavním hrdinou je realitní makléř Oren Little, který je ve své profesi sice zběhlý a protřelý, jako člověk je ale nesnesitelný, protivný a extrémně nesnášenlivý. Ve svém domě se čtyřmi byty se tak baví tím, že si neustále stěžuje na hluk, který dělají děti sousedů a své auto parkuje tak, že už se vedle něj nikdo jiný nevejde. Jediné, na co Oren čeká, je to, až konečně uskuteční svůj poslední prodej a bude moci odejít do důchodu a mít ode všeho klid. Život mu ale zkomplikuje jeho syn, který se zničehonic objeví před jeho dveřmi a sdělí mu, že nastupuje do vězení a je potřeba, aby se postaral o svou vnučku, o jejíž existenci nemá ani ponětí. Ačkoli Oren protestuje, nemá prakticky moc šancí a dítě si tedy musí nechat. Podaří se mu ho ale přihrát na starost své sousedce Leah, které se muž z neznámých důvodů líbí a neustále ho zve na mojito. Žena tak vycítí příležitost mu dokázat, že vše zvládne tak, jak se od ní očekává.

Asi málokoho překvapí, že od začátku do konce je film předvídatelný a i toho méně zkušeného diváka ničím nezaskočí. Prakticky od úvodních minut je zcela jasné, jakým směrem se bude příběh ubírat a co se v něm bude dít dál. Čekáte-li tedy něco originálního, tomuto se vyhněte velkým obloukem. Na druhou stranu podobné žánrovky, pokud jsou řemeslně zvládnuté, nikdy neurazí.

Fotografie z filmu Lepší teď než nikdy / And So It GoesZa režií stojí absolutní klasik Rob Reiner, na němž je vidět, že má svou profesi v malíku a nemá důvod svůj zajetý styl měnit a nikterak exhibovat. Nijak nezdržuje a diváka hned vtáhne do děje, představí nejdůležitější postavy, rozjede velmi chatrnou a průhlednou zápletku a v tomto duchu pokračuje až do závěrečných titulků. Nic víc zkrátka nenabízí, ale na druhou stranu si na nic víc ani nehraje.

Naštěstí tomu celému vyměřil přiměřenou stopáž, takže nikdy nezačne úplně nudit, ačkoli je jasné, jak bude vše pokračovat dál. Je tu i několik veskrze příjemných a vtipných momentů, které potěší. A nechybí ani několik sarkastických hlášek a trefných songů, které jen dotváří celkovou pohodovou atmosféru.

Fotografie z filmu Lepší teď než nikdy / And So It GoesNejvětším trumfem ale zůstává obsazení klíčových rolí. Jak Michael Douglas (ačkoli v jeho případě se nelze ubránit dojmu, že mu poloha protivného starce ještě tak úplně nesedí - inu, ten svůdník v něm bude asi pořád), tak Diane Keaton jsou výteční a své postavy si viditelně užívají. Takže když je nejhůř, stačí pozorovat jejich kreace a nuda, která by se mohla vkrádat, se rychle rozplyne. Chemie mezi oběma navíc báječně funguje a jejich vzájemné pnutí jim lze bez problému věřit. Nemusíte se navíc ani bát toho, že by tu byla vidět nějaká jejich milostná scéna, což by asi bylo trošku zvláštní a možná i trapné, takže jedině dobře.

Objektivně vzato je pravda, že s blížícím se koncem tlačí tvůrce na emoce opravdu hodně a někdy je toho citového vydírání skrze roztomilou holčičku až moc. Je taktéž vesměs jasné, že snímek má větší tah a náboj na začátku, kdy je ještě Oren sarkastickým staříkem a všechny kolem "stírá" údernými hláškami a nebojí se ani v rámci možností několika nekorektních rasových vtipů. Ve druhé polovině už toto všechno zmizí a jde už vskutku jen o očekávanou proměnu nedůtklivého muže v zamilovaného pána. Zamrzí také dost protahované finále.

Fotografie z filmu Lepší teď než nikdy / And So It GoesLepší teď než nikdy je ve výsledku typickou žánrovou jednohubkou, která není bez chyb, ale víceméně funguje. Určena je spíše lidem ve středním věku, takže na rande asi není úplně ideální a pro tuto příležitost budete muset jít o sál dál. To, že si film v USA nevedl zcela uspokojivě, je spíš než důkazem kvalit důsledkem toho, že podobných kousků přichází do kin ročně dost a dost a nejde o něco, co by bylo nutné vidět na velkém plátně. Pokud se tedy rozhodnete pro sledování, počítejte s tím, že se nejspíš příjemně pobavíte, ale velmi brzy všechno zapomenete.

Oficiální český trailer filmu Lepší teď než nikdy / And So It Goes

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
6/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatou palmu získala Justine Triet (28.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů (29.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Možná řeknu ano (07.03.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Komiksový film Ant-Man a Wasp: Quantumania prohlubuje krizi Marvelu (19.02.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Ant-Manovi je ze sebe špatně, ale je šťastný až na věky (15.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ant-Man a Wasp: Quantumania (10.01.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Dámský klub: Další kapitola (20.12.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dillinger s Tonyou cestují na tajuplný ostrov, kde řeší trable o Vánocích (09.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ant-Man a Wasp: Quantumania (25.10.2022 07:45 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Happy Feet tancuje na Velké čínské zdi a je lepší než kdy jindy (22.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Strážce je první člověk, který se stal vládcem vesmíru (29.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Kmotr slaví 50 (26.02.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu