Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 36. týden

Kinopremiéry: Ženy, muži, jídlo a koně, pro které by jeden vraždil

Vydáno: 03.09.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Letní sezóna je za námi a září v českých kinech startuje ve velkém stylu sedmi novinkami, z nichž by si měl vybrat snad každý. Největšími taháky jsou ale druhé Sin City a adaptace špionážního románu v režii Antona Corbijna.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (Sin City: A Dame to Kill For) (A-Company CZ)

Český plakát filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil / Sin City: A Dame to Kill ForCelých devět let trvalo, než se Robert Rodriguez a Frank Miller konečně dostali k tomu, aby natočili pokračování zajímavého komiksového hitu, který po vizuální stránce zachovával absolutní věrnost předloze. Ani v tomto případě se nedá čekat nic moc nového, což se bohužel odrazilo na zámořských tržbách a film se stal jedním z největších letošních propadáků. A nic nepomohlo velmi slušné obsazení, v němž nechybí třeba Eva Green, Mickey Rourke, Joseph Gordon-Levitt, Jessica Alba, Josh Brolin nebo Bruce Willis. Doufejme tedy, že výsledek bude alespoň kvalitní.

Synopse: Je další bezvětrná a vyprahlá horká noc. Dwight (Josh Brolin) přemýšlí o tom, kolik toho v životě pokazil a co by dal za možnost začít s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green), která ho žádá, aby jí pomohl před násilnickým manželem. Dwight ale netuší, že Ava má úplně jiné plány. V Sin City se toho zkrátka děje pořád dost a své si prožijí i Marv (Mickey Rourke), sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) i striptérka Nancy (Jessica Alba).

Zajímavost: S rozpočtem šedesát milionů jde o nejdražší film, jaký kdy Rodriguez natočil.

Český trailer filmu Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil / Sin City: A Dame to Kill For

Nejhledanější muž (A Most Wanted Man) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Nejhledanější muž / A Most Wanted ManZajímavě vypadající thriller nabízí hned několik lákadel. Tím největším a bohužel i nejsmutnějším je to, že si v něm svou poslední velkou roli zahrál předčasně zesnulý Philip Seymour Hoffman. Dalším může být i to, že jde o adaptaci díla uznávaného autora špionážních románů Johna le Carrého. A do třetice nelze opomenout ani osobu režiséra, jímž je původně fotograf Anton Corbijn, jehož počiny vzbuzují dost protichůdné reakce. Zámořská hodnocení jsou většinou kladná, takže se snad zadařilo a půjde opravdu o hodně kvalitní záležitost. Ještě připomenu, že v dalších rolích uvidíte Rachel McAdams, Willema Dafoe nebo Robin Wright.

Synopse: Jedné noci se v hamburské islámské komunitě objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čecenec a napůl Rus má u sebe pět set dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita ale zůstává nadále záhadou. Je Issa (Grigoriy Dobrygin) terorista, nebo jen oběť špinavé hry? Když vyjde najevo, odkud pochází peníze na účtu, začnou se o něho zajímat všechny tajné služby světa.

Zajímavost: Jedním z producentů filmu je syn autora předlohy Stephen Cornwell.

Oficiální trailer filmu Nejhledanější muž / A Most Wanted Man

Láska na kari (The Hundred-Foot Journey) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Láska na kari / The Hundred-Foot JourneyKomediální drama s prvky romantiky předchází pověst nenáročné, ale zdařilé žánrovky. A není se moc co divit, když režii obstaral spolehlivý Lasse Hallström, který podobné filmy umí jako málokdo. Hlavními diváckými táhaky by měly být pohodová atmosféra, dráždivá indická kuchyně a Helen Mirren v hlavní roli. Sice zřejmě nelze čekat žádný originální příběh, to by ale v tomto případě vadit až tak nemělo. Snad nejsem daleko od pravdy.

Synopse: Madame Mallory (Helen Mirren) je majitelkou vyhlášené restaurace ověnčené Michelinskou hvězdou, která je navštěvovaná širým okolím a zdá se, že ji nic nemůže ohrozit. Proto se přísná žena nestačí divit, když si přímo naproti ní otevře podnik indická rodina. Začíná se tedy schylovat k souboji koření a dvou odlišných kultur. Když navíc madame zjistí, že její konkurent disponuje talentovaným šéfkuchařem (Manish Dayal), rozhodne se mu nabídnout místo u sebe v restauraci. To se ale rodině moc nezamlouvá.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Richarda Moraise.

Český trailer filmu Láska na kari / The Hundred-Foot Journey

Pod zemí (As Above, So Below) (CinemArt)

Český plakát filmu Pod zemí / As Above, So BelowTěžko říct, zda má další tzv. found-footage thriller co zajímavého nabídnout. Nejatraktivnější nejspíš budou lokace pařížského podzemí, jinak se tu opravdu není moc čeho chytit. Jméno režiséra a v tomto případě i debutujícího scenáristy Johna Ericka Dowdla nepatří k nejznámějším a ani obsazení se nehonosí žádným slavnějším jménem. Zámořské recenze navíc hovoří o podprůměru, takže se asi není moc nač těšit. Uvidíme.

Synopse: Scarlett (Perdita Weeks) studuje archeologii a Paříž je pro ni z tohoto hlediska učiněný ráj. Při studiu starých map narazí na záznamy o tajemné podzemní místnosti, kterou chce okamžitě prozkoumat. Podaří se jí nadchnout skupinku speleologů a dobrodruhů, se kterou na tuto pouť vyrazí. A ačkoli si předem přečtou, že vstupují do říše mrtvých, tohoto varování vůbec nedbají. A dělají osudovou chybu, protože hluboko pod zemí budou čelit svým vlastním traumatům a prožitkům a cesty zpět pro ně není.

Český trailer filmu Pod zemí / As Above, So Below

Radio Alice (Lavorare con lentezza) (Film Europe)

Český plakát filmu Radio Alice / Lavorare con lentezzaItalské filmy jsou v našich končinách poměrně oblíbené, ale pravdou je, že spíše ty, které patří do komediálního žánru. Těžko tedy odhadovat, jak to bude s tímto deset let starým dramatem, které by nám mělo přiblížit vážnější jihoevropskou tvorbu. Režisérem a spoluscenáristou je Guido Chiesa a v titulních rolích se objeví pro našince totálně neznámé tváře. Kolem a kolem to tedy znamená, že tohle je záležitost pro opravdové fanoušky a milovníky evropské kinematografie.

Synopse: Dva kamarádi žijící v dělnické čtvrti na okraji Bologni se životem různě protloukají a nudu a nedostatek peněz zahánějí dočasnými výpomocnými pracemi. Rádi by ale z neveselé reality unikli, k čemuž jim může posloužit vysílání Radia Alice, které jednoho dne zaslechnou. Provozuje ho protestní studentské hnutí a oba pánové by jeho členy moc rádi poznali a nabídli jim své služby.

Český trailer filmu Radio Alice / Lavorare con lentezza

O koních a lidech (Hross í oss) (Film Europe)

Český plakát filmu O koních a lidech / Hross í ossNejšílenější premiéra týdne pochází z Islandu a jde o komedii, po přečtení jejíž synopse se možná může leckomu udělat nedobře. Režisér a scenárista Benedikt Erlingsson zřejmě natočil hodně svérázný snímek o lásce koní a lidí, který si podle některých reakcí nebere servítky a ukazuje opravdu explicitní věci. Hledáte-li tedy ve změti víceméně podobných filmů něco relativně originálního, tady to zřejmě máte. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: Kolbeinn miluje Solveig a ona miluje jeho, jenže Kolbeinn zároveň miluje i svou prvotřídní klisnu Gránu. Ta je ovšem posedlá hřebcem Brúnnem. Vernhardur miluje vodku a jeho zase miluje kůň Jarpur. Grimur má vášeň pro starou koňskou dopravu, Egill ale obdivuje elektrické ploty. Přichází jaro, láska je v rozpuku a celá místní komunita ji sleduje. To nemůže dopadnout dobře.

Zajímavost: Snímek v letošním roce zastupoval svou vlast v boji o cizojazyčného Oscara.

Český trailer filmu O koních a lidech / Hross í oss

Století Miroslava Zikmunda (Bioscop)

Český plakát filmu  / Století Miroslava ZikmundaDokument režiséra a scenáristy Petra Horkého sleduje osudy našeho nejslavnějšího cestovatele, kterému pět let chybí k tomu, aby se dožil rovné stovky. I proto je jeho život zajímavý, neboť zažil dost událostí, které zásadně ovlivnily naši zemi. O kvalitách lze jen spekulovat, neboť ohlasy zatím nejsou žádné. Nezbývá než doufat, že takto významné osobnosti neudělá film ostudu. 

Synopse: Miroslav Zikmund byl počat za Habsburků, přežil druhou světovou válku, zažil nástup i pád komunismu a státní bezpečnost ho dokonce označila za " nebezpečnou osobu nejvyšší třídy nebezpečnosti". Pobýval v Africe, když tam zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty i lidojedy a dočkal se také nástupu kapitalismu. Jeho příběh je opravdu fascinující.

Originální trailer filmu Století Miroslava Zikmunda

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Policajt v Beverly Hills: Axel F (14.12.2023 14:53 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Hotel Palace (21.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu