První klip z dramatu Good Kill

Vydáno: 10.09.2014 09:00 - | foto: facebook tvůrce

Válečné drama Good Kill bylo uvedeno na festivalu v Benátkách a v Torontu. Ohlasy nebyly zcela nadšené, ale většina z nich se shodovala na tom, že Andrew Niccol se vrátil zpátky do formy. Podívejte se na první klip.
Fotografie z filmu  / Good KillAndrew Niccol je znám jako scenárista Truman Show a režisér sci-fi Gattaca. Obojí byly ovšem filmy z 90. let. Od té doby se jeho filmy "těší" čím dál tím menšímu diváckému zájmu (s několika výkyvy), o kritickém ani nemluvě. Obchodník se smrtí byl až příliš významově vyhraněný a nepříjemně aktuální, než aby byl přijat v kinech nebo u kritiků dobře. 

S1m0ne byl obecně chápáno jako promarněný potenciál, přestože téma bylo atraktivní, a v některých zemích (včetně naší) vyšlo pouze na VHS, potažmo na DVD. Vyměřený čas měl stejný problém: zajímavá premisa, ovšem výsledek nedostál očekáváním, přičemž angloamerická i domácí kritika odsoudila nedostatečné prokreslení fikčního světa a až přílišné zjednodušování zpracování problematiky nerovnosti ve společnosti.

Ignorujme raději existenci Hostitele, jelikož je otázkou, proč se k něčemu takovému vůbec upsal. Výsledkem tohoto shrnutí má být informace, že znovu obsadil Ethana Hawka, který hrál hlavní roli v Gattace, do válečného dramatu Good Kill, z kterého se můžete podívat na vůbec první, nápaditě sestříhaný klip. A pozitivní zprávou je, že má jít o nejlepší Niccolův počin za hodně dlouhou dobu. Film zatím nemá distributora, ale třeba se po uvedení v Benátkách a Torontu nějaký nákupčí najde. A nejlépe i pro Českou republiku.

Video najdete zde:



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY