Top 20 ČR: Tři bratři kralují i do třetice, v Česku nemají konkurenci

Vydáno: 02.09.2014 10:26 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Skoro stovka kin promítala o víkendu pohádku Tři bratři, které se i tentokrát podařilo získat první příčku. Dvojku ulovila novinka Fakjů pane učiteli a bronz si odnesly Želvy Ninja.
Fotografie z filmu Fakjů pane učiteli / Fack ju GöhteZatímco po premiérovém víkendu přišli Tři bratři hned asi o polovinu diváků, tentokrát už je nečekal tak markantní sešup. Padesát jedna tisíc prodaných vstupenek zajistilo snímku Jana Svěráka skoro šest a půl milionu, což byl více než dvojnásobek toho, co si na druhé příčce vydělala novinka Fakjů pane učiteli. Německá verze snímku Zkažená úča předstihla o padesát tisíc dobrodružný snímek Želvy Ninja, který se tak musel spokojit s třetí příčkou. 

Na čtyřku poklesla novinka z minula s názvem Sex Tape.  Americká komedie s Cameron Diaz vydělala milion šest set tisíc, což s přehledem stačilo, aby ji neohrozila taneční premiéra snímku Let’s Dance All In, kterou navštívilo o patnáct set diváků méně. Milionové tržby si pohlídaly i šestá a sedmá příčka, na nichž se umístily snímky Strážci Galaxie a Lucy.

Scarlett Johansson ve filmu Lucy / LucyNa osmičce zůstal s téměř devíti sty tisíci animák Jak vycvičit draka 2 a až na deváté místo klesl akčnák Expendables: Postradatelní 3, který bral minule čtyřku. Z desáté příčky pak první polovinu uzavírají Letadla 2: Hasiči a záchranáři. Těsně pod půl milionu sklouzla česká komedie Díra u Hanušovic a Kouzlo měsíčního svitu bralo z dvanácté příčky už jen tři sta padesát tisíc. Posledním snímkem, který zvládl vydělat šestimístnou cifru, bylo drama Chlapectví. S devadesáti tisíci na kontě se na čtrnáctce umístil Hercules s Dwaynem Johnsonem, následovaný snímkem Úsvit planety opic.

Šestnácté místo patří animovanému snímku Útěk z planety Země, který si tak od minulého víkendu o jeden stupeň polepšil a ještě víc se dařilo dobrodružnému filmu s Angelinou Jolie Zloba - Královna černé magie, jemuž diváci přinesli posun o tři místa a šest procent navrch.

Závěrečná trojice snímků se naopak zájmu příliš netěšila. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, V oku tornáda i 22 Jump Street odečítali po šedesáti procentech a dá se tak očekávat, že je v brzké době z žebříčku vytlačí nějaká premiéra.

Fotografie z filmu Láska na kari / The Hundred-Foot JourneyChudá letní sezóna je u konce a distributoři nám hned v prvním zářijovém týdnu naservírují pořádnou porci novinek, z nichž největší pozornost na sebe bezpochyby strhnou premiéry Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil a Láska na kari. Dočkáme se také dvou amerických thrillerů – Nejhledanější muž bude lákat především na hvězdná jména Rachel McAdams a Philip Seymour Hoffman a snímek Pod zemí na skoro až hororovou atmosféru. Prostor dostanou také český dokument Století Miroslava Zikmunda nebo německo-islandská romantická komedie s názvem O koních a lidech.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 28. 8. 2014

  1. Tři bratři 6,5 mil.
  2. Fakjů pane učiteli 3,0 mil. (novinka)
  3. Želvy Ninja 2,9 mil.
  4. Sex Tape 1,6 mil.
  5. Let’s Dance All In 1,3 mil. (novinka)
  6. Strážci Galaxie 1,1 mil.
  7. Lucy 1,0 mil.
  8. Jak vycvičit draka 2 885 tis.
  9. Expendables: Postradatelní 3 872 tis.
  10. Letadla 2: Hasiči a záchranáři 597 tis.

  11. Díra u Hanušovic 497 tis.
  12. Kouzlo měsíčního svitu 346 tis.
  13. Chlapectví 179 tis.
  14. Hercules 90 tis.
  15. Úsvit planety opic 84 tis.
  16. Útěk z planety Země 62 tis.
  17. Zloba - Královna černé magie 50 tis.
  18. V oku tornáda 45 tis.
  19. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 45 tis.
  20. 22 Jump Street 44 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Nejhorší pohádka v " všech dob hrůza hrůz pr... (Anonym, 02.09.2014 14:04) Reagovat

    Nejhorší pohádka v " všech dob hrůza hrůz první čas OK DRUHA NA ........ Deti to absolutne nebavilo zbytečně vyhozené prachy!

    • Re: Nejhorší pohádka v " všech dob hrůza hrůz pr... (Anonym, 02.09.2014 14:33) Reagovat

      Myslíte želvy? Nám se to docela líbilo!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY