Shazam bude komiksový film, jaký jsme ještě neviděli

Vydáno: 04.09.2014 11:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Projekty DC Comics se postupně rozrůstají - nejnověji ohlášeným snímkem je také Shazam, v němž jednu z rolí ztvární Dwayne Johnson. Co se o filmu zatím ví a kdo napíše scénář?
Black AdamDwayne Johnson včera prostřednictvím Twitteru ohlásil, že si v připravovaném snímku Shazam zahraje roli hlavního padoucha Black Adama. Ten se postaví teenagerovi Billymu Batsonovi, který se po vyslovení slova "Shazam" promění v nadlidsky silného superhrdinu. Když už je tedy projekt potvrzen, rozpovídal se o něm šéf studia New Line Toby Emmerich a pokusil se vystihnout, v čem bude unikátní:

"Shazam podle mě bude mít svůj vlastní tón. Je to DC Comics, ale není to postava z Justice League, není to ani marvelovský komiks. Tón a cítění filmu budou úplně odlišné od ostatních komiksových filmů." Kromě toho, že by výsledek měl kombinovat humor s vážným laděním, komentuje ještě angažování Dwaynea Johnsona: "Black Adam je komplexní postava. Záporáci v komiksových filmech jsou dle mého obvykle to, co dělá film. A myslím si, že Dwayneovo pojetí postavy a způsob, jakým vidí Black Adama, je opravdu přesvědčivý a zábavný."

Snímek dosud nemá režiséra, ani představitele (dva?) hlavní role, ale scénář k němu napíše Darren Lemke, člověk stojící například za fantasy Jack a obři nebo animáky Turbo a Shrek: Zvonec a konec. S uvedením snímku do kin se počítá v horizontu nejméně tří let, protože studio Warner Bros. nedávno zaregistrovalo internetové domény pro postavy Shazama, Aquamana a Wonder Woman. Internetové fámy ale praví, že bychom se snímku mohli dočkat už ke konci roku 2016, tedy něco málo po premiéře očekávaného Batman v Superman: Dawn of Justice.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY