Trailer: Dolan zabil svou matku. Tentokrát doopravdy.

Vydáno: 13.09.2014 07:00 - | foto: facebook tvůrce

Celovečerní režijní a scenáristický debut Xaviera Dolana se jmenoval Zabil jsem svou matku. Nešlo ale o doslovný titul, jednalo se o narážku na Truffautovu prvotinu. V novém filmu ale matku opravdu zabije.
Xavier Dolan, Bruce Greenwood ve filmu  / Elephant SongSnímek Elephant Song měl v těchto dnech premiéru na torontském filmovém festivalu. Co to vedle prvních recenzí znamená? Zveřejnění upoutávky, na kterou se můžete podívat níže. Z ní se nezdá, že by mělo jít o festivalovku, když se klade důraz na napětí, ale přitom by mělo jít spíše o psychologické drama dvou osobností.

Jednu z nich hraje Xavier Dolan, který ve svém režijním a scenáristickém debutu nechal zabít svou matku (viz název Zabil jsem svou matku). Titul snímku vyjadřoval vztah mezi homosexuálním synem a jeho matkou, který nepatřil k těm nejlepším, ale k vraždě nedošlo. V Elephant Song k ní ale dojde.

O tento čin ani tak nepůjde, protože zápletka se bude točit kolem zmizelého psychiatra, který naposledy léčil pacienta (Dolan), jenž zabil svou matku - a nyní s novým psychiatrem hraje hru. Vedle "zázračného dítěte quebeckého filmu" se objeví Bruce GreenwoodCatherine Keener či Carrie-Anne Moss.

Upoutávka k filmu Elephant Song (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY